sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

haaste, ja kesäkuvat

Sain a Kiss From the Past blogista haasteen.
Kiitos!
Kysymykset on just niin innostavia ja kiinnostavia kuin ko. blogi, "estetiikan ilotulitusta", suosittelen tutustumaan ja ihastumaan! :)
Oheen laitan pläjäyksen randomeja kesäkuvia.


Ja näin sitä mennään:
1. missä paikassa haluaisit asua?
Ihan juuri tässä, talossa jonka rakensimme kodiksemme. Toivottavasti joskus lastenlastemme mummola.

2. Millainen olisi unelma elämäsi, mitä siihen liittyisi?
Uskon että ihminen on onnellinen kun osaa haluta niitä asioita joita hänellä on. Pyrin olemaan kiitollinen ja onnellinen niistä kaikista asioista joita minulla on nyt - koti, perhe, ystävät, terveys. Nehän niitä oikeasti tärkeitä asioita on. 
Unelmaelämä olisi juuri tämä, mutta ainahan sitä voisi olla vähän nuorempi, laihempi ja rikkaampi! ;)

Hän, joka ei kestä hiekkaa varpaissaan
3.Millä alalla työskentelet ja mikä olisi unelmiesi ura?
Tällä hetkellä olen kutsumusammatissani eli kotiäitinä. Sitten palaan takaisin monipuoliseen sihteeri-duuniin erittäin miesvaltaiselle alalle joka on ihan kivaa hommaa sekin. Vuosien myötä toivon tietysti vähän lisää haasteita, vastuuta, liksaa. Niiden aika on sitten kun lapset on vähän isompia.


4. Kenet haluaisit tavata?
Jos ei oteta mitään rajoitteita niin omat isovanhemmat. Mummit, joita kovasti ikävöin, ja muut sukulaiset joita en ole ehtinyt tavata. Kuulla ne elämän opit, tutustua paremmin "omiin juuriini". 
Realistisemmin, olisihan se hauska tavata sellaisia tyyppejä kuin Madonna, tai tietty Prad Pitt. ;) 
Tai edes Tuomas Kyrö tai Samuli Putro tai Anna Erikssonin.


5. Minkä taidon haluaisit osata?
Käsityöt. Olen liian suurpiirteinen edes opetellakseni, ainakin toistakseksi.
Olla läsnä hetkessä, käyttää ajan rennon tehokkaasti ja ottaa hyvällä omallatunnolla toisinaan rennosti, siinähän niitä taitoja olisi!
Pienin joutuu nukkumaan päiväunensa saunaosastolla, kun sekä sisällä että ulkona isommat leikkii ja kulkee pitämässä sitä "elämän ääntä" - täällä on kodin hiljaisin ja viilein paikka keskipäivällä
 6. mikä kirja on tehnyt sinuun vaikutuksen?
Kuten jokainen tekstejäni lukenut varmasti on huomannutkin mulla on melkoinen lukihäiriö, siis oikea todettu sellainen. Oikeinkirjoitus on haastavaa (mahdotonta) ja lukeminen hidasta. Siksi luen kirjoja paljon vähemmän kuin haluaisin. Muutamia teoksia tulee silti mieleen:
Sinuhe: mahtava lukukokemus ysiluokkalaiselle, jäänyt yhdeksi suosikeista
Kaari Utrion tuotanto: rakastan historiaa, joka Kaarin kirjoissa tulee hienosti esille kiinnostavien (romanttisten) kertomusten lisäksi.
Muutaman viimeaikaisen luku-nautinnon olen esitellyt tässäkin blogissakin. (joista loistavana vetona mainittakoon että suosittelin Kari-Pekka Kyrön kirjoittamaa Mielensäpahoittajaa... vai olikos se Tuomas..?) ;D
Seuraavana lukuvuorossa on "Tietoisen läsnäolon opas vanhemmille" (Andersen, Heidi & Stawreberg , Anna-Maria, Alkuteos: Mindfulness för föräldrar)
Kaikkea sellaista "elämäntaitoihin" liittyvää tulee nykyään lueskeltua.


