lauantai 28. huhtikuuta 2012

vappua ja hölinöitä

Lapsi-kuulumisia ensin.  :)
Tässä on vietelty lääkäri painotteisia päiviä.
E:n kanssa käytiin koululääkärissä (hyvin menee) ja näin opettajankin (hyvin menee).
L:n kanssa käytiin hakemassa kunnon lääkkeet siitepölykauteen. Heti helpotti.

A:n kanssa meinasi tulla vähän murhetta. Nuha-köhä ei onneksi ole mennyt korviin (putket pelaa). Loppuviikosta kuitenkin kuume nousi, ja hengitys oli samanlaista "tiukkaa" kuin silloin kun on jouduttu sairaalaan. Turhan tutun kuulloista. Onneksi lääkäri totesi että tätä taustaa vasten ei jäädä odottelemaan vaan tuikattiin kortisoni-piikki välittömästi, ja heti on poika parempi.
Itselle meinaa ottaa vaan koville juuri tuon lapsen sairastaminen. Liian monta yötä on sairaalapedin vieressän saanut ekana vuotena päivystää, vaikka kaikki nyt hyvin onkin. Milloinkohan pääsen noista ekan vuoden pelosta yli?  No, kaikki ajallaan, koko ajan tuo kasvaa ja vahvistuu.

Kai se vaan vanhemmuuteen kuuluu tietty määrä huolta ja pelkoa.





Liikkari-lapsukaiset päästettiin jo kesälaitumille. Lahjaksi annettiin kaikille Angry Birds pallot. Mä kun olen työn puolesta, silloin kun en ole äitiyslomailemassa siis, no, aika läheisesti noitten kaasujen kanssa tekemisissä. Niinpä tulee vappuisin haettua omille ipanoille foliokuoria tukusta ja täyteltyä itse. Jättipalloillekkin tulee hintaa se pari euroa.
vanilja-maito / vadelma-  kerroskiisselit. Hyvää, halpaa, toimii.
 Kesän alkuun liittyy lapsiperheissä myös aina näitä tunteikkaita hetkiä. Haikea oli sanoa heipat kivoille liikkarin-täti kollegoille ja ihanille ipanoille. Tulevia balettinäytöksiä ja suvivirsiä ja kerhontätejen hyvästelemisiä ei uskalla edes ajatella, se on kyynelehtivä-äiti varoitus päällä välittömästi.
Miten te muut selviätte kaikista juhlista, meneekö itkuksi vai pystytkö nauttimaan tunnelmasta ilman Niagara-meininkiä?

Seuraavaksi todistusaineistoa. Turha tulla sanomaan ettei meidän pihalla kasva YHTÄÄN kukkaa! Todellakin kasvaa, vaikka kuinka monta leskenlehteä. *inspiroiva puutarha-blogi tunnustusta odotellessa...*















































Tytär valitsi muuten kaverilleen tällä viikolla aivan loistavan synttärilahjan. Bling bling - korurasian jossa on lima-löllö sormus. Mun tyttäreni joka harrastaa balettia ja brasilialaista ju-jutsua. Suola ja sokeri samassa paketissa. :)
























On ihanaa että lapsilla on paljon kavereita. Ja kaverisynttäreitä vuodessa kymmenittäin, välillä useampia viikossa. Usein lahjaksi annetaan joku retki (viedään kaveri elokuviin, hoploppiin, delfinaarioon tms) mutta kaikkia ei millään ehdi. Osto-lahjoista me annetaan aina alle 10 € maksava lahja, joka tuntuu olevan tosi alakanttiin nykyään.
Millaista tapaa teidän lasten kaveripiirissä on, mikä teidän mielestä on sopiva summa kaverin lahjaksi?

Jonkunlaista vappu menyytä tarvisi varmaan alkaa suunnitella, tänään oli pakko tehdä perus kaali-laatikko kun oli niin ihania uuden sadon kaaleja Unkarista tullut kauppaan.

