keskiviikko 21. joulukuuta 2011

me käymme joulun viettohon

Lapset laulaa "vain hetken kestää elämä, ja sekin synkkää ja ikävää - hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika". Hämmentävä joululaulu. Kertooko tämä suomalaisuudesta, vai vaan siitä että joululaulut on yleensä aika älyttömiä? kuten se "ovenrakoon salaa jäin, kun äidin kanssa joulupukin juttelevan näin. Ja kuinka hassusti se sattuikaan, joulupukin partaan valkeaan!Voi, mikä nauru syntyiskään, jos isi sais tietää tän, että joulupukki suukon sai." Ei välttämättä... no joo.

Joulu on nyt sitten sitä verran tehty mitä tehdä meinataan.

Sairaalakeikan flunssa-meiningeistä ei edelleenkään olla toivuttu. Mulla ja A:lla on nyt kuurit korvatulehduksiin. Korvalääkäri enteili että mun korvat varmaan jälkitarkastuksessa puhkaistaan jos tää kuuri ei auta (niinkuin ei näytä auttavan) ja A sitten putkitetään heti tammikuussa (onneksi on vakuutus).

Naurettavaa ruikuttaa jonkun korvatulehduksen takia mutta kyllä mä oon ollut aika veto pois. Jotenkin olo on tällainen puolinainen vieläkin vaikkei kuumetta enää ole. Paljon suunniteltua jäi tekemättä, ystävät jäivät ilman kortteja.

 

Myöskin rakkaan ystävän kohtaama suuri suru vetää omaakin mieltä apeaksi. Jokaisen hetken arvostaminen, sen kun oppisi ja muistaisi.
Mutta tulee se joulu näinkin, ja ystävät - kyllä nekin ymmärtää. Ensi vuonna sitten toivottavasti on voimia ja fiilistä kortti hommiin.
 


Kaikesta huolimatta meinataan vetäytyä joulun viettoon perheen parissa ihan perinteisin menoin. Tietokoneet saa pysyä kiinni, kännykät äänettömällä. (tulee olemaan mulle vaikeaa mutta yritän) ;)
Keskitytään oleelliseen - lasten kanssa leppoisaan olemiseen, hyvään ruokaan, rentoiluun, halailuun, ulkoiluun, hyviin kirjoihin, lautapeleihin, takkatuleen ja joulun taikaan.
Meillä ei vietetä joulua suurien lahjakasojen äärellä, koitetaan panostaa niihin muihin, merkityksellisempiin juttuihin.
Ruokia ja leipomuksia olen tehnyt valmiiksi, ja siivottu on sen verran että saa luvan piisata. Jouluna meinaan kieltäytyä kiireestä ja stressistä vielä vähän normaalia hanakammin. Nauttia, ei suorittaa.

Haluan toivottaa kaikille oikein ihanaa, leppoisaa ja lämpöistä joulun aikaa! Ottakaa rennosti.

Terkkuloin, Taina
5 kommenttia:

 1. Leppoisaa joulun aikaa sinne ja pikaista paranemista kaikille!
  Aika aikaansa kutakin ja jouluna ei tarvitse suorittaa, vaan hakea se joulun lumo :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Joulua sinullekin! Nyt nautitaan!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Joulua! terveisin Riitta Sinikka.

  VastaaPoista
 4. Tuo piparitalo on oikein mun herkkutalo -nam ;)

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!