keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

kuuset pussitettu ja netissä sekoiltu

"Mä en mitenkään tahtoisi puuttua tai neuvoa mutta ootteko te ajatellu suojata noita kuusia mitenkään...?"
Ja tosiaan. Huomasin että kaikki muut tässä uudella asuinalueella on tajunnut suojata pienet havupuut, varsinkin tällaiset syksyllä viimeiseksi istutellut, paitsi tää yks puutarha-urpo. Aurinko kai vissiin kärtsää ne karrelle.

Siis ystävät ja kylänmiehet, neuvokaa nyt ihmeessä jatkossakin että mä en tapa ihan jokaista rehua joka tänne tontille keksitään istuttaa!

Onneksi äiti tuli seuraksi, kaveriksi ja avuksi, ja tietysti näitä pikkuapureitakin oli mukana touhussa. (no ei se mun äitikään iso oo.) (no en oo kyllä mäkään.)

Möyhin lumia ensin pois kuusien juurilta, sitten kieputeltiin ja sidottiin suojakangasta puiden ympäri ja sit asettelin vielä lunta takaisin reunoille kun sekin kuulemma suojaa auringon paahteelta.

Hajuakaan ei ole tuliko homma tehtyä oikein, mutta lohdutin itseäni että tuskin tästä nyt haittaakaan on.


Joskus tässä on vielä komea kuusi rivistö ja sen takana 50 sireenin sireeni-aita (noi risut jotka pilkottaa hangesta) - uskokaa pois!
Toivottavasti jo ennenkuin lapset on muuttaneet kotoa.

 Ja tässä viimeisessä kuvassa näkyykin taustalla seuraava projekti. Tuohon parvekkeen alle ja siitä eteenpäinkin rakennetaan terassi, paikka puutarhakalusteille ja saunan vilvoittelupaikka, vähän aitaa näkösuojaksi jne. Se siis kevään projektina.
Grilli ja piha-ruokailu meillä onkin tuolla parvekkeella, suojassa katseilta ja keittiön läheisyydessä.

Sitten vähän nettijutuista. Siis omia nettiurpoilujani. Tänään nimittäin menin kirjautumaan Netlogiin. Olin saanut kutsuja monilta kavereilta, ja oletin sen olevan jotain fb:n tyyppistä. Länttäsin perus profiili-kuvan (naama) ja menin katsomaan. Mutta enhän minä ollut ehtinyt edes etsiä sieltä niitä kavereitteni profiileita kun oli jo inboxissa jos minkälaista nimimerkki jortikkaa kehumassa kauniiksi ja sitä perus huttua sekä kaveripyyntöjä tuntemattomilta. Ja olin saanut oikein fanejakin. (eli varmaan ammatti-vonkaajia jotka hyökkää kimppuun jokaisen uuden naisen kirjautuessa palveluun).
Mun käsitys "Eurooppalaisten nuorten verkostoitumispaikasta" ei ollut ihan keski-ikäiset miehet kalsareissa joten poistin profiilin ja poistuin takavasemmalle.
Tulipahan nähtyä sekin sosiaalinen media. Enpä tajunnut että se on joku senssi-palvelu kun ihan tolkun oloisia kavereita mulla siellä on. Mutta varmaan aikuisille sinkuille ihan kiva, ja ehkä olisin voinut opetella paremmin sitä käyttämään niin olisi auennut muitakin puolia.
Silti - mielummin hengaan täällä blogistaniassa! :)

Mutta taas pääsen tähän perus pohdintaan: millaisessa maailmassa meidän lapset tulee elämään? Miltä kaikelta heidän pitää osata itseään suojella? Tällä viikolla luin aika pysäyttävän artikkelin.

