maanantai 23. tammikuuta 2012

Hyvät oli bileet


Synttärit on vietetty ja mukavat oli kemut. Neiti päivänsankari oli tyytyväinen ja vieraat näytti viihtyvän. Tässä muutama tunnelmapala.


Tällä viikolla onkin tulossa useampia mamma-kahvi-kavereita kylään, kun on tota tarjottavaakin. Mies kyllä oli sitä mieltä että kakku ei tule jäämään ongelmaksi vaikka sitä ei kaikille vieraille syöttäisikään....
Mutta kun äitillä käy kavereita ja lapsilla käy kavereita (niillä aivan jatkuvana virtana) niin onhan se mukavaa että on joskus jotain "tavallista" kaffe-pöytään.
Alkaa olla sellanen kunnon muumitalo meininki taas - parhautta!


 Ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen leivoin "oikean" kakun (molempiin juhliin oman), vehnäjauhosta, munista ja kermasta. Kakkukuva-vohvelit ostin ihan valmiina, helppo ratkaisu!
Kyllä se vielä onnistui, vaikka tuo allergia-leivonnais rintama alkaa olla aikas paljon tutumpi. Tytöltä on kuitenkin allergiat väistyneet nyt kouluikään mennessä  jotan sai ihan normi-kakun. Toivottavasti poikien kanssa mennään samaa linjaa.

 Juomana oli limu-mehu-booli, jossa oli mansikka-jääkranssi. Osoittautui ihan hitiksi!(tosin pyysi yksi vieras vettä, ja toinen maitoa. mutta noin keskimäärin tykätty juoma).

Tavallinen viikko tulossa, mies tosin lähtee työmatkalle loppuviikosta joten tuota -kuka lapsi mihin aikaan missä luovutetaan ja mitkä varusteet mukana- suoritettavaa on jonkun verran. Kun nyt on luistelua, hiihtoa, ja muuta mukavaa ulko-puuhaa koulussa ja kerhossa.
Ja tulee sitten itellekkin hyvät hyötyliikunnat lumitöiden merkeissä!

On tää kotona muksujen kanssa oleminen vaan mukavata. Niitten jutut on niin hauskoja, kyllä oli taas tänä aamuna pokassa pitelemistä:
"miks radiossa tulee aina uutisia, miks ei vois tulla välillä vanhiksia? Että kerrottais vaan niinku vanhoja asioita?" pohti 5 v ja annosteli puuroonsa noin desin voisilmän. Ja söi puuron tyytyväisenä.
Huoleton kiireetön onnellinen lapsuus. Sen jos pystyy tarjoamaan niin aika hyvin on pullat uunissa.

No on tällä viikolla jännäriäkin... muutaman päivän päästä meidän kotia, yhtä pientä osaa, näkyy yhdessä sisustuslehdessä! kyllä mua ny jänskättää. Käyn heti kertomassa kun saan, eli kun lehti ilmestyy!
Ja arvonta-asioihin palaan kun ehdin hankkia jotain järkevää. Tänään jäi laina-autosta (äidiltäni, koska väkisin tarvitaan välillä kahta mutta myytiin toinen kummiskin pois kun jäin hoitovapaalle) kuskin kahva käteen, vähentää hieman halukkuutta ylimääräiseen liikehdintään kun pitää repsikan paikan kautta sulloutua ratin taa..
Mukavaa rentoa viikkoa Toivottelee Taina

8 kommenttia:

 1. Kivannäköiset kemut. <3 Tsemppiä loppuviikon tohinoihin!

  Sanna

  VastaaPoista
 2. Aa.. nyt muakin alkoi jänittää.. Ku mul on aina pakko saada nuo lehdet, jossa on: "hei, mä "tunnen" ton :D

  VastaaPoista
 3. Kauniisti oot laitellu kinkerit! :) Ja voi oon niin samaa mieltä, että kotiäitinä ois niin kivaa! Nyt tän vuoden puolella on niin monesti tullu aamulla ajateltua, kuinka ihana ois kun ei ois kiire aamulla mihinkään, saataisiin olla vaan kotosalla. Työ- ja päivähoitoelämä on kyllä niin erilaista. Nautihan kotona olosta!!

  VastaaPoista
 4. Oooooi.... mitkä kaakut, upeita!
  Meillä lähti kans isäntä työmatkalle, joten saan tota hyödyllistä hyötyliikuntaa tällä viikolla harrastaa :D
  Mukavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sanna <3
  Maanvaiva, mä en nyt ollenkaan näihin kuviin "tunkenu" ite, ajattelin että toi pikku-väki on meillä vähän kuvauksellisempaa.. ;)
  Saila: Viimeksi olin kotona 4v, nyt on enää vuosi jäljellä ja alkaa se päiväkoti-ym rumba. mutta nyt nautin!
  Marru: kiitos, ja mukavaa viikkoa sinne kanssa! :)

  VastaaPoista
 6. Täällä myös yksi joka nauttii kotona olemisesta :)
  Mulla on sellanen anoppi, joka on kysynyt joka lapsen kohdalla (kun ne on ollu 3-5 kk) että koskas palaat töihin!!! Viimeks en enää keksiny mitää nasevaa, vaan sanoin, että sittenkun Mikki ei pärjää töissä ilman mua;)Nyt joutuu syyttämään omaa poikaansa, joten luulen ettei enää kysele ;)
  Kotona aion olla niin kauan kuin mahdollista. Laskettiin tuossa pari päivää sitten (kun lehdessä oli korotetut hoitomaksut), että mulla jäis saman verran käteen rahaa, jos veisin kaikki kolme pienintä hoitoon ja palaisin töihin. Ei tosiaan tarvinnu kahta kertaa miettiä. Lapset on kerran pieniä, töitä ehtii kyllä tekemään!

  Teillä näyttää olleen tosi kivat synttärit! Ihanat kakut olit tehny! Ja tuo kukkamuotti/malli oli tosi kiva :) Samoin "jäädytetty mehu" :) Ihana idea!

  Ilmoittelehan sitten mistä lehdestä teidät löytää, vai onko tieto mennyt multa ohi ?!?

  VastaaPoista
 7. Ihanat kekkerit on teillä ollut. Onnea kovasti sankarille :)Nättejä on nuo valmiitkin kakkukuvat, ja säästävät mukavasti vaivaa ja aikaa!

  VastaaPoista
 8. Mia: mun on palattava vuoden päästä töihin, viimeksi olin kotona 4 v ja nyt välissä pari vuotta töissä. Loistava taktiikka tuon anopin kanssa! ;D Ja kerron kyllä lehden, torstaina sitten käsittääkseni.
  Ida Emilia: kyllähän ne maalatut oli sulla aivan mielettömän upeita! Tää on vähän tämmönen laiskan versio. ;)

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!