perjantai 11. toukokuuta 2012

pikku puuhastelua

Huonekaluja sullottu uusiin paikkoihin
Pienikin matkalle lähtö aiheuttaa lapsiperheessä mukavasti säpinää.
Varsinkin, jos edessä on satoja kilometerjä automatkailua (evästä, viihdykettä..) ristiäiset (juhlaatteet, korut, kravatit, sukkahousut, kummilusikka..) kylpylöintiä (uintivälineet, putkitettujen korvien tilkkimistarpeet, peseytymisvälineet) ulkoilua (sadevaatteet, hyvän kelin vaatteet, rattaat..) ja lisäksi pitää muistaa se kaikki muu irtosälä kuten matkasänky, lääkkeet, hammasharjat, omat meikit jne.

Aloitin pakkaamisen auto-eväs kassita. Siis siitä bonus kassista, joka ei sisällä sataa voileipää ja hedelmälohkoa. Pakkasin karkkia, pillimehuja, rusinoina, maissinaksuja, nenäliinoja, kosteuspyyhkeitä, kertakäyttömukeja, pilttejä, lusikoita, ruokalappuja, keksejä..
Enää en tee muuten sitä virhettä että jäädyttäisin KAIKKI pillimehut käteviksi kylmävaraajiksi kylmälaukkuun. Matkattuamme viime kesänä koko päivän ennen kuin pillimehut olivat sulaneet.

Väli nöyryytyksenä kevennyksenä kävin sovittelemassa uimapukuja. Näin sieluni silmin itseni pyllistelemässä lastenaltaan reunalla. Siirsin uikkarit takaisin laatikkoon. Odottelen vielä jotain ihmettä tapahtuvaksi ennen matkalle lähtöä.  
En ole ihan varma millaista, mutta ehkä jo aamulla on yhtäkkiä viikon karkkilakko purrut ja 3 kertaa yli 20 kg lihottu ja laihduttu kroppa kuin salaman iskusta muuttunut super timmiksi?

Palasin eväskassin luo. Huomaan 2/3 aiemmin pakatuista tavaroista puuttuvan. Tilalle on ilmestynyt saapas, 2  mikro-kannua, 4 tamppoonia (miksi aina ne tamppoonit?), Brio-junia ja tyhjä ilmapallo. En tiedä mihin ne eväät on kuskattu. Taaperomme on saavutukseen kuitenkin hyvin tyytyväinen, taputtaa onnellisena käsinään kaikkine räkä-nokkineen ja valloittavine hymyineen.

Jotta tässä matkalle lähtiessä ei aika pääsisi käymään pitkäksi järjestin vähän pientä lisäpuuhaa.
Päätin että just nyt tuli se hetki etten kestä enää meidän nuorimmaisen ympäri kotia ajelehtivaa tavara paljoutta. Niinpä nuo keskimmäisellä olleet kaapit piti tyhjätä pikkuveljen käyttöön. Keskimmäiselle haettiin siis uusi kaappisysteemi tuosta meidän lähimmästä huonekalukaupasta. Poika halusi sen itse suunnitella (ihan vähän vain äiti johdatteli valinnoissa..) Katsotaan minä yönä sen saisi kasattua.

Voin muuten sivumennen kertoa ettei ole mikään ihan pikkujuttu käydä läpi hamsteri-luonteisen 6-vuotiaan koko maallinen omaisuus.


 Ja vissiin tuolle pihallekkin pitäisi jotain tehdä. Kun on tota kaivurimiestä ja rekkalavakaupalla kuoriketta ja kaikkee. Tulee jotenkin aina mieleen meidän pihasta oheinen biisi Youtubesta tuli mieleeni tämä Spotify. Sehän on aivan loistava keksintö. Voi kuunnella mitä vaan maailman musiikeista, tutustua uusiin hienoihin artisteihin ja genreihin. Jaa, että mitäkö kuuntelen nyt Spotifystä? Sabrina, Boys, Boys, Boys. Että siinä sitä sivistystä kerrakseen! :D

Onneksi mun vanhemmat on taas tulleet apuun näissä mun haalimissa hommissa. Isä kuskannut peräkärryllä raksa-romua kaatikselle kaivuri-miehen tieltä ja äiti auttanut lasten hoidossa. Kyllähän tuo mieskin paljon tekee, mutta paljon se on töissäkin. Että rouva saa olla kotona.  ;)

