lauantai 14. heinäkuuta 2012

Ihan pihalla

Pihalla on saatu jotain pientä aikaan. Mies rakensi viime kesänä tuon muurin, ja tähän kevääseen mennessä siihen oli ehtinyt kasvaa, no, melko paljon rikkaruohoa... niitä on sitten kitketty. Käännetty maata ja nypitty.Olettekos muuten koittaneet istuttaa jotain 1-vuotiaan kanssa jonka kanssa on ensin muutama kuukausi kitketty? Ei oo kuulkaas kovin sujuvaa puuhaa.


Pihasuunnitelmassa on vaikka mitä hienoa, mutta nyt raaskittiin satsata vain muutama satanen taimiin.
Tulihan siitä jo vähän vihreää, muutakin kuin rikkaruohoja..
 Kiviä jätettiin jonkun verran tontille, pois talon alta niitä kuskattiin kuorma kaupalla. Passaavat ihan kivasti tuossa muurilla nököttämään.
 Ja vihdoin saatiin tehtyä se viimeinen silaus: maanpeittokangas nujertamaan niitä rikkaruohoja, ja kuorikkeet päälle. Terassin tyhjinä töröttäviin tolppiin on haettu lautaa, nyt odotellaan että sade lakkaisi jotta voisi maalata ne valkoiseksi ja rakentaa tuohon terassinkaiteet.
Leikkimökin takana olevan naapurin pihalla on autoja parkissa juuri tuossa rajan tuntumassa. Sinänsä homma on ihan ok, mutta nyt on alkanut jännittää että A pallero joku kaunis päivä kipaisee auton alle leikkipaikaltaan. Alunperin suunniteltiin rajalle pensasaitaa, mutta nyt on suunnitelmat päivitetty, (sujuvassa yhteistyössä naapurin kanssa). Etsinnässä on tumman harmaa vinyyli- tai komposiitti aita. Se kuuluisi vielä tämän kesän investointeihin.Tänäkään kesänä en saanut aikaiseksi sitä hyötypuutarhaa lasten kanssa. Muutaman tätini ja äitini hyväksi esi-kasvattaman taimen olen sentään saanut pysymään hengissä:
kesäkurpitsa, ruusupapu ja tomaatti, sekä pari mansikka-amppelia.
Toivottavasti saadaan vielä satoakin!
Ensi kesäksi on sitten laitettava lasten kanssa se odotettu puutarha herneineen, mansikoineen ja salaatteineen.  Ihanahan se olisi, mutta tuntuu että tämän pihan raivaaminen pihaksi ihan ilman mansikkamaata on ollut riittävä duuni tälle kesälle. No, onneksi tulee uusia kesiä!Sitä ennen me nautiskellaan edelleen siitä äidin puutarhasta kukkaloistoineen. Ja satoineen. ;)
Seuraavat kukat kuvattu siis äiskän pihassa:
 Lomalla ollaan koko perhe ja yhden yön piipahduksia on tehty sinne ja tänne. Mukavasti irrottaa arjesta vaihtaa vähän maisemaa. Reissut tehdään ihan fiilispohjalta, kelien ja päähänpistojen mukaan.
Niihin juttuihin palaan tuonnempana.
Lapsemme on tänään saaneet uuden serkku-tytön! Sydän ihan pakahtuu, vauvat on vaan niin parhautta!
Lapset on lahja, pidetään siis huolta omista ja muitenkin mukuloista.
"Jokaisen maailman aikuisen velvollisuus on pitää huolta jokaisesta maailman lapsesta."

Ihania kesäpäiviä kaikille, keleistä huolimatta!
Terkuin Taina

12 kommenttia:

 1. Hiljaa hyvä tulee, meidänkin piha etenee pala kerrallaan :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. On se kiva ku ei kirjaudutta ulos, kun poistuttaan koneelta.
  Edellinen kommenti tuli siis vahingossa meidän teinin nimissä.

  Mäkin koitan tänään ryhdistäytyä värkätä meidän partsia joka on noin 2 neliön kokoinen.
  Mutta Sulle nostan hattua.
  Oikein pelottaa, et mitä jos mulla ois joku päivä oma piha, kuka sen sitten hoitaa ja kunnostaa :D

  VastaaPoista
 4. Noilla muurikivillä saa todella kaunista aikaan!! Ja mielestäni isot kivet sopivat tosi kivasti tuonne joukkoon:)

  Me tehtiin myös aita, ettei Alex ryntää tielle leikkimään. Nyt saa olla vähän levollisemmin, portti tosin vielä puuttuu, mutta vielä Alex ei ole sitä huomannut ;)

  Ja oikein paljon onnea uudesta serkusta!! On ne vauvat/lapset niin ihania <3

  VastaaPoista
 5. Hyvältä alkaa näyttää ja pikkuhiljaa sitä kuuluukin edetä... rahaa saa uppoamaan meinaan paljon (jos kaikki toiveet yrittää toteuttaa) :)
  Pienistä jutuista paras mahdollinen loma syntyy, meillä suunnitteilla asuntomessut seuraavaksi... vähän noiden säiden mukaan mennään!
  Onnittelut pienestä serkkutytöstä <3

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava kukkapenkki on teille tulossa, muurin takana kivet on tosi hienot!

  VastaaPoista
 7. Hyvä alku teijän puutarhassa! Siisti muuri. Ja tuo maanpeittokangas on hyvä. Ite en ole mukamas raaskinut sitä ostaa, joten kitkemistä riittäis ja kun ei aina jaksa kyykkiä, ni tursottaa rikkaruohoa siellä täällä koko ajan..

  VastaaPoista
 8. Ihana kun on pikku-apulaisia vai pitäiskö ton istutushomman suhteen sanoa "apulaisia";)
  Nää on just semmosia kuvia mitkä saa kaipaamaan sitä omaa pihaa,mukavannäköistä puuhaa:)
  Ihania kesäpäiviä sinnekin ja oikein mukavaa lomailua!

  VastaaPoista
 9. Kurkkimassa puutarhaan ja puuhiinne! Aurinkoisia päiviä! Pian nährään. <3

  Sanna

  VastaaPoista
 10. Pihahommia tehdään meilläkin, aina kun muilta hommilta keretään... olisi muuten ihanaa saada oma kasvimaa. Meillä on toki pihalla viinimarjaa, karviaista, omenaa, mansikkaa ja astioissa odottelee vielä pensasmustikan taimet mutta kyllä minäkin suunnittelin laittavani ensi kesänä muutaman perunan, porkkanan ja tomaatin kasvamaan vaikka niistä satoa saisikin vain yhdelle lautaselle mutta silti pakko yrittää :)

  VastaaPoista
 11. Meilläkin olisi pihahommia vaikka muille jakaa, mutta tyydyn odottelemaan ensi kesää :) Ollaan asuttu tässä kohta jo neljä vuotta (huh, uskomatonta), mutta pihaan en ole jaksanut vieläkään panostaa.

  VastaaPoista
 12. Kivan näköinen muuri! :) Ja huoh, kyllähän rikkaruohojen nyppimisessä riittää puuhaa kun 1-vuotias roikkuu lahkeissa -kokemusta on! :D Me alotettiin viime kesänä pihahommat ja koko tämä kesä ollaan tehty niitä pikku hiljaa lisää. Aikaa vievää puuhaa, mut lopputulos palkitsee! ♥

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!