maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyvän mielen haaste ja kuulumiset

Sain Pepiltä tunnustuksen elikkäs haasteen. Kiitos tuhannesti siitä, kiitos ja kumarrus! 

 Hyvän mielen haasteen  ohjeet menevät näin:  
Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa  (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).


Ajattelin laittaa viikonlopun kuulumisia siis kuvin ja hyvän mielen meiningein.

1. Hyvälle mielelle saa ulkoilu. Oon käynyt lenkillä, hiihtämässä, hengannut lasten kanssa pihalla. Mahtavat kelit ja auringonpaisteet!
Ulkoileva pallero

 2. Lasten leikit. Se että lapset osaa heittäytyä mielikuvitusleikkeihin jotka voivat kestää jopa tunteja, ja mukaan pääsee jo (yleensä) pieninkin. Tässä zhu zhu petsi / hot wheels setti.







1 - 6 - 8 - kakku
3. Sukulaisille saatiin vihdoin pidettyä synttäri-kemut. kukaan ei saanut vatsatautia loppusuoralla, tällä kertaa. Tunnelma oli rento, lahjat ihania - huonekaluja, retkiä toiveleluja..


4. Lasten serkut. Ihania pikkuvieraita oli tupa täynnä.
A ja serkkutyttö

 

5. Pääsiäinen. Tiedän että siihen on vielä kuukausi, mutta pikku hiljaa saa kaivella keväisempää tunnelmaa. Kyllä se sieltä meikäläisenkin kevät fiilis alkaa löytyä!

 6. Juhlaviiri. E:n kanssa se tammikuussa askarreltiin, ja aina on yhtä mukava se kemuja varten ripustaa.

7. Jääkaapin päällinen. Rakennusvaiheessa harmittelin ettei tullut tilattua sinne maitolasi-kippiovea. Nyt olen ihan tyytyväinen tuohon avohyllysysteemiin, harva se päivä vekslaan eri ruukkuja, kynttiläpyttyjä sun muuta käyttöön ja takas sinne ylös puoli-piiloon.


8. Kyltti. Voitin Jasmiinan  arvonnassa Ramsign-numerokyltin, sellaisen jonka arvoin itsekkin vähän aikaa sitten. Koska talon numero meillä jo on tilasin kyltin jossa on vuosiluku 2010, vuosi jolloin talo valmistui. Eiköhän sille paikka löydy, noin kuukauden päästä sen pitäisi saapua. 


9. Miehen onki. Vaikka olen hysteerisen allerginen kalalle (siis jopa hajulle, tai kalaa syöneen miehen pussailulle, josta oma mieheni on onneksi vain onnellinen koska inhoaa kalaa ja käyttää tätä sumeilematta tekosyynä kala-allergikko ruokien syömiseen tilaisuuksissa) (vaikka täytyy kyllä myöntää ettei me 13 yhteisen vuoden jälkeen olla just ihan yhtämittaa enää pussailemassakaan.)on tuosta miehen lapsuuden ongesta ollut lasten kanssa paljon hupia. Ongintoja järjestetään jos minkä kissanristiäisen kunniaksi, välillä ihan muuten vaan.

 10. Suklaakakku. Sen ohjetta on multa monesti pyydetty, joko siksi että teen sitä niin usein, tai koska meillä käy kohteliaita vieraita jotka haluavat saada kokin hyvälle tuulelle, tai sitten se oikeesti on niin hyvää mitä mä kuvittelen.  Resepti on muokattu ihanan Biancan mutakakku-reseptistä. Ja on juuri sellainen mulle sopiva -kaikki vaan sekaisin ja uuniin- resepti.
Se menee näin:

Suklaatorttu (gluteeniton, maidoton)
300 g sulaa margariinia (sunnuntai)
4,5 dl sokeria
3 munaa
3 rlk vaniliini sokeria
3 dl jauhoja (semper fin-mix / riisijauho, oikeasti vehnis)
reilu pari dl leivonta-kaakaojauhetta
Kaikki sekaisin, uuniin 200 C n. 20 min. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
(teen itse silikoni / irtopohja vuokaan)
Koristele kaakao-tomusokeri päällysteellä / mokkapala kuorrutteella ja nompparelleilla tai syö semmoisenaan esim. vanilja jäätelön kanssa. (siis maidoton vaikka riisi-jäden).
Super helppo ja suklainen, suosittelen!