Niin, kun noita huonekaluja nyt myllätään ympäriinsä, ja tätä hommaa on ollut muutenkin vaikka muille jakaa, niin olen koittanut keskittyä siihen oleelliseen. Kuten asetellut koriste-esineitä uusille paikoille.
Willow Tree- tyypit vaihteeksi rappukäytävässä

 Josko vielä menisi vähän silittämään matka-vaatteita. Sitä ei ainakaan pysty tekemään sen 1-v täystuho apulaisen kanssa.
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Terkuin Taina

ps. tuolla aiemmassa Ikea-ostos kuvassa vilahti tuo pussillinen vaaleanpunaista hiekkaa. Siihen nähden että olen ihan totaalisen pa, (peruin juuri kampaajan ja kauan odottamani matkan siskon luokse Tukholmaan,) on melko vaikea perustella, edes itselleni, että menin ja ostin rahalla vaaleanpunaista hiekkaa. mutta sen tein.

12 kommenttia:

 1. :D :D
  Hauskaa reissua kun sinne asti (matkalle) pääsette :)

  Tsemppiä!

  ps. Tiedän sen ihanan puhdistavan tunteen kun raxaromua on roudattu kaatikselle...

  VastaaPoista
 2. Voi että oli ihana postaus..
  Reisulle lähtö onkin melkoista. Itsellä pitää välillä listata kirjoittaa että kaikkien lääkkeet ja kännykänlaturit tulee varmasti mukaan =D Pikku apureita täälläkin on pakkaamisen suhteen kun Aatu meillä on melkein joka päivä menossa mökille ja pakkaa oman pikku reppunsa täyteen autoja =D Hih, hauskaa reisuua ja mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää ♥

  VastaaPoista
 3. :D hihhih. Ihanaa viikonloppua ja onnistunutta reissua! :)

  VastaaPoista
 4. Niin tutun kuuloista tuo matkalle lähtö. Minäkin kirjoitan aina listaan jokaisen tavaran mikä pitää muistaa pakata. Ja siitä huolimatta lähes aina jotain unohtuu tai sit jotain (vaatetta) on aina hirveesti liikaa mukana.

  Hauskaa ja rentouttavaa reissua koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Ihanana postaus.
  Mukavaa reissua ja toivottavasti kaikki kamppeet muistu mukaan. Meidän perheessä yleensä pysähdellään pitkin matkaa shoppailemassa, kun aina jotain unohtuu.
  Onneksi sielä lastenaltaan reinalla pyllistelee monta muutakin eestaas vanutettua mammaa ; )

  VastaaPoista
 6. Hauskaa matkaa! <3
  Tampoonitkin ovat matkalla käteviä.. jos vaikka tule nenäverivuoto.. :D

  VastaaPoista
 7. Oi että taas tätä elämän makua postauksessasi!
  Ihanaa matkaa teille kuitenkin!

  VastaaPoista
 8. Matkalle lähtö lasten kanssa on just tuota :) Mutta nauttikaa pakkauspuuhienkin edestä viikonlopustanne. Ja tiedätpähän, ettei maanantaina (eikä tiistaina, keskiviikkona, torstaina...) tarvitse pyöritellä peukaloita ja ihmetellä, mitä tekisi, kun on jo muutama homma mukavasti aloitettuna (ja lisäksi kapsäkkien purkaminen, heh).

  Sohvi

  VastaaPoista
 9. Mun on aina ollut pakko kirjoittaa muistilappuun kaikki mikä kuuluis pakata mukaan reissulle! Muuten jäis puolet pois...

  Hirveesti projekteja... tässähän tuntee itsensä tosi "laiskaksi" :/ Tää on vaan ja nauttii olostaan (ja sen osaankin tosi hyvin) ;D

  Ihanaa viikonloppua ja onnistunutta reissua!!!

  VastaaPoista
 10. Ihana nähdä virutettu mamma muksunoineen ja ukkokultineen. :) Täällä me jo odotellaan. <3 Halipus ja turvallista matkaa!

  Sanna

  VastaaPoista
 11. Auts. Pakkaamisesta en tykkää yhtään. Jää aina viime tinkaan ja sitten hirveällä hiellä pitää yrittää kaikki muistaa. Purkaminen on kyllä kans ihan yhtä kauheeta..
  Mutta rentoa matkaa :)

  VastaaPoista
 12. Joskus elämä on yhtäsekasortoa. Kyllä se siitä tasaantuu.

  Tuo peilipöytä ja taulirivit ovat todella kauniita!

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!