keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Menin kaappiin
Aamulla tihkutti, joten kun saattelureissu rattiaden kanssa koululle oli tehty ei ulkoilu huvittanut kauempaa.
Olen ottanut tavaksi järjestää yhden kaapin tai laatikon viikossa. Meillä ainakin niillä on tapana kuin itsestään mennä mahdottomaan sekasotkuun ja kaaokseen! Kun joka viikko ottaa jonkun - lelukaapin, tumppulaatikon, jonkun vaatekaapin, ei urakka pääse mahdottomaksi.

Tänään pikkuapulaisen kanssa otimme aamupäivän urakaksi pari keittiön "kaaoskaappia". Tiedättehän ne, johon työnnetään kaikki se epämääräinen sälä jota tarvitsee harvoin mutta joskus kuitenkin: kakkukuvut, kaulimet, piparimuotit, pursottimet ja muut leivontavälineet, jäätelökoneen, vohveliraudan, salaattilingon ja sitten ne kaikki kuiva-aineet ja vararuuat ja sen sorttinen.
Ja kun on aikanaan myynyt muutaman vuoden tupperia, tuota muoviakin on kertynyt yllättävät röykkiöt...

Ihme kyllä yhtä marenkikakkupohjaa lukuun ottamatta ei löytynyt mitään vanhentunutta. Sensijaan huomasin että ostan aika usein kaupasta varmuuden vuoksi sellaisia aineita kun sokeri, ananasmurska ja kaurahiutaleet. Niitä oli vähintään riittävästi.

Nyt on urakka ohi ja loppupäivä lötköillään! ;)

Miten te saatte kaapit pidettyä järjestykessä? Oletteko jo kaappiin laittaessa järjestelmällisiä, osaatteko karsia tavaraa minimiin vai keräättekö ovien taakse kaaoksia jotka ei tokene kuin totaalisella räjäytysoperaatiolla?

Mukavaa tiistaita kaikille, sateesta huolimatta!

Terkkuloin Taina

27 kommenttia:

 1. Vuoden verran kun pitää kaaosta siel kaapin sisällä... niin isännällä menee hermot, tosin silloin voi ihan käyttökelponenkin lentää roskikseen ;)
  Mä en sit tykkää kaappien siivoamisesta yhtään, mistään kiposta ei malttais luopua... jos sitä kuiteskin joskus tarvii :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän isännän mielestä kaikki lukioaikainenkin tavara on ihan säilytettävää, sen kaapin raivaus intoa olisi turha jäädä odottamaan! ;D
   Ja miksi just niitä kippoja sitten tarvisi jonka meni hävittämään.....

   Poista
 2. Kaappien siivoaminen on ihan parasta!! Tosin mulla ei ole niissä kauheesti siivottavaa. Mun periaate aika pitkälti on, etten hommaa mitään varulta. Ihan sataprosenttisesti tämä ei tietenkään toimi...

  Mulla on keittiössä noi avohyllyt, missä on lähes kaikki jauhot ja ryynit suoraan esillä. Ne on kyllä aika hyvässä järjestyksessä. =) Vaatteita meillä on niin vähän, että pysyvät suht hyvin järjestyksessä. Muutenkin olen sellanen järjestäjä, kaikki ruuvit ja naulatkin on omissa purkeissaan... No, ehkä paras konsti mulla kuitenkin on se, etten omista juurikaan mitään turhaa, aika äkkiä hermostun tavaroihin mitkä vaan ajelehtii kaapeissa ja sitten ne saakin kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mä ihalen jsut tuollaisia ihmisiä, mutta tiedän että musta ei ikinä siihen olisi!
   mä oon enemmän niitä "joku voi vielä joskus tarvita tätä johonkin"-tyyppejä... ;D

   Poista
 3. Marttojen tapaan "jos et asu kaapissa, anna niiden olla" pätee meillä toisaalta. Toisaalta ne on aina aika hyvässä järjestyksessä. Toki on sellaisia kaaoskaappeja, joita ei mielellään ala siivota, kun se on niin hankalaa. En haluaisi luopua mistään tarpeellisesta". :D

  Pohjanmaa kiittää ja kuittaa ja vaikenee. Kaksihampainen odottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun varautuu tuleviin jouluihin ja synttäreihin ja monien lasten kasvuun kuten sinä ja minä kaapeissa vaan on sitä tavaraa....
   puspus

   Poista
 4. Aika ajoin räjäytys ja turhat pois, roskiin, kirpulle, kierrätykseen. En halua heittää mitään pois vaan kierrätän lähes kaiken. En ole järjestelmällisyyden perikuva, mutta kaappi kerrallaan siivoillen kaikki löytää paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en kanssa osaa mitään heittää roskiin. Jos joku tarvitsee voin antaa hyvillä mielen. Paljon tulee kierrätettyä asioita siskojenkin kanssa.

   Poista
 5. Miulla vähän sama, kaappi tai pari kerrallaan. Usein. Ärsyttää sekasotku, mutta ku en vaan ossaa laittaa niitä tavaroita sinne siististi takas! :D Joten homma präjähtää helposti. Vaatekomeroakin täytyy siivota parin kk välein koska sinne tulee juuri tungettua kaikki ovenraosta tarkemmin katsomatta. No lopun voit arvata kun yrittää jotain ylähyllyltä hakea eikä pääse parikymmentä senttiä ovesta sisemmäksi :D
  Haluisin tollasen ihanan järjestyksen niinku tos siun kuvassa :) (siinä alemmassa ;)) Raaskis vaan hankkia tollaset yhteensopivat purkit ja purnukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä lapset huolehtii omat puhtaat vaatteensa kaappiin, samoin lelut ja ulkovaatteet... tyylinä tuntuu juuri olevan se että kaikki sisään ja äkkiä ovi kiinni! :D itsehän en tätä toki tunnusta.. ;D
   Noita purkkeja tuli tosiaan hankittua silloin tupperi myyjänä ollessa, tuskin enää tulisi investoitua.

