sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Saimaan kylpylässä


Hiihtolomalla päädyimme käyttämään laatikossa odotelleen lahjakortin Saimaan kylpylään.
Ajamistahan sinne kertyy Pirkanmaalta melkoinen siivu, mutta lapset viihtyivät kerrankin rajattoman ruutuaikansa
siivin takapenkillä Ipadien ja dvd-leffojen kanssa.
Matkalla myös kyläiltiin ja treffailtiin kavereita joka katkaisi mukavasti istumista.
Hitokseenkaan ei kukaan romahellut ja Imatralle päästiin leppoisissa loma-tunnelmissa.


Paikkahan on melkoisen mahtava, Pohjoismaiden suurin kylpylähotelli ja vapaa-ajankeskus.
Suurella rahalla tehty, kaikki uutta ja siistiä.
Venäläisiä oli toki paljon, mutta niin oli kyllä ihan kotimaisia hiihtoloman viettäjiäkin.


Tutustuimme tietenkin suurimpaan osaan hotellin huvituksista:
hohtokeilaukseen, kylpylään ja saunamaailmaan, luisteluun, ravintoloihin, kuntosaliin (no, kerran kävin, hyvä oli) 
ja Angry Birds Activity Parkkiin.
Paljon jäi kyllä vielä näkemättäkin!


Kylpylässä vierähti joka päivä monta tuntia. 
Paljon on lasten kanssa tullut kylpylöitä kierrettyä ja tämä oli kyllä kaikkien mielestä yksi parhaista. 
Puolen tunnin välein oli "keskusareenalla" vesi- ja valoshow musiikin tahtiin jota isommat lapset rakastivat!
Vesiliusut olivat huippuja, myös me miehen kanssa isommat lapset innostuivat renkaalla laskettavasta pitkästä putkiliukumäetä ja nopeasta luisusta jossa kolme laskijaa pääsi vierekkäin kilpailemaan!


Pääsimme tutustumaan saunamaailmaan, eli kylpylän yhteydessä olevaan erilliseen (myös erikseen maksavaan) osastoon jossa hiippailtiin sarongit päällä suolasaunasta kunnon löylysaunaan, mökkisaunaan ja höyrysaunaan.
 Myös lapset nauttivat kovasti noista saunoista ja hetken rauhoittumisesta saunamaailman rauhallisessa tunnelmassa kylpylän hälinästä ja vedessä melskaamisesta.
Me aikuistet olisi viihdytty tuolla vaikka tunteja, mutta lasten kanssa siellä oltiin puolisen tuntia kerrallaan.

Kehitysehdotuksia kylpylän puolelle voisivat olla kunnon vesilelulavikoiman hankkiminen
sekä vesiliuku myös 3 - 8-vuotiaille.

Kokonaisuutea kylpylä oli aivan mahtava lapsiperheen yhteiseen vesi-iloitteluun!


Hohtokeilauksesta meidän perhe tykkää ja radat löytyivätkin mukavasti ravintoiloiden läheisyydestä. 
Lasten vuorolla kun laidat nousee ylös niin moninaisilla tyyleilläkin saa keilat kaatumaan!


Tämä äiskä innostui paikan disco-meiningistä,
nuorimman mielestä musiikki oli liian kovalla..


Itse olin varautunut enemmänkin á la carte illallisiin,
mutta yllättäen enemmistö äänesti kerta toisensa jälkeen meidät sportti-baariin hampurilaiselle.
Hyvää oli, ja jääkiekon katselu syödessä todellakin vaihtelua arkeen!

Gluteenittomia hampurilaisia ei löytynyt mutta allergisille sopivat annokset tehtiin ja palvelu oli ystävällistä.


Viihtyisän hotellihuoneen minibar-jääkaappi oli kerrankin valmiiksi tyhjätty eväitä varten
ja respasta sai lainaan vedenkeittimen.
Perinteisesti osa välipaloista hoidettiin eväillä, mukana oli hedelmiä ja muuta pientä.
Aluella on ostoskeskus josta sai myös allergia-ruokia (esim. soija-jogurtit).


