lauantai 3. joulukuuta 2011

Tyypit sai pipot

Meillä on makkarissa pieni kokoelma tuollaisia Willow Tree tyyppejä. Kaikilla on joku oma merkitys, pieni tarina. Masu-tyypin ostin esikoista odottaessa, pariskunnan viidentenä hääpäivänä, äidin ja pojan keskimmäisen synnyttyä ja pikku-ukon kun tuo viimeisin pikku-ukko meille syntyi. Osa näistä on siis myös lahjoja mulle. Silleen "hienovaraisesti" hoidettuna, että olen sanonut miehelle esim. jotta "sukkalaatikossasi on paketti jonka voit antaa lasten kanssa mulle äitienpäivä aamuna.". :D
Tilkkulaatikossa oli tuollainen punainen kankaan pala, ja kekkasin sitten että niistähän tehdään tyypeille tonttuhatut.
Ihailen kovasti vaaleita sisustuksia. Rakennusprojektin alkaessa jo kaavailin että tekisin koko kodista valkoisen, mutta ei se olisi ollut ihan meidän näköinen juttu. Makkari sai sitten jäädä mun vaalean sisustuksen toteutuspaikaksi, ja mukavan rauhoittava se onkin. Onneksi mieskin suostuu nukkumaan mun verhosänky-unelmassani. ;)

 Makuuhuoneen seinällä on Anne Geddes tyyppinen kuvasarja meidän lapsista, sekä yksi kuva jossa Emma 2 v halii äitin vauvamassua.

Lasten kanssa on puuhasteltu (aina kun malttavat kavereiden kanssa leikkimiseltään äidin kanssa puuhata). On tehty kortteja ja leivottu. Yksi miehen lapsuuden joulumaku-perinne on taatelikakku. Siitä saa helposti luontaisesti gluteinittoman ja maidottoman niin että sitä ei "tavikset" edes huomaa. Ja näin se tehdään:
Taatelikakku 
Keitä:
1 paketti taateleita paloiteltuna
3 dl vettä
2 dl sokeria
Lisää:
2 dl maidotonta margariinia (esim Sunnuntai)
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliini sokeria
3,5 dl jauhoja (esim semper fin mix)
vatkaa, paista 175 C asteessa n 1 h.
nauti
Mun vauvastani on kovaa vauhtia tulossa taapero. Huomenna jo 11 kk. Mihin tämä aika juoksee...? Kuvat napsin tänään kun oltiin ulkoilemassa, nyt nukkuu päikkäreitään. Väsyi pikkuinen tuosta ulkona taapertamisesta.






















Pikkujouluja olisi ollut mutta tänä vuonna nekin jää multa väliin. Miehellä on juuri tähän joulun alle pakollisia menoja, mm. työmatkaa Ameriikkaan, joten nyt mennään näin. Yhdet kemut sentään kävin, kun paikallinen MLL tarjosi meille vapaaehtoisille kylpylät ja ruuat joihin liikkarin-tätinä myöskin pääsin mukaan. Muutamien kavereiden kanssa on ollut puhetta että voisi käydä syömässä ja istumassa vähän iltaa vaikka viikolla. Ehkä se järjestyy. Ja jotenkin, ei toi juhliminen nyt tunnu kovin tärkeältäkään. Toki kavereita ja tuttuja on aina kiva nähdä ja kunnon rytyytysjuhlat virkistää toisinaan mieltä, mutta kyllä niitä juhlia on ollut, ja kyllä niitä ihan varmasti vielä tulee! Tänään tulee yksi tyttökaveri viinipullon kanssa yökylään kun mies on reissussa. Taitaa lasten nukahdettua maailma taas vähän parantua! ;)
Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille,
Terkkuloin Taina

6 kommenttia:

  1. Ihanan tunteellisia tyyppejä. :) Tonttulakit sopivat hyvin. Meilläkin on hyvä taatelikakun resepti, pitäisi leipaista sitä.

    Sinulla on upea korunäyttely! Minullakin on vaatehuoneen sisus pohdinnassa juuri nyt.

    Kaunista adventtia!

    VastaaPoista
  2. Linkkivinkkiä kannatti noudattaa ja suunnistaa tänne. Ihana blogi :)

    VastaaPoista
  3. Venkslaatko sä oikeen jo noiden objektiivien kanssa? Mullakin pitäis varmaan ottaa käyttöön tollanen oma toiminenlahjonta =)

    VastaaPoista
  4. Kaunis vaalea makuuhuone ja tyypeille sopii hyvin punaiset lakit :)
    Taatelikakku on myös mun joululeivonnais suosikki!
    Toivottelen teille ihanaa iltaa...

    VastaaPoista
  5. Noi Willow Tree-tyypit on tosi ihania! Mulla on kaksi; toinen pitää sylissä koiraa ja toisella on pitkävartinen ruusu. Tahtoisin noita lisääkin.

    Taatelikakkua en ole varmaan koskaan ees maistanut! Täytyisköhän kunnostautua ja leipoa...

    VastaaPoista
  6. Hei tosi hauska idea jouluistaa noi tyypit :D ! Mitä taatelikakkuun tulee niin ei ole mun suosikki se mutta mun äitini suorastaan rakastaa taatelikakkua :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!