Mulla on huono tapa. En osaa pitää kotona sormuksia. Ihan viimeistään nappaan sormukset pois kun alan laittaa ruokaa. Kotoa lähtiessä olen tarkka että sormukset on, mutta tuntuu että täällä kotona on koko ajan kädet jossain vaipassa / tiskivedessä / ruuassa / rasvassa jne.
Sormuksia varten on keittiössä ihan oma kuppikin.
Jaahas, tulipa tästä sekava postaus! Ehkä poistun taka-vasemmalle, pikainen blogi-kierros ja ukon kainaloon elokuvaa katsomaan.  Oikein ihanaa vappua kaikille!
Taina

16 kommenttia:

  1. Aika mahtava tuo sinun Angry Birds pallokimppu ja muutenkin kiva sekametelipostaus kaikesta mukavasta arkipuuhastelusta.

    Hyvää vappua !!!!!!

    VastaaPoista
  2. Ihania angry birds palloja =D
    Minäkään en osaa sormuksia käyttää. Silloin tällöin kun johonkin lähdetään niin silloin laitan, mutta etes vihkisormusta en käytä pävittäin. Mulla kun särkee sormia ja niveleitä niin en voi pitää..
    Mukavaa vapun odotusta..

    VastaaPoista
  3. Oijjoi, meidän tyttöset ois onnesta soikeena kun näkisivät noin paljon "Titipoks" -palloja. Kyllä vaan, jo himppasen alle parivuotias voi näköjään fanittaa Angry birdsiä (enkä ymmärrä mistä ne ovat koko hahmon edes poimineet?!!?), ja ovat tosiaan keksineet vaikealle termille aika kuvaavan vastineen. Vai eikö Titipoks (meillä lintuja nimitetään titiksi) kuvaakin aika hyvin pelin ideaa..? =)

    Kivaa viikonlopun jatkoa, pidän peukkuja että pysytte terveenä! :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä noista peloista ylipääseminen vie oman aikansa,meidän neitinkäinen oli ihan tipalla tukehtua vesimeloninpalaan parivuotiaana,
    ja mä kuulostelin piiiiitkään joka helkkarin rykäisyä ja yskäisyä että vetikö se jotain henkeensä,varmaan vuoden päivät meni ennen kuin tilanne normalisoitui...
    Ja Niagarameininki on tuttua täälläkin,varsinkin lasten(ei tartte olla edes oma) lauluun sisältyy taatusti joku salainen koodi joka saa silmät ja nenän vuotamaan,oih oikein odotan taas suvivirren veisuuta,niin kaunista ja tunteellista JA muistoja mieleen tuovaa=D
    Oikein sekavaa eiku siis mukavaa vappua sinne!

    VastaaPoista
  5. Ymmärrän "tuskasi" peloista ylipääsemiseen. Meidän toinen tyttö aloitti sairaala rumpansa melkein kahden vanhana (on nyt 3,5) ja siitä asti olemme olleet välillä joka toinen viikko, välillä joka toinen kuukausi sairaalassa. Nyt kun meillä on mennyt jo pidempään paremmin (koputtaa puuta ja laskee, että muutaman kuukauden) huomaan, että jos tyttö on normaalia väsyneempi, minä jo käynnistelen autoa.
    Huoli lapsen terveydestä on raskainta mitä tiedän. Arvet jää jokaisesta sairaalareissusta myös vanhemmille.

    Miten sitä sanotaan - aika kultaa muistot?
    Minä ainakin olen päättänyt olla soimaamatta itseäni hysterisoinnista. ;)

    VastaaPoista
  6. Ei kun just ihana postaus!

    Mä en vaan oikein vielä osaa vastata noihin tunteilu ja lahjaostos kyssäreihin, kun oma on vielä niin pieni.. Uskoisin kuitenkin olevani aika tunteikas tulevissa kevät- ym. juhlissa. Liikutun tosi helposti ihan arjenkin keskellä ja se tuntuu vaan pahenevan iän myötä.. Eli meillä tullaan varmaan kuulemaan aika usein tulevaisuudessa "äiti lopeta, mä häpeen sua, pitääks aina itkee?!"

