torstai 24. toukokuuta 2012

Sehän meinaa pukata kesän ihan väkisin!


Huh huh, touhua piisaa, mutta ei juuri uutta sisustus rintamalla. Paitsi tämä neiti koululaisen askartelema jättikukka olkkarin ikkunalla.


Likkojen kaa oltiin Likkojen Lenkillä viime viikonloppuna. Olikin oikein hauska päivä, lenkkiseura mitä mainiointa ja Lauri Tähkä ja Hanna Pakarinenkin ihan ok.

Illalla lasten nukkumaan mentyä lähdin sitten vielä takaisin kaupunkiin "hetkeksi tanssimaan" kavereiden kanssa, kun olivat kaukaa tulleet Tampereeseen saakka, ja kaikkee...

Minä en varsinaisesti ole sitä hiljaa hissuttelevaa ja pikkuisen tissuttelevaa sorttia kun sille päälle satun, ja vaikka illalla oli aivan super hauskaa niin kyllä sitä sunnuntaina muisti taas miksi siellä baareissa ei enää jaksa juosta.

No, hauskaa oli, ja heti parin vuoden päästä taas uusiksi! ;)
Juniori näyttäisi olevan samanlainen ulkoilmaihminen kuin sisarksensa. Hiekka"laatikko" meillä onkin vielä melko komean kokoinen! Tarkoitus olisi tuo kasa tuosta ajanmittaa levittää erinäisiin tarpeisiin, ja lopuksi rakentaa se ihan oikea hiekkalaatikkokin. Mutta tästä lapset kyllä tykkää!

Omaa ulkoilua meinaa noi siitepölyt vaan rajoittaa, yhtään en pistäisi pahakseni oikein kunnon sadetta!


Harmittaa ettei tuonne pihaan oikein kärsi mennä mitään tekemään kun vallan menee silmienkaiveluksi hetkessä mun hommani. Mutta ei toi rinne nyt sentään aivan toivottomalta enää näytä. (kiitos mieheni ja äitini)Tänään tuli marketin kassalla mieleen, että mulle taitaa olla haastavinta 5 henkisen perheen elämässä toi kaupassa käynti.

Ensinnäkin lähtökohtaisesti inhoa kaupassa käyntiä. Minusta se ei ole mitään hupaisaa ajanvietettä, sinne mennään jos jotain tarvitaan ja toimitaan sitten tehokkaasti. Ehkä hieman sellainen miesmäinen ote tähän kauppa-asiaan.

No, mutta kaikki varmasti tietää sen tunteen, kun ruuhka-aikaan hikoilet siinä kassajonossa. Edellinen hihnalle lastaaja on joku taivaanrannanmaalari, ja takanasi puhisee joku kiireineen silmiensä pyörittelijä purjo ja luomumaito kauppakorissaan merkitsevästi huokaillen. (mitäs menee sen väsyneen näköisen mamman perään jonka kärryt tursuaa yli laitojen ja päällimmäisenä on vielä säkillinen wc-paperia??)
Siinä sitten yrität hikipinnassa lapata sitä tavaraa hihnalle, sommitellen että pakasteet olisi yhdessä läjässä ja puristuvat salaatinlehdet viimeisenä. Kaikki ne pakastimeen valkatut ale-leivät ja -lihapaketit oransseine lappuineen kasaantuvat vuoriksi ennen ja jälkeen kassaneitiä. Yrität hymyillä kaikille ja toimia kuin paraskin super-pakkaaja, mutta siitä huolimatta ruuhkautat koko kassaan ja lopulta se kassaneiti ruttaa sillä välilipareella ne varjellut salaatit ja 1/3 muistakin ostoksista ruttuun että naapuri karsinaan mahtuu seuraavat ostokset.
Ja tästä riemusta saa pulittaa keskimäärin sen mitä tässä hoitovapaalla ollessa kuukaudessa tienaa.
Huoh.
Toisaalta, jos tällaisesta koostuu ne suurimmat ongelmat niin aika hyvin on asiat kumminkin. :)


Mä olen huomannut mun kukkakuvissa toistuvan teeman: pieni pulleroinen käsi lähestymässä kuin vaivihkaa jostain nurkasta...

Terassihommat etenee. Nyt mietitään tuota aitaa joka pieneksi näköesteeksi osaan terassia rakennetaan. Kaiketi tulee saman tapainen kun tuo parvekkeenkin kaide. Ehkä hieman tiheämpi että suojaa paremmin tuon saunan vilvoittelualueen katseilta.
Kesän lähestyessä olen havahtunut myös sellaiseen ilmiöön, että vähän on tuota vauva-massua vielä jäljellä.
Kauanko noita muuten voi nimittää raskauskiloiksi, ja koska ne alkavat olla ihan vaan rehellistä läskiä?
Olen siis koittanut viettää aikaa myös työhuoneessa näiden ystävien seurassa ruutu.fi:tä katsellen.
 Korvienväli vaatisi lenkkeilyä mutta siitepölyt ei anna myöten. Crosseri on oikein pätevä korvike.