Hotellissa on jäähalli jonka aikataulu kannattaa napata mukaan.
 Alkuillan vapaavuorolla oli hyvin tilaa luistella koko perheen voimin.Angry Birds aktiviteettipuisto oli tietenkin lasten mielestä aivan mahtava!
Viisi tuntia siellä sitten jaksettiinkin renkuttaa ja riemuita.


Tämän touhupuiston hyvä puoli, samoin kuin kylpylän,
oli meidän perheen mielestä riittävät kivat tekemiset kaikille meidän lapsille (3-, 8- ja 10-vuotiaat).


Isännän kanssa olimme varanneet mukaan myös pullon kuohuvaa joka oli tarkoitus nauttia jonain iltana lasten nukahdettua, mutta niinpä kävi että koko perhe simahti iltaisin samaan aikaan kaikista päivän touhuista väsähtäneenä..


Lomailu perheen kanssa tällaisesessa paikassa on kyllä mahtavaa,
paljon kivaa puuhaa yhdessä pois arjen kiireistä ja velvollisuuksista.
Hyvää mieltä ja energiaa on tankattu taas pitkäksi aikaa!


Kotimaassa matkailu ei tunnetusti ole halpaa.
Euron tarkkaa budjettia ei tällaiselle lomalle kannata laatia.

Toisaalta, aina ei tarvitse lähte merta edemmäs kalaan
- Suomestakin löytyy aika mukavia paikkoja uusille elämyksille ja perheen kanssa arjesta irrottautumiselle!


Kokonaisuudessa paikasta jäi oikein positiivinen kuva!
Lapset kovasti vonkaavat että kesällä pitäisi mennä tuonne koko viikoksi,
mutta kesällä meillä taitaa olla tiedossa vähän seikkailumpaa telttailu-meininkiä.
Varmasti me mennään tuonne kyllä toistekkin!

Toivottavasti teilläkin on ollut mukavat hiihtolomat!
Terkuin Taina


Yhteistyössä Holiday Club Saimaan kanssa

27 kommenttia:

 1. Välillä mä kaipaan sitä aikaa kun lapset olivat pienet.Itsekin pääsin mukaan kaikkiin kivoihin touhuihin. Varsinkin puuhamaa oli mun lemppari. Mä se olin siellä ensimmäisenä pomppimassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä niin näen ton! Toisaalta, kyllä mäkin aika innokkaana oon aina noissa lasten renkutuksissa mukana, ja turha edes yrittää väittää että vaan lasten iloksi... ;D

   Poista
 2. Mä ajattelin koko tän postauksen ajan, että miten kauheesti toi on mahtanut maksaa... mutta teillä taisikin olla sinne sitten vapaaliput (?). Mistä tuollasia yhteistyöhommia oikein saa???

  Mä aina joskus mietin, että meidän lapset on todella jääneet paljosta paitsi pienenä. Me ei olla koskaan käyty missään tuollasessa, tai ees missään sinne päin. No joo, kerran käytiin Puuhamaassa ja toista kertaa ei sitten sinne tarttenu mennäkään (ei tykätty... tuntui että meidän lapset oli liian pieniä kaikkeen mihin ne olis tahtoneet mennä, esim ne jotkut autot). Mutta ei meillä kyllä kuuna päivänä olis varaa ollu mennä mihinkään kylpylöihin. Mä en todella käsitä miten ihmisillä on varaa tällaisiin lomiin. Eikä tämä ole mikään kettuilu, kunhan vaan totean. Tai sit me vaan todella ollaan niin pienituloisia. Hyvä että tulot piisaa kuukaudeksi ruokaan ja muuhun peruselämään, ei toivoakaan (vieläkään, vaikka olen osittain töissäkin... saati silloin kun lapset oli pieniä ja olin kotona niiden kanssa) että lomailis millään lailla. Ei kesällä, eikä talvella. Suuri ponnistus oli kerran kun käytiin Ruotsin risteilyllä koko jengin kanssa. En vaan tajua, miten toiset pystyy lomailemaan ulkomaillakin lasten kanssa! Taidetaan olla todellakin köyhiä.

