perjantai 9. joulukuuta 2011

Erilainen viikko

Heissan ja tervetuloa uusille lukijoille!
Mukava että käytte ja kommentoitte! Kiitos jokaiselle visiteeraajalle!

Meillä onkin ollut vähän erilainen viikko. Itsenäisyyspäivän iltana A:lla alkanut kuume yltyi lopulta kolmeen TAYS:sissa vietettyyn yöhön. Kurkunpääntulehdus oli sen verta sitkeää sorttia että vaadittiin 2 kortisoni piikkiä, sydänfilmiä ja muita testejä sekä lukematon määrä adrenaliinin hengitystä ennenkuin tauti taittui tähän tilaan että päästiin edes kotiin. Kerran meidät jo kotiutettiin mutta noin kahden tunnin päästä jo oli pakko lähteä takaisin...
Ja mies tietenkin jenkeissä työmatkalla. Onneksi on kaksin kappalein näitä eläkkeellä olevia lapsille läheisiä lähi-isovanhempia! Mun äiti on ollut täällä meillä lasten kanssa ja pitänyt huushollin pystyssä, lapset on saaneet jatkaa mahdollisimman normaalia arkea kouluineen ja kerhoineen. (ja pyykitkin on pesty) Ja muutenkin on kaikki osallistuneet naapureita myöten. Kyllä tästäkin taas selvittiin.

Onneksi ne jouluvalmistelut on tehty jo aiemmin.

Kyllä ajatukset kävi sentään monesti niiden ihmisten luona joiden lapset on vakavasti sairaana, jotka joutuvat kokemaan tuota paljon. Pelkäämään, ja näkemään lapsensa kipua ja kärsimystä. Pelkästään se oman lapsen kiinni pitäminen toimenpiteiden aikana, huh. Ja silti siinä haluaa olla mielummin turvana kuin jättää vieraiden käsiin. Ja mietin myös niiden maiden vanhempia joiden ei ole mahdollisuutta saada sairaita lapsiaan sairaalaan, tai edes lääkäriin. Meillä on täällä lääkärit, lääkkeet, pelit ja pensselit niin viimeisen päälle kaikkien saatavissa että olemme kyllä todella onnekkaassa asemassa!

Sen verran laitostunut sitä itse tämän vuoden aikana on että olen jo oppinut miten sairaalaan lähdetään ja miten siellä ollaan. Meillä on molemmat pojat olleet aluksi 5 vrk vastasyntyneiden teholla. Sitten 3 kk iässä A oli keuhkokuumeesta ja RS-viiruksesta ensin lasten teholla ja loppu viikon infektio-osastolla. Ja nyt oltiin 3 yötä infektio osastolla. Vuorokausi sairaalassa tuntuu noin viikolta, eli koen jo melkein olevani vanha tekijä.
Tällaista olen matkan varrella oppinut:
pakkaa aina mukaan, jos epäilet että joudut jäämään lapsen kanssa sairaalaan:
- tyyny (aikuisille olevan retkipatjan kumi-tyyny ei nukkumattia juuri paikalle houkuttele)
- pussipuuroja, banaaneja, vesipullo (pysyy paremmin itse vireessä ja toimintakykyisenä kun syö muutakin kuin suklaapatukoita automaatista)
- hammasharja, hiusharja, dödö, kalsarit, sukat (mahdollisuus säilyttää edes jonkunmoinen hygieniataso pitää kummasti mielenterveyttä yllä)
- kännykän laturi

Vaikka oma maailma käpertyy sairastavan lapsen ympärille:
- koita järjestää muiden lastesi kanssa edes leikkitreffejä sairaalan puistoon tai soitella
- pidä läheiset tietoisina tapahtumista edes tekstarein silloin tällöin, huolissaan ne on kuitenkin koko ajan
- koita saada joku tunniksi päivässä potilaan kanssa, käy syömässä ja hengittämässä raitista ilmaa
- pyydä huoltojoukoilta riittävästi kunnollisia eväitä itsellesi. sairaalassa on lapsille ihan kaikkea (vaippoja, vaatteita, ruokia, tutteja.. mutta aikuiselle ei mitään. paitsi se kumipatja.)


