tiistai 17. huhtikuuta 2012

Pöytä

Olenkin unohtanut kertoa. Sain viime viikolla hauskan puhelun. Herttainen rouva jostain toiselta puolelta Suomea oli nähnyt joulukuun Kotiliedessä jutun kodistamme ja ihastunut pöytäämme. Oli yrittänyt etsiä sellaista kaikki Billnäs-kuvastot sun muut muttei löytänyt ostopaikkaa. Oli sitten numerotiedustelusta selvittänyt numeroni saadakseen kysyä lisätietoja. Jouduin kertomaan ettei tuollaista mistään huonekalukaupan valikoimasta valitettavasti löydy. Kerroin kuitenkin mitat ja muut tiedot joita minulla siitä on.
Kerron nyt teillekkin.
Pöydän on saanut joskus 60-luvulla mummoni ystävältään. Pöytä on peräisin kai 1930-luvulta. Lapsuuteni se oli huonokuntoisena vanhempieni yläkerrassa. Pinnan lakkaus oli vioittunut jossain kuljetuksessa, se hilseili kovasti ja pöytä oli aina liinalla peitettynä. Muuttaessamme tähän sain pöydän vanhemmiltani ja kunnostutin sen. Aikuiskoulutuskeskuksessa ottivat 100 € aineista ja työstä, joka oli mielestäni oikein soppeli hinta ottaen huomioon paljonko esimerkiksi maalinpoistoaine maksaa. Jaloille en antanut tehdä mitään, mutta pinnasta poistettiin vanhat lakkauksest ja siistittiin. Nyt öljyän sitä tiikki öljyllä noin kerran kuussa. (Eli joskus ja jouluna, kun muistan.)

Lopuksi myös se aikuiskoulutuskeskuksen kouluttaja olisi halunnut ostaa pöydän itselleen, niin ihana siitä hänenkin mielestään tuli. Ja samoin kun tuo rouva soitti viikonloppuna yritti mieheni huudella ja huiskia taustalta että "MYY, MYY"! Että jos 500 € vaikka saataisiin niin anna mennä! Mutta näinhän tässä on käynyt, että minä olen meidän pöytään nyt ihan rakastunut, tunnearvoineen päivineen, enkä siitä taida enää kovin helposti luopua.

Tällaista pöytä-asiaa tiistaihin. :)
Mukavaa päivän jatkoa toivotteleepi,
Taina

12 kommenttia:

 1. Toi on kyllä tosi kaunis tuo pöytä, aina se kiinnittää huomion kun on tuossa etusivun kuvassa! Hyvä ettet myynyt, sillä on tarina ja se on kuulunut elämääsi jo lapsesta lähtien :)

  VastaaPoista
 2. On se hieno. ja ei varmaan kantsi ihan hevillä myydä =D
  Mukavaa Tiistaita sinne päin

  VastaaPoista
 3. Ei kai sitä "rakkaastaan" voi luopua :))

  VastaaPoista
 4. Olipa sitkeä rouva, ei voi ainakaan yrityksen puutteesta "syyttää" :) Pöytä on kaunis, ei tuollaisia tosiaankaan enää huonekalukaupoista löydy.

  Iloista tiistaita!

  VastaaPoista
 5. tunnearvoa ei voi rahalla ostaa:)

  VastaaPoista
 6. Joo ei oo mummojen pöytien arvo rahalla mitattavissa=D Muutenkin musta on kaikista ihanin just semmonen sisustus jossa on sekaisin uutta ja vanhaa,ostettua ja perittyä,itsetehtyä,tuunattua jne. You know what I mean;)
  Pöytä onkin kaunis kuin koru,ei ihme että rouva samanlaista yritti jäljittää..
  Tainamaista tiistai-iltaa sinulle;)

  VastaaPoista
 7. Mä menin jostain syystä heti epäuskoiseksi kun luin että öljyät sitä kerran kuussa.. niin.. ja oikeassahan olinkin :D

  VastaaPoista
 8. Et myy, et myy, et myy!!!
  Kaunis pöytä ja sillä on tarina, tai oikeastaan jo tarinoita, kerrottavanaan!

  VastaaPoista
 9. Pöytä on todella kaunis... tuo pöytälevy uskomattoman hienoa puutyötä.
  Pidä vaan itselläsi "arvo senkun nousee" :)

  VastaaPoista
 10. Heippa!

  Nyt jäi yksi asia 'vaivaamaan' viime postauksessa.:) Eteinen olisi siis hyvä, mutta mistä olette hankkineet sen 'seinäputken', jossa oli ne henkarit? Ja oliko tyyris?:)

  Sari

  VastaaPoista
 11. Hei, kiitos naiset! Onhan tuo vähän hassunkurinen pöydän kekkana tuon modernin sohvan ja glitteri-takan kanssa, mutta haluan uskotella itselleni että siitä se kodikkuus syntyy!
  Sari, me etittiin pitkään jotain hattuhyllyn tyyppistä jossa olisi ollut tanko henkareille juuri noin päin. Tyyliin sopivaa ei löytynyt, mutta otetiin sitten Bauhaussista tuo tanko-pötikkä. Tai itseasiassa 2, toinen vielä hakee paikkaansa.
  Hintaa oli 15 € ja mukana tuli 2 kapeaa metalli henkaria joita en halunnut tuohon eteiseen.

  VastaaPoista
 12. Heippa!

  Eikös nyt oo muotia yhdistellä sistuksessa uutta ja vanhaa?!

  Eli ei se yhtään kalpene tossa modernin sohvan vieressä...

  Muksaa torstaita!

  Terkuin Outi

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!