torstai 1. joulukuuta 2011

Kiitosta, tervetulotusta ja pukeutumishuonetta

tämän viikon onnen-omenoita. 

Eilen tapahtui tän mun blogini kannalta aivan huisi käänne.
Olen jo pitkään ollut SisustusUnelmia-blogin lukija ja ihaillut Johannan sisustustyyliä ja tapaa kirjoittaa. Myös hänen kauppansa http://www.whitecoast.fi/ on aivan mieletön! Nyt on myös vaihdettu sähköposteja ja on ollut ilo tutustua Johannaan joka onkin aikas ihana lämpöinen ihminen! Juuri tuo Johannan blogi on ollut mulle inspiraationa niin monissa sisustushommissa kuin lopulta koko blogin perustamisessa. oon ollu sillee semisti "fani". ;) No, Johanna esitteli blogissaan mun blogia ja lausui aivan häkellyttäviä sanoja. Kiitos niistä!

Jaoin sitte ko linkin myös facebookissa, jossa en ollutkaan tästä blogista vielä huudellut.. Niinpä tästä mun harrastuksesta tuli kerta hujauksessa melko "julkinen", kaverit tietää ja moni sisustusblogien seuraajakin on löytänyt tänne. Tuntuuhan se tosi mukavalta, toivottavasti moni jää viihtymään mukana! Aiemmin kävijämäärät on päivätasolla laskuri raksuttanut kymmenissä, nyt pari päivää sadoissa... huh. No, eiköhän se siitä tasaannu, ja mukaan jäävät uskaltautuvat jättämään viestejä ja muistoja käynneistään kanssa. ;)

Mies tosin kysyi tulisinko onnelliseksi jos hän laittaisi netistä mun blogiin jonkun klikkaus ohjelman ja saisin vaikka 2000 klikkausta päivässä. :) no, ei se nyt ihan niin mee! :) Vuorovaikutteisuus ja uudet tuttavuudet, nehän on tässä bloggailussa just se juttu! Muutenhan sitä voisi pitää päiväkirjaa vaikka omalla kotikoneella vaan.

Toivotan siis uudet lukijat lämpimästi tervetulleiksi! <3
Multa on pyydetty postausta tosta mun omasta huoneesta, ja ajattelin josko vihdoin olisi sen aika.

Kun me päädyttiin rakentamiseen oli mulla muutamia juttuja jotka halusin. Että jos se vaiva nähdään että talo rakennetaan niin haluan ainakin: oman pukeutumishuoneen, leivinuunin, pyykkikuilun ja ison toimivan eteisen.
Edellisessä kodissa olin lievästi traumatisoitunut siitä tilan puutteesta - kun lapsia alkoi tulla oli äidin kamat lopulta tungettu elfa-koriin siellä ja ylähyllylle tuolla... (no, vähemmän hamsteri luonne olisi toki voinut mahtua ihan hyvinkin.) Eli halusin oman pienen huoneen, jossa olisi riittävästi kaappitilaa mun tavaroille - eri kausien vaatteet, kengät, laukut, korut, paperit, askartelutarvikkeet - omat romut kaikkiaan.
Mutta jotenkin siinä "pientä omaa vaatehuonetta" suunnitellessa lähti vähän mopo keulimaan (no, neliöitä ei oo montaa). Tottakai sen pitäisi olla ihana ja toimiva, mutta vähän saisi tietty olla sellainen oma rauhoittumispaikka jonka oven voisi vetää pariksi minutiksi kiinni.. että nättiäkin siellä saisi olla. Ja kerta nyt meikkauspöytä tulee, niin toki sellaiset hollywood-pallovalot. Vaikka siinä peilin edessä vetäisisi vaan ripsaria ja tummiin silmänalusiin peittovoiteet.


Kaapin kanssa meinasi käydä köpelösti. Suunnittelin ja mittailin sen jotenkin sillee pöljästi että liukuovet oli liian isot, laatikoita ei saanut auki ollenkaan. Onneksi uudet ovat tuli Remholzilta yhtä sujuvasti kuin kaikki muukin kiintokalusteisiin liittyvä heidän kanssaan hoitu.
Sitten kaapit vielä kertaalleen koottiin (ihan itte kattokaas) niin ettei edelleenkään isoja laatikoita saanut auki. Jostain näistä työvaiheista facbookin kautta jopa pyydettiin kuvaa kirjaan "Ei menny niinku Strömsössä". Mutta, mun kuvan lähettämiseni ei mennyt niinkuin Strömsössä, raksa kiireiltäni en ehtinyt ikinä mailata sinne kuvatekstiä ajoissa ja se jäi sitten kirjasta pois. hups.


Varsinkin nyt hoitovapaalla en todellakaan halua laittaa paljoa rahaa vaatteisiin. Suurin osa mun vaatteista on siskojen ja ystävien uffa-pusseista dyykattuja aarteita. Mun mielestä ihan ok arki asuja voi koostaa edullisestikkin. Kunhan nyt on sopivan kokoista ja ehjää, helppo imettää ja olla. Lapsetkaan ei onneksi oo kovin kriittisiä (vielä) äidin koti-lookin suhteen. Muutenkin kierrätys toimii kavreiden kesken hyvin - äitiysvaatteet, minit vauvan vaatteet, kantoliinat - eikun kavereille vaan ja sit taas saa itelle jotain kun sattuu jäädä yli toisaalla.