Suosittelen kaikille jos et oo vielä törmännyt:
Keskisuomalaisen toimittaja tekeytyi teiniksi netissä

aika sanattomaksi vetää ainakin meikäläisen. (ja tarkennan, se ei ole normaali olotila)


Josko piristäisin tunnelmaa lopuksi ihanilla tulppaaneilla jotka toi minulle äiti <3

Saas nähdä päästäisiinkö viikonloppuna vielä laskettelemaan isompien muksujen kanssa. Maalaus- ja ompelu projektejakin olen itselleni haalinut, enää ei puutu kuin toteutus.

Mukavaa viikon jatkoa joka tupaan toivottelee
Taina16 kommenttia:

 1. Olemme tosi paljon puhuneet lastemme kanssa netin "vaaroista", mutta mene ja tiedä, meneekö puhumiset perille ;) Hurjaa touhua :(

  Onneksi peititte puut, etteivät ne ole karrella kevään koittaessa. Me peitimme viisi ensimmäistä vuotta, mutta sitten luovutimme. Kaipa ne juuret ovat siinä vaiheessa jo tarpeeksi syvällä??

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. "Nimimerkki Jortikka" :) :D
  Niimpä, kyllä se meidän muksuilla tuo maailma on himpun verran erilaista kun esim. 80-luvulla, jolloin hankittiin kirjekavereita Kiinasta lehti-ilmoituksella...Jotenkin sen kans täytyy vaan oppia elämään ja pelotella lapset oikein sillain kunnolla, netin kaikista namusedistä ja vippifirmoista...

  Kuusi-homma näyttää nyt hyvältä, onneksi sait apuja. Mulle tuli ihan kamala paniikki kun ne meidän kolme pientä nysää (siis metsästä haettua) tönöttää tontilla ihan oman onnensa nojassa ilman minkäänlaista huppua ja suorassa auringonpaisteessa hela dagen... Ne vähän jo kellertää, se ei voi olla hyvä..

  VastaaPoista
 3. Mä en ymmärrä mistä noita joka naisen perässä juokseviä äijiä sikiää. minun fb statukseni oli "kaapattu" jonnekkin ystävänetsintä palstalle ja sielä oli jos vaikka mitä ukkoo ehdottelemassa kuumia treffejä.
  Sain tietoni poistettua, mutta eikös ne taas hetken kuluttua löytyneet samaisesta paikasta. Tuon jälkeen olenkin ottanut tavaksi silloin tällöin googlettaa oman nimeni.

  Ihania kukkia pöydällä. Keväällä pitää olla vähän väriä : )

  Hyvä, että kuuset pääsivät pussukoihin. On niin harmillista, jos suurella vaivalla istutetut kasvit kuolevat.

  VastaaPoista
 4. Määkin oon täällä taustalla everyday =) Kyllä meidän tulevilla teineillä on ihan erilainen maailma kuin meillä. mutta niinpä ne ajat muuttuu. Meidän aikana suurin pahuus oli keskikalja ja tupakka. Että eipä taida se omakaan kokemus sitten enää riittää että osaisi tunnistaa kaikki nykypäivän metkut.

  VastaaPoista
 5. Mietityttää tuo netti tosiaan lasten kannalta. Omat ovat isoja ja saavat omat sekoilunsa hoitaa, mutta....
  Ihania kukkia, piristi katsella kuvanakin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 6. Huh huh, olihan taas tekstiä - tuon linkin takana nimittäin. Voipi olla, että itse linkitän tuota eteen päin, katsotaan.. Olent täällä ihan "karvat pystyssä".

  Kaikkien vanhempien kannattaa muistaa sellainen asia, että netistä löytyy ohjelmia, joilla voi estää käynnit tietyillä sivuilla tai estää sanahakuja (you name it). Lisäksi ohjelmalla voi rajoittaa ajallisesti netin käyttöä. Muutoinkin, hyvä aina välillä tarkistella historiatiedoista, missä surffailevat - jos eivät ole oppineet historiaa tyhjentämään :)

  Pieni vaiva vanhemmilta, mutta voi säästää lapsen monilta harmeilta ja hämmennykseltä.

