perjantai 27. tammikuuta 2012

Notes to self + vaalit

Notes to self:
Älä koskaan, äläkä missään olosuhteissa anna pienen pyllerön ilmakylveskellä ilman vaippaa itsekseen huoneessa jossa on iso, järkyttävän painava villalankamatto.
Vaikka se pyllerö olisi juuri pissinyt pottaan, ja muka "turvallinen". Gagga on vaikea pestä noista ihanan pehmoisisa langoista pois. (ja luonnollisesti kylpyhuone on portaikon ja ovien ja mutkien takana. tietenkin.)

 Politiikkaa.
Olenko mä tullut siihen ikään? Siis sellaiseen, että mun tuttavapiiri puhuu politiikasta. Vai onko ajat jotenkin muuttuneet? Huomasin tän jo eduskuntavaalien aikaan, kun oli nää persuilijat ja niiden vastustajat, ja nyt tuntuu tää toisen kierroksen vastakkainasettelu herättävän ihmissä ihan aitoa tunteen paloa.
Se on hienoa että ihmiset puhuu ja postailee esim Facebookissa vaihteeksi ihan asiaa, ja että yleensä ollaan kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista.
Silti itse koen jotenkin kiusallisiksi tilanteet joissa joku rupeaa ihan random-seurassa kovin kärkkäästi puhumaan politiikasta, rahasta, seksistä, uskonnosta, näistä yleisesti Suomessa vaietuista aiheista (sujuvasti tässä rinnastaen sekä yhteiskunnalliset että henkilökohtaiset aiheet). Sellainen pahemman sorttinen paasaaminen saattaa helposti kääntyä jopa itseään vastaan. Kyse on hiuksen hienosta hyvän maun rajasta (jota itse yleensä venyttelen ja paukuttelen mennen tullen) ja mukavuusalueella pysyttelystä. Mutta tiedostan kyllä, että tämä on vain mun oma ongelmani.
Blogit on sieluttomia jos niissä ei kirjoittajan persoonaa ja mielipidettä ole mistään asiasta, ja Facebookissa voi toki jättää aina lukematta linkit jotka ei nappaa. Kuten voi jättää nämäkin, mutta laitan silti:
hauska kirjoitus vaaleista
napakkaa keskustelua vaaleista
Tyydyn toteamaan kuten Jutta Urpilainen: ”toivon, että jokainen käy äänestämässä”.

Tänään osui kameraan, pienen vieraan korut olivat unohtuneet eteisen lipastolle kuin kuuluisivat siihen:
Ja tässä se söpöliini saunatonttu perus puuhissaan - jotain jekkua kun silmä vaan välttää:


Tässä olen ihan hämmentyneellä mielellä - mies on jo lentokoneessa palaamassa työmatkalta eikä kukaan ole vieläkään sairastunut! (no, vielä joku ehtisi edes yrjötä)
Kiitos kivoista kommenteista edelliseen postaukseen! Ja muistakaas käydä osallistumassa tuohon arvontaan! Oikein ihanata talvi-viikonloppua kaikille!
Terkuin Taina

6 kommenttia:

 1. Voi tuota teidän ihanaa mattoparkaa!!! Vaan kaikkea sitä sattuukin pikkuruisten kanssa ;)

  Mulla tää vaaliasia aiheuttaa kamalaa tunteenpaloa, mutta olen koittanut olla kovasti kiihtymättä.. Jokainen saa äänestää juuri sitä ketä haluaa ja valitaan kumpi vain niin voi olla tyytyväinen valintaan, mutta ai että pistää veren kiehumaan, kun sitä kuuluisaa lokaa heitetään ehdokkaiden henkilökohtaisesta elämästä.

  VastaaPoista
 2. Ja saa ollakkin kiinnostunut ja keskustella, se on vaan hyvä juttu, itse vaan vieroksun sellaista fanaattisen oloiseksi menevää meinikiä, yleensäkkin.

  VastaaPoista
 3. Onneks mä en ymmärrä politiikkasta mitään :) eikä kyllä kiinnostakaan..
  Mutta ei se haittaa, koska ei mulla olekaan äänestyslupaa :)

  Tajusin tänään, etten nää Sun blogipäivityksiä ollenkaan..
  Aina jotenkin profiilin kautta tänne tullut. No, nyt kävin lisäämässä sen käsiin tohon mun listaan.. jospa se pysyy siinä :)

  VastaaPoista
 4. En ole jaksanut hirveästi seurata tätä vaalisirkusta, mutta on hyvä, että ihmiset ovat asiasta innostuneita - toivottavsti vaikuttaa myös myönteisesti äänestysprosenttiin.

  Ihana tuo teidän saunajuttu, täytyykin napata ko. lehti kaupan hyllyltä. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Gaggaa... :/
  Meillä on harrastettu matoille pissaamista, Elle varsinkin. Alex reppana ei saa nauttia nakuna hyppimiesetä, sekun suhuttaa mihin vain ;)

  Mä itse olen ihan pihalla politiikasta, se ei ole ikinä kiinnostanut. Eräs ystäväni sanoi mielestäni melko osuvasti... Ei sillä ole väliä kuka tulee pressaksi, se on oikeastaan nykyään nimi paperilla ja ulkonäkö muualla maailmassa... ja näinhän se melko pitkälle vissiin onkin. Eduskuntahan ne päätökset tekee...

  Voi ei, teillä on tuo kiipeämisvaihe. Muistan kun Alex oli siinä iässä. Kaadoin keittiöstä tuolit aina laittialle, kun pikkumiehellä ei ollut minkäänlaista pelkoa.

  VastaaPoista
 6. Maanvaiva: mä en tajua miksi jotkut bogit näkyy syötteessä ja toiset eivät vaikka on iittynyt lukijaksi? mystistä.
  Merja: totta mitä sanot vaaleista. Mukavaa viikonloppua sinnekkin!

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!