    Kaverisynttärit mahtavat alkaa meilläkin piakoin, kun tyttö nyt sen tarhan aloitti. Tavallaan odotan sitä, tavallaan pelkään, ensinnäkin, mitä jos meidän tyttö ei saakaan koskaan kutsua mihinkään synttäreille?? Ja toiseksi, mitä ja minkä arvoista tosiaan lahjaksi...hmm.. Musta kuulostaa kympin (tai alle) lahja ihan sopivalta. En itsekään odottais mitään arvokkaampaa omalle lapselleni. Ja ihan superkiva idea on antaa lahjaksi joku yhteinen retki, esim. just kutsu leffaan.

    Mä voisin kuvitella, että meidän neiti tulee olemaan aika samanlainen suolasokerisekoitus.. Täällä pelataan sekaisin jalkapalloa ja valitaan mitä ihanimpia bling-pinnejä tukkaan, joten pysyy homma balanssissa ;)

    Ihanaa vappua sinnekin!

    VastaaPoista
  7. Mä en sairaloita pelkäny, mutta mä pelkäsin kaikkea muuta.
    Isoin lapsi oli varmaan 4v ja pienin alle 2 kun uskalsin ne jättää ensimmäistä kertaa hoitoon mun äidilille. EN sitten luottanut kenenkään, mikä koski mun lapsia :D
    No, "hyvin" meni ekaksi kerraksi.. seuraavana päivänä kun menin hakee lapsia pois niin äiti soittaa et otaks sä kuivia vaatteita mukaan. Ne oli ajannut kahdestaan pulkalla suoraan lampeen. Jonka päällä oli ollut onneks sellainen paksuhko loskakerros, joka auttoi pitämään pinnalla..niin ja sit tietenkin toppavaatteetkin.
    Mun pikkuveli, joka oli sen pulkan mäestä alas työntänyt, oli aika pieni silloin..en tiedä oiskohan se saanut niitä yksin sieltä ulos..onneks äiti näki ikkunasta ja juoksi sukissa ulos..
    Eipä ne paljon olekaan missään hoidossa ollut sen jälkeen.
    Enkä mä nytkään mielellään päästäis niitä mihinkään..oma huonessa on turvallisinta (ellei ikkuna oo auki..sit mua pelottaa että ne tippuu sieltä ulos) mutta pakkohan se vaan on.
    Niin.. ja nehän ovat 10 ja 13 v.. :DD Ihan vauvoja, käytännössä.. :D



    Mä välttelen niitä juhlia viimeisen asti.. en vaan kehtää käydä joka juhlassa pillittelemässä. Kevätjuhlaan on kai pakko osallistua.. ehkä äitienpäiväjuhlaankin..ellei ole töitä.. oh, olispa :))

    VastaaPoista
  8. mahtava postaus! ja siellähän se leskenlehtikin kurkistaa :)

    kyllä minusta 10e kaverin synttärilahjaan on mainio summa, ei ne ennenkään olleet kovin kummoisia summia muistaakseni..

    mukavaa päivää ja vappua!! :D

    VastaaPoista
  9. tekö ne kaikki Agry Birds pallot olitte vieneet tehaalta kun kaupoista olivat jo loppu. Vitsi vitsi :)
    Kivan näköinen pallo nippu ja tarjoiluja. :)

    VastaaPoista
  10. Huh, noita kaverisynttäreitä on tosiaan vähintään yhdet viikossa, niihin uppoaa kyllä vuositasolla ihan kivasti rahaa... Mutta minkäs sille voi. Hauskaa vappua ja koittakaahan pysyä terveenä!

    Nanna

    VastaaPoista
  11. Voi ei :( Onneksi saitte lääkkeitä heti - se hyvä puoli aikaisemmista käynneistä on, että lääkärit vielä vähemmän harkitsevat lääkityksen antamista, kun tietävät että historiaa on. Toivotaan nyt, että iän myötä viimeiseisetkin sairaalareissut loppuvat. Meillä nuorimmaisen hengenahdistukset näyttivät nyt jääneen siihen viiteen ikävuoteen mennessä pois ja niin ne kokeneemmat lääkärit sanovatkin, että sillä iällä yleensä helpottaa.