  Mutta kivalta tuo teidän reissu kyllä vaikutti, todellinen puuhaloma! Tuollaset sisäleikkipuistot on minusta erinomainen keksintö etenkin näissä meidän olosuhteissa. Tykkäsin käyttää lapsia HopLopissa sillon joskus, kun täällä vielä sellainen oli. Liikunnallista hauskanpitoa! Ja kaikki vesipuistot on varmaan kanssa kivoja lasten kanssa.

  Ja siis tosiaan älä (tai älkää kukaan) ottako tätä kommenttia jotain kettuiluna. Mä vaan aina mietin näitä että voi vitsit kun ei oo itellä ollu mahdollisuutta koskaan tuollasta meininkiä lapsille tarjota... Toisaalta ei oo kyllä mulla sellasta miestäkään, jota vähääkään tollanen lomailu kiinnostais. Joten kotona on pysytty ja pysytään varmaan vastakin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli kommentista, arvostan aina sun suorasanaisuutta, älä sitä anteeksi pyytele! :)

   Tarkennukseksi - lahjakortti on aikanaan itse lunastettu edullisesti, siis ruuat, kylpylä ja majoitus maksettiin ihan itse. Katselin ennen lomaa hotellin sivuja ja huomasin siellä linkitettynä blogi tekstejä. Kirjoitin itse hotelliin mailia että ollaan tulossa ja pidän blogia jolloin tarjosivat vapaalippuja muutamiin aktiviteetteihin.
   Välillä blogissa tosiaan on yhteistyöjuttuja, mutta pidän siitä tiukan linjan että kerron rehellisen mielipiteen ja esittelen tai "mainostan" juttuja joista voisin kirjoittaa ihan ilman mitään yhteistöitä. Blogi on pieni harrastus-blogi enkä ala myymään itseäni. ;)

   Me kyllä tosiaan reissaillaan jonkun verran, mutta esim viime kesänähän kierrettiin teltalla, kyläillään tuttujen mökeillä jne. eli koitetaan pitäytyä aika pienissä budjeteissa.

   Mies on alalla jossa pystyy tekemään päivystyksiä, ja onkin jo vuosia päivystänyt pari viikkoa kuukaudesta, lähes kaikki joulut, juhannukset jne. Sopii meille kun suuri osa viikonlopuista kuitenkin könnätään kotona. ;) Ei mun sihteerin palkoilla välttämättä reissailtais. ;)

   Ja kyllähän ne kotiäitivuodet ja perusturva ja koti ja kaikki se luo kuitenkin lapsille korvaamattoman pohjan elämälle paremmin kuin aina poissaolevat vanhemmat ja satunnaiset sirkushuvit jos ne olisi vaihtoehdot! :)
   Itse en kadu päivääkään 7 v kotiäiteilystä vaikka silloin aika tiukalla budjetilla arkea pyöritin.

   Tarkoitus postauksilla ei ole myöskään mitenkään "makeilla", kyllä me on käyty molemmat ihan yläaste ikäisestä kesätöissä, opiskeltu ja tehty töitä opiskelujen ohella jne, sekä oltu niin onnekkaita että töitä on aina ollut.
   Nyt koitetaan sitten myös nauttia elämästä mahdollisuuksien mukaan kun lapsetkin on vielä siinä iässä että haluavat meidän kanssa juttuja tehdä!

   Poista
  2. Kiitos tästä vastauksesta ja kiva että et ottanut mun kommenttia kettuiluna! (Joku olis voinu ottaakin, vaikka miten olisin sanonut ettei se sitä ole.)

   Minäkin olin kotona noin 10v aikanaan ja tosi pienellä rahalla elettiin. En mä toisaalta pahana pidä sitä, että oon tottunut niukkaan elämään - eipä oo pudotusta kovin korkealta jos vaikka työttömyys iskee joskus. =) Enkä sinällään ole itekään mikään reissaaja, vaan viihdyn kotona.

