lauantai 14. huhtikuuta 2012

Eteinen - viimein!


uusi henkari-tanko


































Meidän murheenkryyni tässä asunnossa on ollut tuo eteinen. Se on paikka jossa jouduin pohjapiirrustuksen kanssa tekemään kompromissia. Olisin halunnut super-ison tuulikaapin jossa kaikille on Elfa-koria pinossa harrastuskasseille, koulurepuille, pipo- ja villasukka armeijoille..
Mutta näilläkään neliöillä ei ihan joka kohdasta tullut sellainen kuin unelmissa.


















eteinen viikko sitten












Tuulikaappi pieneni portaiden sijoituspaikan takia, joka taas johtui kantavien seinien paikoista ja ties mistä. Ja keittiöstä en halunnut lohkaista tilaa.

Sitten vielä lopussa minulle selvisi se mikä oli ilmeisesti ollut kaikille muille ihan selvää - ne eteisen kohdalla joissakin piirrustuksissa olevat rinkulat tarkoittivat jotain ilmastointien ym. läpivientejä, joka tarkoitti kotelointia eteisen kulmaan, joka vähensi tilaa entisestään.


Pian muuton jälkeen ilmoitti tulostaan herra iltatähti, jonka nukutusvaunuille pitikin varata koko tuulikaapin loppu. Eteisen laitto on siis ollut vähän vaiheessa.

Kulmaan hilattiin muuton yhteydessä vanha, Emman hoitopöydäksi tuolloin "kirsikka-aikakautena" ostettu lipasto, ja muutenkin tuo on ollut, no epätoimiva ja ruma.

Viikko sitten nappasin tällaisen autenttisen kaaos-kuvan juuri ennen kuin mies alkoi laittaa eteistä kuntoon.

Ja remontin aikana kaaos harvoin vähenee, meilläkin tuo eteisen tumppumeri lainehti olohuoneeseen saakka.


A:n kanssa järjesteltin laatikoita, loput talvikamat saatiin pakattua säilöön ja lippiksiä kaivettiin esiin.
Toki nyt on juuri se vuodenaika kun saatavilla on pakko olla tarviketta ja vaihtovaatetta lähes jokaista mahdollista sääolosuhdetta varten, eli hyvin täyttyi uusittukkin eteinen.

Minä mätin tavaraa laatikoihin, A riemusta kiljuen tyhjäsi ja hämmensi. No, yritetty on.


Mutta, tämä remppa oli vaivansa väärtti.
Tältä eteisessä nyt näyttää:
Bauhausissa sahautettiin puiset hyllyt ja ostettiin seinälle kiskot. Voi sitten vaihdella hyllyjen paikkoja ja vaihtaa vaikka joskus jotain korisysteemeitä noille kiskoille jos mieli tekee.
Alas laitettiin kaksi ritilää tumppujen ym kura-kaman kuivatusta varten sekä lisä-tilaksi kenkien säilytykseen. Säilytyskorit haettiin Ikeasta. Eihän nuo ikuisia ole, mutta ihan nätit ja riittävän reilun kokoiset. 
Eikä meinaa haise kura ja jalkahiki enää eteisessä, sen verran voimakas on tuo meriheinän tuoksu joka noista koreista lähtee. Onneksi tuulikaapin  oven saa kiinni ettei koko kämppä käryä meriheinältä. Pari päivää ne oli aluksi pihallakin tuulettumassa, toivottavasti ajan myötä haju vähän hälvenee.

Linnateräksestä olen ostanut noita sydän koukkuja joitka vihdoin pääsivät kaikki seinälle. Mun mielestä ne on aika söpöisiä, kotimaista käsityötä ja kullan sävyllä "ruostutettu".
Ongelmana on ollut myös vieraiden takit. Harva se päivä joku poikkeaa kylään eikä järkevää paikkaa takeille ole ollut. Oma henkarikaappi on tuossa sisäeteisen puolella ja koukut on täynnä kuraisia lastenvaatteita. Niinpä laitoimme tuohon aika ylös pienen tangon jossa on muutamia henkareita, niin että vieraiden takeille olisi aina joku sisti paikka.




Jalkalistat vielä joskus kun isäntä ehtii laittaa niin kiva juttu, mutta tämmöisenäänkin muutos helpottaa kummasti elämää! Varsinkin juuri tähän vuoden aikaan, kun jopa vähempi siivousintoisen on pakko imuroida eteistä joka päivä. Ainakin sen viidenen kerran jälkeen kun lapset pyörähtää kavereiden kanssa jotain tekemässä ja lähtee taas pyöräilemään.. Ehkä tämä eteinen toimii nyt vähän paremmin!

Lapset nukkuu, ja mulla on lauantai-illan hurjina suunnitelmina katsoa SuperMarjoa tahi vastaavaa aivoturruketta crosserin selästä, heilutella ehkä vähän kahvakuulaa ja mennä saunomaan ihan yksin ja rauhassa. Mies jo saunoi lasten kanssa tuossa ehtoolla mutta mä en ehtinyt siihen aaltoon mukaan. Nyt siis omaa aikaa!
(joo, löhöttiin me eilis-ilta  lasten nukahdettua sohvalla kuohari-sipsit-suklaa-kattauksen kanssa että sopivassa suhteessa kaikkea, ei tässä nyt aivan hikariksi oo olettu!) ;)

Oletteko muuten kuunnelleet Radio Aallon Lauantaidiscoa? Suosittelen, hauskaa musaa kaikille täti-ihmisille ainakin! ;)

Mukavaa lauantai-ehtoota joka mökkiin ja tupaan!
Taina

18 kommenttia:

  1. Tänään juuri viimeksi manasin juuri tuota imuroinnin, kuran, moskan ja märkien vaatteiden määrää.
    Koitan vain asennoitua niin, että se tarkoittaa vain kevään etenemistä.