    Voi, mä olen kans yksi iso Niagara - kevätjulia odotellessa...;)

    Ja ne kaverisynttärit...nuorimmainen oli juuri tänään, vanhempi eilen. Kyllä niitä riittää...mun mielestä max 10 euron lahja on aivan riittävä. Tänään nuorempi vei lahjaksi Angry Birds -pehmolelun, joka maksoi sen 5,95 - ja päiväsankari oli kuulemma tykännyt tosi paljon, ja saanut toisenkin vähän erilaisen. Musta sellainen lahja on ihan riittävä. Enkä kyllä oikein ymmärrä sitäkään, miksi päivänsankarin pitäisi antaa vielä vieraille lahjoja?

    VastaaPoista
  12. Hyvää vappua Annukka! :)

    Taika, sulla on sentään hyvä syy sormus-pitämättömyyteen. Mutta kunhan kylillä pidetään! ;)

    Annukka "titipoks" on itseasiassa aivan loistava nimi! Ja kiitos, aika terveeltä alkaa poika vaikuttaa, tänään jo ulkoili. :)

    Kirsi: mulla kaverin 4 v tyttö tukehtui (kuoliaaksi) tablettiin joten toi tukehtumis-kyttääminen on jäänyt aika hyvin mullakin päälle. :P
    Ja lasten laulu- tai mitkä vaan esitykset sisältää tosiaan jonkun Niagara-koodin suoraan äitien etu-aivolohkoon! Sekavaa vappua sinnekkin! :D :D

    VillaMinttu: teillä on ollu kyllä todella raskasta. :( meillä sairaalareissut on olleet satunnaisia ja silti meinaa panikointia olla ilmassa. huh, toivottavasti teillä on alkanut nyt uusi sairaalaton elämän vaihe.

    Liisa, iän myötä tosiaan pahenee, mä vollotan jo ihan naurettavista tv ohjelmistakin! :D Ihana blig-pinni futari siellä! <3

    Maanvaiva: apua mikä tarina! ei muuta ku pehmustettuun pyöreään huoneeseen jossa on kalterin ikkunoissa, kai sellasenkin voi kivaksi sisustaa *alkaa jo suunnitella..* ;)
    Mä vähän luulen että äitienpäivään on vaan osallistuttava. kyneleillä tai ilman.

    akissfromthepast: josko parin vuoden päästä olisi edes pientä ruusutarhan alkua! ainahan voi haaveilla ainakin! :)

    Sanna: Tukusta oli jo viikko sitten punaiset loppuneet ja muitakin aika vähänlaisesti. Kai joka vuosi on joku "hitti". Mutta huonolaatuisia palloja nuo on, lussuja kaikki 3 ja muut kuviot on pinkeitä, että ei oo paljon menettänyt jos on jäänyt paitsi!

    Nanna: ei kannata alkaa edes laskea paljonko vuodessa menee rahaa kavereiden lahjoihin ja juhlien järjestämisiin... mietitään vaan, että kiva että on kavereita! muuten vois alkaa ahistaa. ;)

    Johanna: toivottavasti meilläkin sit 5 v:nä viimeistään ollaan "kuivilla vesillä". Me on annettu joskus vieraille lahja jos on järjestetty ongintaa tms, arvo tiukasti alle 1,5 €. Mutta jotkut kieltämättä jakaa arvokkaampiakin.. se on tosiaan ikävää että siitäkin on tulossa "must". Kohta juhla ei ole juhla jos ei oo teemaa, vuokrattuja tiloja, poniratsastuksia, pellejä ja kalliita lahjoja. vähä ameriikkaa! ;)

    VastaaPoista
  13. 5- max 10 euroa on ihan riittävästi kaverille. Musta tärkeintä on että lapset oppivat sen että aina ei olla saajapuolella. Antamisen ilo on parasta iloa, ilman että lasketaan euroja ja lapset lopulta ovat todella pieneenkin tyytyväisiä.

    Eiköhän nuo pikkuisen pulmat vanhemmiten tuosta helpota, mutta onneksi on apu lähellä.

    VastaaPoista
  14. Vieläköhän angry birds palloja jostain löytyy... Kuulema sellaiset olis hienot ;)
    Hyvää vappua!

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!