7.Mikä laulu on sinulle tärkeä?
Musiikki on minulle kaikkiaan niin tärkeää että vaikea on lähteä nimeämään yksittäistä kappaletta. Monet tilanteet tuo mieleen biisejä, monet biisit tuo mieleen asioita. Musiikki kulkee kaikessa mukana.

Joihinkin tanssiesiintymisaikoihin liittyvien keikkabiisien ensi tahditkin saavat yhä adrenaliiniryöpyn aikaan, toisaalta moneen kauniiseen herkkään biisiin liittyy rakkaita muistoja elämän varrelta, kuten Akselin ja Elinan Häävalssi, Macy Grayn I Try, Stellan Aamun kuiskaus, Zen Cafen Älä tee, tai Eipä tienyt tyttö..
Ja entäs bile-biisit sitten, mahtavat hetket ystävien kanssa?!  Eppujen Akun tehdas, Paradision Bailando - ah, tähän ei kannata edes lähteä!


8. miten tahtoisit muuttaa maailmaa?
(hei, nyt saa leikkiä missiä!) ;D 
Että kaikki osaisivat kunnioittaa maapalloa, elämää, itseään ja toisiaan. Ettei ihminen elämisellään tuhoaisi tätä kaikkea niin hirmuista vauhtia. 
Että ihmiset keskittyisivät ulkokultaisuuden ja suoritusten sijaan nauttimaan elämän pienistä onnen hippusista.


Tää on nyt ihan epäreilua, mutta mä en aio esittää uusia kysymyksiä, enkä nimetä uusia haasteen vastaanottajia. 
SORI.
Nämä kysymykset on niiin hyvät, että napatkoon jokainen halullinen mukaansa "Nappaisin matkaani a Kiss from the Pastin kysymykset Kotomon Tainan blogista". :)


Samaan syssyyn heitän pahoitelut kaikille blogi-kamuille kommentoimattomuudestani. Keittiön läppäriltä kurkin usein uudet juttunne, mutta aika ei muka riitä kommentointiin kaiken arki-tohinan keskellä. Älkää olko millänsäkkään! ;)
 
Ihania kesäpäiviä kaikille,
Toivottelee Taina

4 kommenttia:

 1. Näitä haasteita, vastaa kysymykseen ja tunnustuksia juttuja on tosi kiva lukea. Oppii "tuntemaan" ihmistä paremmin.

  Teillä näköjään syreenitkin kukkii jo. Meillä tullaan jälkijunassa (tosin meillä on ollut melko kylmä kevät) ja kukinnoista ei ole tietoakaan.

  Mua niin nauratti tuo teidän pikkumies saunassa kuvat:) Meillä nimittäin harrastettiin samaa jossain vaiheessa. Nyt en saa Alexia nukkumaan muutakun omaan sänkyyn, koska sieltä se ei pääse pois;) Muualta se lähtee seikkailemaan.
  Ja samaten tuo raparperi kuva -aivan ihana!! Katoin eka että poitsu soittaa kitaraa, mutta taitaakin varsi olla niin painava, että pitää pitää kunnolla kiinni :)

  Ja muuten, en ole edes huomannut mitään kirjoitusvirheitä sinulla!! Itselläni niitä tosin on sekä teksteissä että kommneteissä ihan liikaa... ja mulla ei edes ole lukihäiriötä ;)

  Oikein ihanaa viikon jatkoa teille <3

  VastaaPoista
 2. hienoa että tartuit tuohon blogihaasteeseen :D kiitos!
  mä en ole huomannut mitään kirjoitusvirheitä sinulla :) hienot kuvat!

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea vastauksiasi:) Itse olen todella laiska vastaamaan haasteisiin. Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, mukavia fiiliksiä. :)

  Halipus meiltä kaikilta.

  Sanna

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!