Onneksi kotiuduttiin parahiksi niin että äiti tuli A:n kanssa meille ja minä pääsin suoraan sairaalasta L:n joulujuhlaan. Mun oma pieni paimen Salama McQueen aamutakissaan. <3 Noi pienten esitykset vaan on niin helluja!

Jahka tästä saadaan univelat nukuttua (aika monta yötä tullut valvottua lähes kokonaan), halipulat halittua, kaikki terveeksi ja arkielo taas mallilleen niin palaillaan näihin kotoilu asioihin!
Äiti on täällä mun kanssa yötä, eipä tarvii ketään lähettää yöllä naapuriin jos tulisi vielä päivystykseen lähtö...

Muistakaa arvostaa rakkaita lähellänne, omaa ja lasten terveyttä, omaa kotia, kaikkia niitä läheisiä joilta tiedätte saavanne apua ja tukea hädän hetkellä! Ihan joka päivä.
Ja kiitos kaikille myötäeläneille!
Mukavaa ja rauhallista viikonloppua toivottelee
Taina


__________________
edit. muutama tunti tämän kirjoituksen jälkeen mentiin taas ambulanssilla kohti tayssia ja vietettiin siellä pari yötä lisää. NYT pitäisi olla pikku-tyypin terve, mutta äiskällä voimat aika loppu. Palataan siis joskus tuonnempana. Taina, su-iltana

7 kommenttia:

 1. Voi pientä, onneksi alkaa jo helpottaa.
  Kyllä noi laittaa aina miettimään miten asiat on ja menee... Isovanhemmat ja muut läheiset ovat todella tärkeitä meille ♥
  Toivottelen ihanaa joulunodotusta teille!!!

  VastaaPoista
 2. Voi pientä :( Pikaista paranemista teille! Me oltiin myös 2 viikkoisen vauvan kanssa viikko sairaalassa rsv:n takia ja kurkunpääntulehduksetkin erittäin tuttuja tässä huushollissa joten tiedän mitä olette käyneet läpi! Mammalle myös kovasti jaksuja siis :)

  VastaaPoista
 3. Paljon voimia koko perheelle ja pikaista kokonaan toipumista pienimmälle. Olette ajatuksissa! <3

  VastaaPoista
 4. Voi itku! Meillä oli myös kurkunpääntulehdus ja ambulanssilla mentiin sairaalaan ja oltiin siellä kokonaisuudessaan kahdesti. Nyt on jo terve, mutta kyllä säikäytti, kun ei henkeä saanut ja muksu veti selkää jo kaarelle. Kauhean monta kertaa jouduitte menemään! Toivotaan, ettei tule moista enää.

  VastaaPoista
 5. Oi joi. Itsekin nelikuisen kanssa sairaalassa rs-viruksen takia aikaa tappaneena ja muutaman kerran nopeasti päivystykseen hengitysvaikeuksisen lapsen kanssa lähteneenä tiedän tunnelman. Onneksi teillä tosiaan oli apua lähellä, muuten olisi ollut kyllä vielä paljon kurjemmat oltavat.
  Toivottavasti kaikki alkaa jo olla mallillaan!

  VastaaPoista
 6. Voi harmi, mutta onneksi nyt jo siis paremmin!! Jaan tunteesi ihan täysin, Oskarin kanssakin on pari krt jouduttu olemaan tyksissä sisällä. Infektioastmaa ja röörit tukkeessa. O oli 5kk:n ikänen, kun mentiin ekaa krt ambulanssilla, ja nyt kun Severi on samanikänen, niin pelkään flunssia ihan tolkuttoman paljon! :/ Aina on tullut mieleen just tuo, että miten ne pitkäaikaissairaiden lasten vanhemmat jaksaa? Pakkohan se sitten on!

  Terkkuja!

  VastaaPoista
 7. Ei ollenkaan kivaa :(
  Toivottavasti voi jo paremmin!!

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!