perjantai 30. maaliskuuta 2012

Korituoli ja pääsiäispuput

Viikonloppua päin mennään. Tänään olisi tarkoitus aloitella grillauskausi ja sunnuntaina vietetään L:n 6-vuotis kaverisynttäreitä. Ja sitä virpomista olis tiedossa kanssa.

Korituolin osalta maalausprojektit on saatu päätökseen. Lähtökohta oli tämä:


Mitenkään en tasoitellut tai käsitellyt tuolia. Vähän rätillä pyyhkäisin suurimpia bjaskoja pinnasta, kosta tuo oli pyörinyt meidän ulkovarastoissa viimeiset kymmenen vuotta. Purkaantuvat osat sentään liimailin pikaliimalla paikoilleen.

Tapoihini ei myöskään kuulu tutustua mihinkään ohjeisiin tai hankkia asianmukaisia tarvikkeita, joten lähdin ihan "soitellen sotaan".

Teknisestä tilasta löysin pöntön vanhaa pohjamaalia, valkoista. Sitä sitten sudin pintaan.

Huomasin että nuo kieputuskohdat on tosi vaikea saada pensselin kanssa siististi maalattua, joten maalikerroksen kuivutua viimeistelin vielä saumat ja koloset valkoisella spray-maalilla. (Sitä Annukka suosittelin, kun kyselit ohjetta)


Tuoli päätyi nyt E:n huoneeseen ja laitoin siihen istuinosaan pienen taljan ja päälle vielä viltin.

Tuon viltin on äitini tehnyt lastenvaunuihini. Silloin reilu 30 vuotta sitten vaunujen päällä oli tapana pitää koristepeittoa.
Olen minä sitä A:nkin vaunuissa vähän pitänyt, mutta mukavasti se passasi tuohon tuolille ja mielestäni on kiva saada kotiin ja käyttöön mahdollisimman paljon esineitä joilla on tunnearvoa ja "tarinaa".


 Edellisen postauksen maalausprojekti kuvan vanhoja keittiöntuoleja silmällä pitäen olen ostanut vaaleansinistä ja -punaista maalia. Kyllä, oikein sellaista kalusteille tarkoitettua.


 Mutta niistä pitää hioa pois vanhaa lakkaa, ja sit ekan maalikerroksenkin jälkeen pitää hioa ja klommoja paikata, sen verran tuli valumaa ja nyppyä ja epätasaisuutta. Ja minä kun olen joskus vannonut, etten enää ikinä hio tai kittaa tai tasoita... siitä muistona tämä kuva vuodelta 2009.

No, pikkuhiljaa,  omaan harrastelu- puuhastelu- tahtiin. Niistä postausta siis varmaaan.. keväämmällä. :)


 Keskiviikkona oli tarkoitus lähteä Ideaparkkiin asioille, vaan osuttiin juuri parahiksi paikalle sen ison rekka-onnettomuuden aikaan. Ilta menikin sitten sujuvasti autossa istuen, kun motari oli molempiin suuntiin suljettu ja liikenne ohjailtiin pikkuteiden kautta. Melkoiseen ruuhkaan siis osuttiin, mutta eipä tuo mitään. Kaupasta haettiin lapsille evästä ja istuttiin ja ihmeteltiin. Pääasia ettei oltu siinä autossa jonka päälle se rekka kaatui.

Tosi kivoja tunnustuksiakin olen saanut mutta niihin palaan kanssa, tuonnempana. :)

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!
Taina


10 kommenttia:

 1. Voi kuinka kivoja kuvia lapsista ja tuo tuolikin on hyvän näköinen.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuli tuolista ja lapset ihan pääsiäisfiiliksissä! :) Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Just tänään mietinkin että pitäisi katsastaa mitä vastasit maalaamisesta. :) Pitää vielä sitä omaa projektia miettiä miten toteuttaisi, se tuoli kun koostuuu kahdesta osasta - puolipallosta (istuinosa) ja kehästä/jalasta (tukiosa). Kun puolipallo sitten liikkuu kehän päällä voi olla maalipinta aika kovilla, joten ehkä valkoinen ei ole meidän väri... nyyh! Mutta kiitos vinkeistä silti, jatkan ajatusleikkiä!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo virkattu viltti <3
  Tuolista tuli tosi kivan näköinen. Pienellä vaivalla saa kummasti vanhoista tavaroista ihan "uusia".
  Tuo soitellen sotaan asenne kuulostaa tosi tutulle : )

  VastaaPoista
 5. Korituolista tuli tosi ihana ja äitisi tekemä viltti kruunaa sen :) Mikä ihana muisto menneisyydestä koristamassa nyt tytön huoneessa!

  Onneksi ette tosiaan olleet rekan alle jääneessä autossa :( Mutta kurja tietty sekin, että meni ilta autossa istmiseen ideaparkkailun sijaan ;))

  Mullakin ois tuolla pari juttua, jotka kaipais maalia pintaan...kun sais aikaseksi. Yksi on kyllä tehtävä ulkona ja nyt sataa ensin pari päivää, joten odottakoon rauhassa ;)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kyllä nyt kelpaa tuolia esillä pitää!
  Suloisia lapsia... ja ihania kuvia olet heistä ottanut :))
  Mukavammat muistot noista jää, kuin kaupan korteista!

  VastaaPoista
 7. Teillä on todella kivan näköinen koti. Onko minkä "firman" talo vai ihan itse rakennettu?

  VastaaPoista
 8. Wautsi, hieno tuli tuolista! Mulla on samanlainen tapa ruveta hommiin just samalla soitellen sotaan taktiikalla, en jaksa liikaa miettiä ja pähkiä kuinka joku juttu tehdään oikeaoppisesti, vaan sit kun on aikaa ja inspistä, niin homman pitää tapahtua heti ;)

  Ja ihanat pääsiäiskuvat lapsista! Meillä olis huomenna virpomista tiedossa, ollaan tänään koristeltu oksat ja kotia muutenkin pääsiäistunnelmaan.

  Mukavia juhlia huomiselle!

  VastaaPoista
 9. Tuolista tuli kyllä tosi hieno! Loppujen lopuksi aika pienellä vaivalla tosi iso muutos. Ja peitto on ihan piste iin päälle - on tosiaan ihanaa, kun saa käyttöön itselle merkityksellisiä ja rakkaita esineitä!

  VastaaPoista
 10. Tuolista tuli kyllä hyvännäköinen. Itse kun aikoinani sprayalin korituolin, en tajunnut liimata purkautuvia osia. Viisas sinä :) Purkautuvat siis edelleen...
  Ihanat nuo kartiot virpomisoksineen & teidän puput :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!