   Poista
 6. Juu näitä "röykkiökaappeja" kyllä kummasti aina ilmestyy.. :) Ja tuota ananasmurskaa täälläkin jostainsyystä haalitaan aina kaappiin.. HIh! Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toisaalta, sitä ananasmurskaa voi käyttää vaikka mihin, ei se ikinä hukkaan mee! :D

   Poista
 7. Hei Taina!

  Mukavaa, kun tulit lukijakseni....vastavierailulla täällä ollaan...:)
  Toivotan sinulle arpaonnea!

  VastaaPoista
 8. Minulla on vähän samanlainen periaate. Kaappi silloin tällöin työn alle, niin pysyvät järjestyksessä (eivät kyllä silti pysy ;) ). Mäkin säilytän myös varalle tavaroita, välillä kyllä pistän poiskin. Ja kunpa osaisi valita mitä pistää pois ja mitä säilyttää, kun joskus käy niin et jäänkin tarvitsemaan jotain minkä olen antanut pois. Meillä mies säästäisi kaiken, minä enemmän kaipaan järjestystä niin kaappeihin kuin muuallekin, vaikka aika boheemeja ollaan loppujen lopuksi molemmat. Ihanan siisisti sait nuo ruoka-aineet Tuppereihin!! Silmä lepää tuollaisessa järjestyksessä.

  VastaaPoista
 9. Tuossa viimeisessä kuvassa silmä lepää!! Ja tietty ensimmäisessä, siellä asutuu niin ihanan näköinen pikkumies:)

  Siistinä ei pysy kertakaikkiaan mitenkään, jos kaapilla käy muitakin kuin minä :( Eilen viimeks putsasin keittiön laatikot, joissa on ruokia. Jos sitten taas puhutaan mun "ylläpitämistä kaapeista, niin ne on tiptop :)

  Tuppereilla saa kyllä kaapit tosi siisteiksi, harmi vain kun ne on kuitenkin aika arvokkaita:(

  VastaaPoista
 10. siis istuu :D
  Ei pitäis koskaan kiireessä kirjottaa... montakohan virhettä sinne vielä jäi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mut lukihäiröistä ei kuule pikkuvirjeet haittaa! :D
   meillä kanssa muu perhe ei ole kovin kiinnostunut siitä pysyykö kaapit siistinä, joten jatkuvaa kaaoksen hallintaahan tää on. :D
   tupperit hankin tosiaan kun tein sitä työksi, rahalla en raatsisi ostaa ;D

   Poista
 11. Heiippa!

  Ihanan energinen Taina, aina :)

  Mukavaa viikonloppua teille!

  Outi S.

  VastaaPoista
 12. Ihanan siisti kaappi! Meille tulee uudet keittiökalusteet parin viikon päästä ja nyt vielä kuvittelen uusien kaappien pysyvän järjestyksessä kuin itsestään. (Itsepetos on hyvä konsti saavuttaa mielenrauha)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hauska että kävit täällä! :)
   mä kanssa ajattelin rakentavani niin ison talon että varmaan löytyy kaikille tavaroille oma paikka... nyt odotan autotallirakennuksen valmistumista joskus - sit meillä on tarpeeksi tilaa säilyttää kaikkee, SITTEN varmasti pysyy koti siistinä.... :D

   Poista
  2. Just joo, jatka uneksimista vaan ;-) Tulkaa sitten katsomaan meidän keittiön hienoa järjestystä, kun se joskus on valmis. Voisihan sitä nähdä muutenkin kuin kastejuhlissa.

   Poista
  3. Juu vähän on kastejuhla painottaisia ollut Treffit! ;D juteltiin illalla jo että tullaan mielellään. :)

   Poista
 13. Oon yrittäny vähän tuota samaa, että yks kaappi viikossa, mutta ku mä oon sellanen joka paikan höylä ja kaikkimullehetinyt-tyyppi niin on vaikea pitäytyä vaan yhdessä kohteessa kerrallaan, kun inspis iskee :D Monesti siinä käykin niin, että vedän ku aropupu koko päivän kaapista toiseen ja kun mies pääsee töistä, on täällä sohvan uumenissa yks joka ei pysty sormeaan enää nostamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no meinaa mullakin lähtee aina räpylästä, kun siivoaa kamaa "oikeeseen paikkaan" niin sekin kaappi pitäisi järkätä jne... mutta oon nyt opetellut tyykin että kaappi kerrallaan :)

   Poista
 14. Vähänkö oon KADE tuosta niin siististä jauhokaapista!!!! :) Oon epätoivoisesti yrittänyt saada jonkinsortin järjestystä meidän jauholaatikkoon, mutta se pysyy ehkä viikon ja sit se on siinä. Mutta. Nytpäs sain vinkin, että mitäpä jos vaihtaisin ne tuollai kaappiin hyllyille! Olisikohan siinä ratkaisu... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no me käytetään niin tuhatta sorttia kaikkia erikois-allergia-vaivais jauhoja etten kestä niitä kaatuilevia pussukoita ja nyssyköitä kaapissa. :)

   Poista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!