Tämän sekalaisen postauksen myötä toivotan kaikille oikein mukavaa viikonloppua!

Terkuin Taina

12 kommenttia:

 1. Kuin mun postaus kaupassakäynnistä. Ei sillä, ettenkö mä siitä nauttis jollain tavalla, mutta se pakkaus-maksamis-rumba. Milloin saadaan pakkaajat hihnan päähän? Kun hihnalle ei mahdu ostokset ja niitä pitäisi jo toisesta päästä pakata pois jne... Mutta elämää monilapsisessa perheessä ja tosiaan, jos se on suurin murhe, niin vähällä pääsee. <3

  Halipus! Ihana terassi. Kiva päästä se kesällä korkkaamaan.

  Sanna

  VastaaPoista
 2. Mä käyn kaupassa joka ikinen päivä. En ole koskaan osannut ostaa viikon ruokia kerrallaan. En vaan osaa.
  En raaski. En tiedä, mikä siinä on.
  Oiskohan siihen mitään elämmänvalmennuskurssia, koska kerran viikossa kaupassa käynti takuulla myös säästää rahaa aivan sikana. :D

  VastaaPoista
 3. Osaat niin ihanasti aina tiivistää ne olennaiset tunteet ja mietteet kotiäidin iloista..! Tuo kertomus kassalla olosta..sympatiat sinne! :)

  VastaaPoista
 4. Ei tykkää kauppareissuista meitsikään, siksipä ruokakaupassa tuleekin käytyä vain noin 1-2 kertaa viikossa. Kauppareissut helpottuivat merkittävästi kun tein meille kiertävän kuuden viikon ruokalistan, sieltä listasta on helppo poimia tarvittavat ruoka-aineet kauppalistaan. Lisäksi, koska mulla ei ole nykyisin ajokorttia (kiitos epilepsian) en käy kaupassa koskaan yksin, Iskä on oivallinen pakkaaja!

  VastaaPoista
 5. Toi kauppareissu on niin been there done that osastoo ;)...kyllähän siitä kuule vielä terassi tulee ja komea piha =)! Meillä olis kans hankintalistalla hiekkalaatikko, tässä uudessa kodossa kun ei sellasta ollut, meidän hiekkis jäi vanhaan pihaan. Lennikin sen perään kyselee, niin kyllä kai sellanen vielä meillä palvelee, paria pikku jätkää ainakin! Hyvät vkonloput, ma vissiin nähdään kevätjuhlissa =)!

  VastaaPoista
 6. Hih, kaupassa tosiaan on pakko käydä. Joskus se on todella rasittavaakin, varsinkin jos lapset alkaa kasajonossa meluamaan. Mieluten käynkin yksin kaupassa, tai tuossa meidän lähi valtsussa pikku ostoksia tekemässä.

  Ihanan iso on teillä hiekkalaatikko, ei ihan heti lopu hiekka kesken..
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Ihanan iso hiekkalaatikko :) ja terassikin on komean kokoinen.. meijän uuden terassin reunaan tuli aita heinäseipäistä

  Mulla alkoi kans ny nää koti-äitipäivät, viimenen työpäivä takana :)

  halipus

  Outi R.

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään taasen käydä kaupoissa, joskus vähän vähemmän... mutta lähestulkoon joka päivä siellä ramppaan :)
  Toisinaan yritän miettiä ees parin päivän ostoksia... mutta olen siinä aika onneton!
  Ihanaa viikonloppua sinne (ja toivottavasti toi siitepölyankeus alkais pian helpottamaan)!

  VastaaPoista
 9. Huippu ihana terassi tulee!!Mukavaa Helluntaipäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Kaupassa on pakko käydä joka päivä, usein kaksi. Kaupassa vasta jaksaa miettiä, mitähän taas laittaisi ruuaksi... Kyllähän se kaupassa käynti muuten sujuu, mutta ostoskärryissä saisi olla jotkut 1veen pitävät valjaat!

  t Nanna

  VastaaPoista
 11. Kerran viikossa saa riittää ruokakaupassa käyminen. Mie niin osdotan aikaa, että saisi netistä naputella ne ainaiset maidot, piimät, leivät ym. Jos ne joku vielä toisi kotiin, olisin ihan yhtä hymyä, mutta voisin ne kaupastakin hakea.
  Mukavaa alkavaa viikkoa kuitenkin sinne!

  VastaaPoista
 12. Hei, hauska kuulla kaikkien kauppa-tottumuksista! Mä koitan minimoida, ja säästösyistä hamstrata alesta ja pakastaa... ja saa pysyä kotona. :D

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!