    Asiaa voisi silti auttaa käytännöllinen eteinen. Teillä tuo näyttää hyvältä, saisinkos plagioida tuon alaritiläajatuksen ;)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä eteinen muuttui ihan kokonaan. Nyt näyttää tosi hyvälle, etenkin nuo koukut ovat tosi söpöjä.
    Meillä on eteisessä Elfajärjestelmä ja tykkään siitä tosi kovasti. Vielä kun joskus saisi samanlaisen vaatehuoneeseenkin. No, hyvä on olla haaveita. Vaikka taitaa olla muutto edessä ennen vaatehuoneremonttia ; )
    Mäkin tykkään noista meriheinälaatikoista, mutta haju on kyllä aika voimakas.
    Hyvää viikonloppua !

    VastaaPoista
  3. Näyttää oikein hienolta ja toimivalta!! Hyvä idea noi alaritilät, samoin toi vierashenkaritanko! Ja ihanat on noi naulakot!

    Meillä oli viime kesään asti käytössä vain tollanen persläven kokoinen läpikulkueteinen. Siihen sit kuuden hengen kamat tungettiin... hyvä kun läpi mahtui kulkemaan. Sit tehtiin ulkoeteinen lämpimäksi ja nyt elämä hymyilee. =) Se on iso ja naulakkorivi on kunnioitettavan pitkä, kenkiäkin saa moneen kerrokseen. Vaan ei tunnu mikään tila silti riittävän; edelleen on naulakot umpitäys ja kenkähyllylle asti ei kukaan jaksa kenkiään nostella..... mut on kuitenkin TILAA ja se on hieno homma.

    VastaaPoista
  4. Kurkistelemassa eteiseen ja kivalta näyttää. Kesällä tulemme sen ehdottomasti "koeajamaan" paikan päällä.

    Ja pusuja on tehty ja maisteltu. Tein ne Fazerin maitosuklaaseen ja toimi hyvin niinkin, kun on tällainen herkkuperse.

    Voikaa hyvin! <3 Puss och kram!

    Sanna

    VastaaPoista
  5. Vau, tulipa tosi siisti ja tyylikäs! Ja toimivan näköinen! Kivaa viikonlopun jatkoa! :)

    VastaaPoista
  6. Upea lopputulos!!!
    Mukavaa sunnuntaita (taitaa just päivä vaihtua) :D

    VastaaPoista
  7. Argh mulla on kans jokusen vuoden ollut haaveissa toi meidän kuistin muuttaminen lämpimäksi tilaksi, kun kauhulla odotan sitä mihin tungetaan neljän teinineidin vaatteet ja kengät kun nytkään ei meinaa mahtua... Ja kun lasten lisäksi eteisessä ramppaa koirat ja kissat :P. No näitä suunnitelmia on sen verran monta että saa nähdä koska toteutuu... Mutta ainakin teidän eteinen näytti upealta!

    Nanna

    VastaaPoista
  8. Mahtava lopputulos, siistiä ja kaunista:)Työ tekijäänsä kiittää :)

    Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  9. Siistiltä näyttää ja valoisalta.
    Kyllä kannatti pikkurempata:)

    VastaaPoista
  10. Vautsi vau, miten tehokas ja toimiva järjestely! Ja miten niin muka käytännöllisyys ja kauneus sisustamisessa eivät voisi mahtua samaan lauseeseen. Minäkin tahdon tuollaisen kokoonpanon! :)

    VastaaPoista
  11. Tosi upea eteinen siitä tulikin!! Meillä on ihan samanlainen murheenkryyni, jollei vielä hankalampikin. Pitäisi keksiä siihen täydellinen ratkaisu. Nuo ritilähyllyt näyttävät käteviltä:)

    VastaaPoista
  12. Mahtava muutos, kyllä nyt kelpaa! Sekä esteettisesti että käytännöllisyydeltään. Noi alimmaiset ritilähyllyt muuten on loistava keksintö noita tumppuja ajatellen...

    Ja kiitos niistä ennen -kuvista. Aina on mieltäpiristävää nähdä, että jossain muuallakin voi olla kaaosta kuin meillä. ;)

    VastaaPoista
  13. Jee! Vihdoin etinen valmis:)
    Jenska

    VastaaPoista
  14. Ritilähyllyt on kyllä hyvä ajatus tumppuja varten. Itse ostin erittäin epäkäytännöllisen rättipatterin vähän aika sitten, sillä kun ei pysy yksikään tumppu. Hieno muutos. Eteisen kaaos on kyllä tähän vuodenaikaan jotain järkyttävää.

    VastaaPoista
  15. Kiitsi kommenteista ja eteis-mietteistä. Toistaiseksi ainakin noi ritilät ovat olleet ihan toimiva ratkaisu, tosin se tumppu-vuori tuppaa nyt kertyä sinne hyllylle, kun aina työnnetään uutta eteen ja päälle..
    Johanna, meillä on aina jossain kohtaa kotia menossa tuollainen luova kaaos. En tiedä miten sen voisi välttää kun on eläväinen lauma leikki-ikäisiä... :)

    VastaaPoista
  16. Naiss! Varmaan tuoksahtaa kesältä koko meriheinäeteinen <3

    VastaaPoista
  17. Hyvältä näyttää. Mistä läysit tuon vierashenkaritangon? Hieno ajatus että henkarit saa noin päin, jolloin tilaa menee vähemmän.

    VastaaPoista
  18. Kiitos :) Tanko on ihan Bauhaussista. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!