  VastaaPoista
 7. Merja K: 5 vuotta, apua! no, hyvä tietää että jatkossakin kannattaa huputella. :)
  Nipsu: meillä oli vanhan kodin pihalla pari metsästä pöllittyä kuusta joita ei ikinä suojattu ja hyvin ne pärjäsi, tosin olivat pohjois puolella taloa. En mä paljon kasveista tiedä mutta ehkä se kellerrys ei oo hyvä juttu..
  Annukka: just tollaset on niin ärsyttäviä, että mihin se oma kuva ja nimi voikaan päätyä, ja teinit jos sinisilmäisyyttään vielä johonkin kerran erehtyy laittamaan niin siinähän sitä ollaan...
  esc: kiva kuulla että täällä hengaan. kirjoitteles kuulumisia joskus. :)
  Majan Molla: kiitos, mukavaa viikon jatkoa sinnekkin! :)
  Tiina: jotenkin luotan vielä että omat koneet on meillä hallinnassa, mutta kun tulee vaihe että ovat kavereilla, valvomattomilla koneilla, porukassa jossa viisaus harvoin tiivistyy... mutta ei auta kuin luottaa. (ja vähän kytätä kanssa) ;)

  VastaaPoista
 8. Oon istutellut aika monta tuijaa ja jotku meinaa, et niitä pitää peittää... en oo sitä kertaakaan tehnyt ja komeita ovat :)

  Noi on karseita juttuja... paljon on tullut varoiteltua/opastettua, toivoo vaan ettei koskaan mitään pahaa tapahtuis.

  VastaaPoista
 9. Kiva, että joku puuttui ja neuvoi - mä nimittäin olen kärtsättänyt meidän tuijia, kun kukaan ei vihjaissut... ;) Onneksi anoppi aika usein aika monessa asiassa neuvoo, ja se on kyllä kiva. :)
  Voi jee, mikä kirjoitus. Tuli niin paha olo ettei olisi pitänyt varmaan edes lukea. Mitä tuollaisen lukeminen tekee sitten lapselle?! On totta, että täytyy löytää hyvät keinot puhua lasten kanssa netin maailmasta...voi kunpa puheyhteys säilyisi aina niin hyvänä, että kaikesta voisi puhua!

  VastaaPoista
 10. Välillä hirivittää nää nettijutut. Saispa vaan lapset ja nuoret suojeltua. Tosin onhan paljon hyvääkin netti tuonut. Järki päässä vaan pitäisi pysyä.

  Täällä kans viime viikolla heitin hupun ainoalle havullemme, viime keväänä istutetulle. Saas nyt nähdä miten toimii. Hirvittää jos alta paljastuu keväällä semmonen ruskea ranka... Ihan on korkeeemmas käres ;)

  VastaaPoista
 11. Tulipahan käytyä pilkillä, terveisiä taas:)
  J

  VastaaPoista
 12. Ihania kukkia..
  Aurinkoista sunnuntai iltaa...

  VastaaPoista
 13. Ihania kukkia..
  Aurinkoista sunnuntai iltaa...

  VastaaPoista
 14. Onnea! Voitit arvonnassani. Lähetätkö osoitteesi sähköpostiini arjeniloja at gmail.com.

  VastaaPoista
 15. Meillä lapset on (tietääkseni) vain FB:ssä, samoin minä. Luulen ja toivon, että se on suht turvallinen paikka, kunhan pitää tiedot niin, ettei kaikki pääse niitä lukemaan. Toisaalta 2 ystävääni oli päätyneet baloon (?) sivustoille etsimään seuraa ja molemmat on naimisissa...

  Noiden havujen peittämisestä en oikein tiedä, mutta tuijat peittelin aikoinaan varmaan sellasen viitisen vuotta. Sen jälkeen ne oli jo niin isoja, ettei enää tarvinnut.

  VastaaPoista
 16. Mullakin on joskus ollut Netlog tili. Silloin kun olin nuori, sinkku ja kaunis :D
  Nyt oon enää nuori :D
  Mut ei se silloin ollut tollainen. Hyi!

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!