   Mutta en silti lakkaa ihmettelemästä miten ihmisillä on varaa reissailla noin yleensä. Mä en kerta kaikkiaan raaski vähiä rahoja sellasiin käyttää - vaikka suoraan sanottuna välillä mieli tekis hiukan löysätä pipoa ja nauttia hetki... Ei, oon liian pessimisti, en osais nauttia lomasta jos takaraivossa takois vaan että "tälläkin rahalla olis ostanut kuukauden ruoat...".

   Meidän yhdet tutut kävi joulun aikaan reissussa: 2,5 viikkoa kaukomailla (Malesiassa), 6 aikuista henkilöä (siis niin isot lapset, että meni aikuisten hinnalla). Mä ajattelin vaan, että se reissu tais maksaa enemmän kuin mun VUODEN BRUTTOtulot.... Sellasta se elämä on. Tasan ei käy ja miten se nyt menikään. =D Vaikka tiedänhän mä toisaalta, että on ne ihmiset töitäkin tehneet varallisuutensa eteen. Enkä mä olis ehkä sellaiseen työmäärään kuitenkaan halukas... joten taidan pysytellä osassani vaan tyytyväisenä. =)

   Poista
  3. hih, ehkä se meidän ero on just tossa kohtaa - mä mielellään syön kaurapuuroa ja kuljen siskoilta perityissä vaatteissa ja käyn sitten perheen kanssa reissussa! TänäKIN vuonna taidetaan päätyä ratkaisuun että autotallin rakennus saa odottaa ja tehdään mielummin pari matkaa..
   Mutta lopulta, se että perheen sisällä ollaan samaa mieltä näistä linjauksista on varmasti pääasia!

   Poista
  4. No, mä kuljen jo nyt siskolta perityissä vaatteissa ja syön perusruokaa... =D eikä silti oo varaa reissata. Mutta sellasta se on. Aina joskus mietin mihin meidän rahat menee, kun ei niistä liikene juuri mihinkään peruselämän ulkopuolelle.. ehkä "salaisuus" vaan on siinä, että sitä rahaa ei yksinkertaisesti ole muuhun kuin peruselämään. Toisaalta mä olen kyllä sellasen peruselämän puolestapuhuja muutenkin, eli asiat on siis ihan hyvin just näin.

   No, Englantiin mä kyllä haluaisin tosi tosi kovasti mennä joskus... kaveri asuu siellä ja muutenkin jostain syystä tykkään siitä maasta tosi paljon. No ehkä... joskus. =)

   Poista
 3. Wau mikä huvipuisto! Tuollahan menis vaikka kuukausi eikä tulis aika pitkäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti menisi! Meillä jäi kaikki ulko aktiviteetit vielä aika vähille.. :)

   Poista
 4. Mekin käytiin tuo "allas" testaamassa samoinkuin saunamaailma. Onneksi Muksu oli Mummalla hoidossa!
  ..ja sporttibaarista tulikin sillä reissulla meidän kantaravinteli, onneksi matkaa ei oo kun parikytä kilsaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, teillä onkin mukava lähi-uimahalli! :D

   Poista
 5. Kiitos esittelystä, vaikuttaa tutustumisen arvoiselta kohteelta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ollos hyvä! Säkin voisit postata kivoista leirintäalueista joskus.. :) kesällä meinataan taas teilttailla. :)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja tunnelmia teidän reissusta! <3 Tonne kylpylään on päästävä, upean näköinen paikka! Kiitos esittelystä ja mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sulle! <3 Voin kyllä lämpimästä suositella, meinataan itsekkin mennä uudelleen! :)

   Poista
 7. Mun kummipoikakin on angry birds-fani, joten voisin hyvin kuvitella hänet tuonne. Aivan huikea tuo suihkuallas ja herkullisen näköiset "eväät" teillä. :) Ihan totta, että Suomestakin löytyy kivoja retkikohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten on kyllä ehdoton paikka kummipojan kanssa! :) Kotimaan matkailu on kyllä mukavaa kanssa! :) Niiden yrittäjen puolesta kyllä on harmi jotka talvi-juttujen varaan olivat tänä talvena laskeneet ja panostaneet.. No, keväämmällä meinataan löytää kyllä pohjoisesta luntakin!