Tunnustuksen annan eteenpäin 
1. Tämän reseptin takana olevalle Biancalle
2. Kylttiarvonnalla minua ilahduttaneelle Jasmiinalle
3. Blogistaniassa minua suunnattomasti ilahduttaneelle Johannalle joka linkittämällä Kotomon blogiinsa sai tänne bloggarin alkutaipaleellani paljon piipahtajia joista jotkut jäivät lukijoiksikin. Motivoi kummasti enemmän postaamaan kun ei tarvii täällä yksin hölistä! :)
4. Maanvaivan blogia lukiessa, sen lisäksi että se jaksaa inspiroida, saa useiten nauraa ääneen!
Ja sitten niitä ihania jotka jaksavat täällä käydä ja kommentoida säännöllisesti, siitä tulee vaan niin mukava fiilis. Siis blogi-ystäväni:
5. Annukka Kanelikorvista
6. Marru matkanvarrelta
7. Majan Molla
8. Johanna Siruja sieltä, siruja täältä blogista
9. Kirsi - Tää ois tän kodista
10. Ruususuun äiti Huvikummusta
Ja ihania blogeja ja tyyppejä täällä blogistaniassa olisi vaikka kuinka paljon enemmänkin, mutta koska tää linkittäminen on niin kypärästä niin totean että: jos ei jaksata vastata niin en tod. loukkaannu, ja jos tekee mieli napata matkaan niin ollos hyvä! 

Tässä mun hyvän mielen kuulumiset ja samalla toivotukset tälle viikolle!
Taina

15 kommenttia:

  1. Ihania kuulumisia ja toivotuksia. :) Huomasitko olleesi onnettaren suosima myös minun blogin arvonnassa? Odottelen postiosoitettasi tänne: sentimjourney@hotmail.com
    <3/Kaisa

    VastaaPoista
  2. Hih.. vaikka tykkään kalasta, niin ei muakaan todellakaan kiinnostaisi pussata kalaa syöneen miehen kanssa.. jäkk! :D

    Kiitos paljon Sulle!! <3

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia. Välillä tulee vähän ikävä niitä aikoja, kun omat lapset olivat pieniä ; D
    Kiitos haasteesta, nyt vain mukavia asioita mietiskelemään.

    VastaaPoista
  4. Kiitos haasteesta<3 Hyvän mielen sain näiden kuvien katselusta(tosin tuo sun aarrekaapin päällinen aiheuttaa viherrystäkin)ja juttujen lukemisesta joten haaste toimii=D Ihana idea tuo onkijutska:)

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Haaste on otettu vastaan. Keväistä viikon jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  6. Voin kun ihania kuvia ja juttuja :) Hymyillen täällä luen ja katselen!!

    Noista serkuista sen verran... Ihanaa kun teillä on samanikäisiä lapsia!! Minulla itselläni on tosi paljon samanikäisiä serkkuja, mutta omilla lapsillani ei ole yhtään:( Monesti olen kaivannut leikkikaveria mutta ei niin ei... :( Siksi ehkä viihtyvät omien sisarusten seurassa:)

    VastaaPoista
  7. Ihanat kuvat! Ja kiitos haasteesta, pitääpi alkaa valmistamaan sitä :))

    VastaaPoista
  8. Onpa iloisia hyvän mielen kuulumisia! Näistä tulee itsekin hyvälle mielelle :)

    VastaaPoista
  9. Suuri kiitos!! <3
    Nappaan haasteen mukaani mutta vien sen sinne toiseen blogiini :) (varmaan ihan ok?)

    Mun mielestä sun blogi on aina sellainen hyvän mielen lähde. Sun elämänasenne huokuu sellaista positiivista energiaa joka paistaa läpi niistä "negatiivisemmistakin" valiviesteistä :D Yritän aina saada täältä mukaani tuota ihanaa rentoa asennetta arkeen ja asioihin :)

    VastaaPoista
  10. Ihana, kaunis ja elämänmakuinen blogi sinulla! Olen käynyt täällä ennenkin vierailulla, mutta miten ihmeessä en ole hoksannut liittyä aiemmin lukijaksi! Nyt liityin ja innolla odotan uusia postauksia :)

    Ja voi että.. pitääköhän minunkin alkaa nyt keskellä viikkoa suklaakakun leivontaan, näytti niin hyvältä!!

    Tervetuloa vierailemaan minunkin blogiini, talokotimetsassa.blogspot.com :)

    VastaaPoista
  11. Olipa ihania kuvia. ja kivat kuulumiset..
    Nam mitä suklaakakkua =P
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Minullapa olsi sinulle uusi haaste :)

    VastaaPoista
  13. Ihania hyvän mielen juttuja, kiitos haasteesta. Vähän kiirus nyt ollut blogin kanssa, jänniä asioita meidän elämässä tälläheykellä! :) Mutta palailen tähän ajan kanssa! :) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  14. Kivoja kuulumisia, hengissä täällä ollaan muutonkin jälkeen, mutta kyllä rankkaa on ollut! Josko sitä tuollaisen suklaakakun saisi ekana leipomuksena täällä uudessa kodissa pyöräytettyä, hyvältä ainakin näytti ja kuulosti =)!!! Näkymiin =)!

    VastaaPoista
  15. Mä oon niin huono vastaileen näihin, mutta sanon vain -kiitos ja kumarrus- moneen kertaan oon käyny nämäkin kivat terkut lukemassa :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!