Asun saa kivaksi myös sopivalla korulla, silleen vähän huolitellumpi olo tulee vaikka venyiskin niissä koti leggareissa ja tunikoissa.. Siksi halusin noi mun kaikki Glitterin aleloora helyt hyvin esiin että voin aina napata siitä vaatteisiin sopivan korun.
Ensin harkitsin että olisin ostanut noita ikean peilejä kaksi ja ottanut toisesta vaan peilin pois. Tuli kuitenkin vähän edullisemmaksi teettää kehys ihan taide kehystämössä, ja sai vähän isommankin. Koukut on ihan ehtaa ikeaa. Ja tapeetit jostain poisto loorasta.

Sellaista tarinaa siitä huoneesta, toivottavasti vastasi kysymyksiin. :)








 Tänään alkoi joulukalenteri. Meillä lapset odotti sitä kuin kuuta nousevaa ja L ei sitten malttanutkaan nukkua kuin klo 5:20 asti. Ja koska tämän aamun pussukasta löytyi lappu jossa on tekstiä herätti tietenkin isosiskon lukemaan. Lapussa luki: "Kuka nukkuu vaunuissa?" (kaikki aarteenetsintä-meininki on parhainta). No, siellähän oli kauan haaveillut "ängriböördsit". Ihan ekan luukun kunniaksi arvokkaampi lahja. Tänään täällä on sitten leikitty ängriböördseillä, pidetty niille mm. ristiäiset.

Jatkossa on luvassa erilaisia tekemisiä (uimahallia, elokuva-iltaa kotisohvalla, leipomista) sekä pieniä tarpeellisia lahjoja kuten uudet hammasharjat, juomapullot, askartelutarvikkeita jne. Ehkä joskus 1 € säästöpossuun laitettavaksi.

Kivempi ripotella lahjoja pitkin kuukautta, vaikka se tarkoittaa että aattona ei sitten panostetakkaan lahjavuoriin vaan yhdessä oloon ja rentoiluun rakkaiden seurassa. Lahjat olen hankkinut hyvissä ajoin pitkin vuotta kun sopiva on tullut kohdalle. Musta vaan on tyhmää maksaa liikaa, kun esim tammikuussa myydän hävityksessä samoja Afrikan Tähtiä kuin joulun alla taas täyteen hintaan, ostan mielummin varastoon ja vähän piheilen. Omille ja sisarusten lapsille on lahjat, aikuisille ei ostellakkaan. Tänään vihdoin sain kaikki lahjat paketoitua ja ulkomaisen postitettua. 
Nyt vaan keskitytään glögin juontiin ja joulun odottelun fiilistelyyn. Tämmöstä kotomoon. :) Mukavaa jolukuun alkua kaikille toivotteleepi, Taina


9 kommenttia:

  1. Hihi, SisustusUnelmia-blogin kautta minäkin tänne eksyin. En vielä eilen ennättänyt lukea kaikkia kirjoituksia, mutta pikkuhiljaa meinasin juttusi tavata läpi! Blogisi vaikuttaa mukavalta. :)

    Angry birdseista tuli mieleeni kummipoikani viisvee, joka on vinksahtanut kans noihin lintuihin... Meilläpäin niitä sanotaan nykyään ihan vain "ärri pöörtseiksi". :)

    Mukavaa joulun odotusta sinullekin! :)

    VastaaPoista
  2. Olen uusi lukijasi Lapista, vaimo ja äiti. Mekin rakennettiin pari vuotta sitten ja jo nyt ollaan suunniteltu, että kun tytär saa siivet selkäänsä ja muuttaa omilleen, niin muutetaan meidän pieni vierashuone pukeutumishuoneeksi. Kyllähän nuo ryysyt saa niskaansa sieltä makkarin kaapistakin, mutta ajatus erillisestä "kauneuskeskuksesta" viehättää. En ole ehtinyt tutustumaan kaikkiin juttuihisi, mutta tässä ajan kuluessa ehtii. Mukavaa joulunodotusta ! Leena

    VastaaPoista
  3. No olihan tänne pakko tulla katsomaan... niin kauniisti Johanna blogistasi kertoi ja eikä turhaan :)
    Tervetuloa vastavierailulle!

    VastaaPoista
  4. Oi että tuollanen "oma huone" ois luksusta! Pitääpä kokeilla arkkitehdille ehottaa et jos minibudjetin minineliöistä vielä sais venyteltyä!? ;) Kiva, että olet saanu blogiisi paljon uusia lukijoita!

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi täältä löytyikin! Heti lukijaksi..

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa uusille lukijoille! olen ihan otettu että täällä viihdytte! :)
    Saila, toi mun "vaatehuone" on kevyemmillä seinillä takkahuoneesta eristetty, että jos joskus tarvis tulee sen tilan voi ottaa muuhun käyttöön (vaan tuskin siitä koskaan luovun). ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanista sanoista <3.

    Tuo sinun pukeutumishuone on niin ihana, kauniine yksityiskohtineen.

    VastaaPoista
  8. Kiva idea ripotella noita lahjoja lapsille.
    Kiitos vierailusta!
    Tulee se kortteiluaika sinullekin.Minun lapset maailmalla, joten on jo omaa aikaakin.

    VastaaPoista
  9. Johannan Blogista minäkin tänne ampaisin ja oikeassahan hän oli. Jään mielenkiinnolla seuraamaan todella ihanaa blogiasi :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!