   Poista
 8. En edes tiennyt, että Imatralla on tuollainen paikka! Kiitos sivistämisestä ja kylpyläkuumeen aiheuttamisesta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eka kerta oli meilläkin vaan ei vika. :) Kylpylät on mukavia arjesta irtautumis keitaita. :)

   Poista
 9. Pieni tarkennus muuten hyvään tekstiin, kiva paikka on. Paikkahan sijaitsee Lappeenrannan puolella, Rauhassa. Imatran keskusta on toki lähempänä, noin 6km päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä tarkennuksesta, olisin voinut määritellä tarkemmin postauksessa. :)

   Poista
 10. Aivan upealta näyttää tuo kylpylä. :)

  VastaaPoista
 11. Hei :) Matka vaikutti ihanalta! Ja todellakin tekisi mieli lähteä omankin lapsen kanssa tuonne joskus mylläämään.
  Sanon tähän nyt mielipiteeni minäkin. Se ei ole osoitettu varsinaisesti vain sinulle, tai mitenkään ikävällä tavalla tarkoitettu. Minäkin kaipaisin jonkinlaista merkkiä yhteistyöpostauksiin heti otsikossa, tai ainakin jutun alussa. Pettymys on monessakin blogissa suuri, kun yhteistyöstä (mainoksesta) ilmoitetaan vasta jutun lopussa, tai ei ehkä ollenkaan, tai se on piilotettu jutun keskelle.
  Yhteistyöpostauksissa ei ole mitään vikaa (paitsi jos koko blogi on pelkkää mainosta) mutta jos lukijoiden on otettava yhteistyöjutut positiivisesti, niin ei kirjoittajakaan saa niitä hävetä. Eli ihan kaikille bloggaajille toiveeksi, josko sen yhteistyö ilmon saisi heti postauksen alkuun niin, että tyhmäkin ymmärtää :)
  Sinun blogisi on minulla kirjanmerkeissä, en nyt muista olenko seuraajasi sivupalkissa, kun en oikeastaan sellaista blogilistaa käytä, mutta kirjanmerkeissä olet ja pysyt. Tämä on ihana blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! :)
   Tosiaan, mulla on ollut niin, että jos postaus on vain sitä yhteistyötä on yhteistyökumppanin nimi ja linkitys heti jo postauksen alussa ja useaan kertaan postauksen aikana (esim. käynnissä oleva mehujehu arvonta jonka toteuttamiseen oli kuitenkin vapaat kädet).
   Tässä lomassa tuo yhteistyön osuus oli kuitenkin niin pieni osa loman kokonaisuutta niin ajallisesti kuin rahallisesti että olisi ollut hassua sitä koko postauksen ajan huudella - toki niin olisin tehnyt jos esim. hotelliyöt olisivat olleet sponsoroituja! ;)

   Tosi kiva kuulla että viihdyt blogin parissa! Hirmuisen mukava kuulla myös harvemmin kommentoivista lukijoista! <3
   Kauniita kevätpäiviä sinulle! :)

   Poista
 12. Ohoh! Löytyikin ihan tuttu paikka, on nimittäin naapuri kaupungissa... Itse ei ole ollut mitään motivaatiota lähteä kylpyllään, minusta lippujen hinnat on niin JÄRKYTTÄVÄT :O Ängriböötsit on kyllä käyty katsomassa useampaan otteeseen. Kesällä tuolla on myös se kiipeilypuisto aikuisille. Se täytyy lähteä testamaan. Kiva kun piditte lomasta Kaakkoisessa suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä oli aikas edullinen lahjakortti joka sisälsi yöt, uinnit ja aamupalat, joten ihan kohtuu hintoihin jäi tuo loma! :) Miten olis joku HC:n tutustumis käynti, käytte kuunteleen esittelypuheet ja pääsette uimaan...? ;) Lapset haaveili tuosta kiipeilyradasta, ehdottomasti pitää seuraavalla reissulla käydä tsekkaamassa! Kyllä suomessa on paljon kivoja paikkoja reissattavaksi. :)

   Poista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!