perjantai 18. marraskuuta 2011

Pyykkikuilu


Keittiön pikku-ikkunan uusi joulukoristus
 Ajattelin kertoa yhdestä kohdasta meidän kodista, joka ei laisinkaan ole kaunis tai kuvauksellinen mutta johon olen erityisen tyytyväinen. Se on tämä pyykki-huolto-osasto. Eteiseistä yläkerrasta tulee pyykkikuilu suoraan koneen viereen. Yllättävän hyvin saa lapasetkin likaiset vaatteensa osumaan kuiluun ulkoa kuraisina tullessaan tai illalla pyjamia vaihtaessaan. Yleensä ei pyykit seilaa epämääräisinä myttyinä pitkin eteistä ja rappukäytävää matkalla alakerran kodinhoitohuoneeseen. Tuosta pyykkikuilun kaapista nakkelen pyykit omiin lankakoreihinsa kaapin sisällä: on hienopyykki, vaaleat, punaiset ja tummat. Kun kori on täynnä kippaan sen koneeseen pyörimään. Kuivureista vetelen ne puhtaiden koreihin ja sunnuntai aamuna telkkarin ääressä viikkailen.
Uskomaton määrä aikaa ja vaivaa menee pikkulapsiperheessä pelkkään pyykkäämiseen! Siksi taloa suunnitellessa tämä oli asia jonka halusin miettiä loppuun saakka (koska mun hommia ne pyykki-jutut kummiskin pääasiassa on..). Ja suosittelen jokaisen talonrakentajan suovan ajatusta myös tälle vaikka sitä mietittävää siinä kohdassa onkin aivan järkyttävästi.

 
"pyykkikeskus"
kuilu eteisen kaapin sisällä
Alkaa olla perjantai-hommat hyvällä mallilla; koti imuroitu, vessat pesty, pyyhkeet ja tyynyliinat vaihdettu, viiniä ja suklaata haettu illaksi lasten nukahtamisen jälkeen nautittavaksi.. Vielä vähän siivoilua, illaksi ajattelin laittaa tacoja, ja sit viikonlopun viettoon!
Hyvää viikonloppua kaikille!
Taina

8 kommenttia:

 1. Miten mä vasta nyt liityin lukijaksi.. en käsitä! No mutta parempi nyt kun ei milloinkaan :)
  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 2. Teretulemast Maanvaiva, kiva saada sut lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletön tuo teidän pyykkisysteemi, ihanan helpon kuuloinen :) Meillä toistaiseksi riittää kun laittaa likaiset koriin. Pari päivää ja ne on puhataina kaapissa. Pientä lisäetua siitä että anoppi hoitaa lapsia päivisin ;)

  VastaaPoista
 4. Hei wautsi, ku magee idea! Pitäisköhän meidänkin rakentaa tollanen tänne kerrostaloon... et pyykit menis naapurin pyykkikoriin :D

  VastaaPoista
 5. Bianca - hyvin hoidettu toikin! Ja Hansu, aina vaan paranee! :D

  VastaaPoista
 6. vuoroin vieraissa, tai jotain :) lueskelin tuossa about puolet jutuistasi, ja yritän muistaa jatkaakin lukemista joku päivä - joten siis tulin, luin ja jäin! mukavia juttuja sinulla.

  VastaaPoista
 7. Googletin pyykkikuiluja ja löysin tämän. Mistä te teitte omanne vai tilasitteko valmiina?

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!