keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Nukkekoti-kohtaus

Kävi tuossa niin että sain aivan kohtauksen nukkekodin kanssa. Minulla oli lapsuudessani nukkekoti, jonka isä oli aikanaan rakentanut isosiskoilleni. Talolla on ikää siis se +40 vuotta. Alkuperäiskunnossa olevat materiaalit olivat palvelleet hyvin monta sukupolvea omia ja hoitolapsia. Mutta viimeisimmät vintti-säilytykset viimeistään olivat saaneet pintamateriaalit melko karuun kuntoon. Ja muotikin on jo vähän muuttunut.


 Eihän se toki lapsia näyttänyt haittaavan. Mutta koska olimme jäämässä mummolaan yökylään, kysyin voisinko vähän siistiä nukkejen kotia. Ja tietysti sain luvan.Tainamaiseen tyyliin päätin että ei lähdetä liikaa hienostelemaan ja hienosäätämään. Kaikki mitä ei samana yönä löydy vintistä tai mikä ei kiinnity EriKeepperillä on liian fiiniä.
Mutta koska äiti on kuitenkin ollut sen reilu 30 vuotta perhepäivähoitaja ja muutenkin samanlainen värkkääjä kuin minä löytyi vintistä yhtä sun toista. Pari tapetti-kirjaa (kortti materiaaleja) kankaita, nauhoja..
Ja aamulla näyttykin jo tältä.
 Kellon lähestyessä puolta yötä selittelin äidille, että mä vaan en nyt pysty lopettamaan, ihan pakko tehdä. Äiti sanoi että olisi huolissaan jos en pystyisi lopettamaan esimerkiksi juomista, mutta jos kyseessä on nukkekodin tapetointi niin antaa mennä vaan. :)Pitäydyin mahdollisimman helpossa "faceliftissä" ja verhotkin tein niin ettei mitään tarvinnut ommella.
Niinpä puolilta päivin näytti jo tältä.


Ei musta mitään nukkekoti harrastajaa tule, joka jaksaisi pipertää loputtomiin jonkun yksityiskohtien kanssa. Mutta pika-remonttina tämä oli mun mielestä ihan onnistunut. Tosin, lupasin lapsille, että jos innostuvat taloilla leikkimään, voin vähän kunnostella noita huonekalujakin....
 Että saas nyt nähdä mihin tämä vielä johtaa... ;) Mä en edes uskaltaudu mihinkään nukkekoti-blogeihin, pidetään tämä nyt vaan lasten leikkinä jossa äiti voi ihan pikkuriikkisen auttaa. Vaikka saahan ne äiditkin vähän leikkiä, ainakin sisustajaa, saahan? :)
Terkuin taina

24 kommenttia:

 1. Hihhih... ootpa saanut ihanaa aikaseksi! Lapset leikkii päivällä, niin äitin on pakko "leikkii" sillä yöllä ;D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, lapsesi saa leikkiä sinun vanhalla nukkekodilla:)Rempasta tuli oikein onnistunut!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! suuri osa meidän lasten leluista on meidän vanhempien tai serkkujen vanhoja.

   Poista
 3. nukkekoti ihmisenä näyttää hyvältä. on kivaa että säilytit kauniit huonekalut. remontti on oikein onnistunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! kiva kuulla ettei nukkekoti-harrastaja ihan itke verta, vaikka vähän mutkat suoraksi tyylillä teinkin. :)

   Poista
 4. Ihana on! Voi miten kivat leikit tuolla leikitään:)
  Minulle iskee välillä nukkekotivimma ja kaivan nukkekodin vintistä ja jatkan sen sisustamista:) Nyt sillä leikkii kohta kolme vuotta täyttävä tyttärentytär:)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on toistaiseksi ainakin mummolassa jossa kyllä käydään usein. Saas nähdä koska kannan senkin kotiin ja rupean sisustelemaan kunnolla..... ;)

   Poista
 5. Se on aina hauskaa, kun jostain asiasta innostuu noin. Meillä käy välillä niin, että äiti innostuu enemmän kuin muksut....

  Mutta hieno tuo nukkekoti kaikenkaikkiaan. Minä tykkään, että tuollainen itsetehty ja tuunattu on paljon hienompi kuin ne (etenkin muoviset) uudet lelukaupoista. Meillä ei oo yhtään nukkekotia nyt, kun suvun tytöillä kulkenut ja meille juuri saapunut nukkekoti menetti kattonsa ja pari seinää murtui korjauskelvottomiksi yhden muksun pudotessa sen päälle. Voisikin muuton jälkeen nikkaroida uuden entistä ehomman ja kestävämmän tuon meidän kirppusen huoneeseen.

  Haa, tässähän melkein alkaa innostumaan ja suunnitelma hahmottumaan päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tää oli just niitä projekteja, että äiti tais innostua vielä enemmän kuin lapset. ;)
   Ei muuta ku uutta nikkaroimaan, saat leikkiä arkkitehtiä JA sisustajaa!

   Poista
 6. Jopas oli hieno kohtaus! Upeaa jälkeä sait aikaan!
  Mulla on kans tuolla autotallissa jemmassa mun vanha nukkekoti. Ajattelin kans kunnostella sen, mutta kun sitä aikaa ei tosiaan tunnu löytyvän....päinvastoin kuin sä, uskaltauduin niille nukkekotisivustoille ja nyt mulla on enemmänkin ongelmana se, että haluaisin tehdä siitä vaikka mitä, enkä osaa päättää, ja tuntuu ettei sellaisten tekemiseen tosiaan ole sitä aikaakaan. Joten kynnys aloittaa on ollut liian suuri. Ja tulee varmaan vielä pitkään olemaankin....mutta jos sitten lapsenlapsille sen remppaisi?! ;)

  VastaaPoista
 7. Mun piti tehdä tietoinen päätös että tää on pika freesaus ja lapset saa jatkaa leikkiään, muuten olisi mennyt ihan överiksi. Mutta voinhan mä sit lapsenlapsille vähän huolellisemmin taas uusiksi rempata! ;)

  VastaaPoista
 8. Hih, mikä remonttireiska oot :) Mitä näitä nyt on remonttiohjelmia, joissa päivässä parissa tehdään hurjat muutokset kodeissa. Vähän sama nukkekodille - yhden yön remontti. Mutta kyllä ilme koheni huomattavasti!

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno!
  Kyllä tuolla kelpaa leikkiä =D

  VastaaPoista
 10. se tunne, kun innostut eikä voi lopettaa on ihana. Mielihyvä taattu. Kiva kun pirauttelit tänään <3
  -elisa

  VastaaPoista
 11. No saa! Ja pitääkin ;)
  Aivan ihanan faceliftin sai nukkekoti kokea! Tiedän niiiiin ton tunteen, kun ei vaan voi lopettaa värkkäämistä :)
  Mä haveilen kans, etä saisin joskus sisustaa Peipposelle nukkekodin...mieluiten omatekosen..
  Ihanaa ja leikkimielistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä olen joskus haaveillut sellaisesta harraste nukkekodista, mutta ei ehkä tähän ruuhkavuosiin..
   mukavaa viikkoa sinne!

   Poista
 12. Tuosta tuli kyllä aivan upea! Niin hempeät ja kauniit tapetit ja upet retrohuonekalut nukekkodissa. Olisi oiken kodin remontointi yhtä nopeaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa tosiaan! :D
   kiitos, mukavaa viikkoa sinne!

   Poista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!