tiistai 3. huhtikuuta 2012

pääsiäistä. ja lunta.

Pääsiäistä on laiteltu kotiin kevyellä otteella. Sen varjolla sain tyhjättyä tuon meidän pyykkipoika-vaijerinkin. Sen on tarkoitus toimia sellaisena muistitaulun ja vaihtuvan taidenäyttelyn yhdistelmänä. Käytännössä siinä roikkuu aivan järjetön kerrostuma kaikkea sälää, koska joka päivä siihen tuodaan uusia askarteluita ja lippuja ja lappuja, mutta mitään ei saisi ottaa pois. Nyt siihen sai jäädä vain lukkarit ja synttärikutsut sekä pääsiäis-koristeet ja -kortit. Eiköhän se lähte taas rönsyilemään, mutta onpa nyt hetkeksi karsittu.
 Olen muuten opetellut uuden tavan. Kun joku kysyy kuulumisia, vastaan kuin minulta kysyttäisiin "Mitä hyvää sinulle tänään kuuluu?" Epäsuomalaista, mutta tulee itsellekkin positiivisempi fiilis kun ei aloita kohtaamisia valituksella. Suosittelen kokeilemaan!


Tiedättekö lyhyen määritelmän tosi-tyhmälle-ääliölle-äidille? "Se, joka pyykkää ju-jutsu vöistä natsat irti." Meinasi pukata pientä draamaa päälle viikonloppuna kun olin taas saanut kätevä emäntä-moodin päälle. No, näitähän sattuu. Toisille enemmän kuin toisille, kuten aviomieheni joskus asian kauniisti ilmaisi. Ja lapset sai reeneissä onneksi uudet natsat vöihinsä.


Viikonloppuna L vietti 6-vuotis synttäreitä kavereiden kanssa. Juhlat oli onnistuneet, vaikka (lasten mielestä) aika loppui kesken kuten hyvissä bileissä aina. Vieraista en viitsi kuvia laittaa nettiin, enkä omasta naamastanikaan koska joku oli kuvakäsitellyt mulle taas sellaisen vanhan tuiman akan naaman. Tässä siis L koristelemassa kakkuaan sekä juhlapöytä. L:n toiveen mukaisesti tarjolla oli suklaakakkua, mustikkapiirakkaa, sipsejä, popcorneja ja karkkeja. Kaikki gluteenitonta ja maidotonta. Tuo kuorrute on nyt sitä Alpro Airy & Creamy soija-vispiä. Ei ihan yhtä kaunista lopputulosta saa kuin kermalla mutta maidottomaksi ihan kelpo-tuote.



Täällä mansessahan pukkasi sitten melko komean takatalven. Onneksi ei eilen oltu liikenteessä, turhasti jo säikäytti kun parin tutun autot meni lunastukseen. Tuntuu aika kaukaiselta että sunnuntaina vielä muksut pyöräili!
Vaikka äkkiä tämä varmaan tästä sulaa. Kuvasin E:n aamulla lähdössä kahlaamaan kouluun.
Tai oikeammin, olisi meillä ollut meno, jonka autuaasti unohdin. Jos olisin muistanut olisin ollut keskustassa kaikki lapset kyydissä juuri kun kolareita rytisi ja kaikki tiet oli poikki. Ajattelen siis, että silläkin oli joku tarkoitus että unohdin menon. 
Koska sellainen "korkeampi johdatus" on tosi kiva tekosyy omalle hatarapäisyydelle.
Meidän talo tänään, hukkumassa lumeen:
 Aamupäivä menikin mukavasti kun A:n kanssa kolailtiin reitti kävelylle ja parkkis autoille. Tosi kaunis talvipäivä olikin!



























A aiheuttaa äiskälle vähän lisäpuuhaa luuttuamisen merkeissä. Hän on nimittäin sitä mieltä että aivan riittävän vanha syömään ihan itte.























Tänään olisi tarkoitus pitää liikkarissa eskari-ikäisille musiikkiliikuntaa. Mun keittiö-tanssit aiheuttaa omissa lapsissa lähinnä hillittömiä naurukohtauksia, ja näytän kuulemma "tosi hassulta" ja "mieheltä joka pyllistelee" mutta aion silti vetää tanssit kehiin. "Robottia" ja breikkiä poika-voittoiselle ryhmälle. Ja vaikka tämän tädin b-girl moovit ei ehkä ole enää kovin uskottavassa kuosissa, toivon että kun ottaa Robinin levyn mukaan ei voi mennä pahasti pieleen.
Sellaista tänne. Mitäs hyvää sinulle tänään kuuluu?
Taina

20 kommenttia:

  1. Kuuntelin eilen uutisia ja Tampereella taisi tosiaankin olla "tilanne päällä". Hirmu kolarisuma. Meilläkin satoi ihan kiitettävästi lunta, mutta pahimmilta kolareilta taidettiin tällä kertaa säästyä.


    Iloista tiistaipäivää!

    VastaaPoista
  2. Ihanan pirteä postaus! Nuo lumikuvatkin on kauniita, jos siis olis alkutalvi menossa ;D Niin ja mun pitää lopettaa kitinät noista ilmoista... eihän meillä oo lunta, vaikka yritti se kyllä sitä takatalvee tännekin!

    Mitäs täällä... musta on kuulemma vihdoinkin tullut "aikuinen"! Tämä kävi näöntarkastuksella ja ihka ensimmäiset lasit on sit tulossa, lähi- ja kaukonäköä kumpaakin paranneltiin vähän. Jospa mä parin viikon päästä pääsen viimeinkin näistä päänsäryistä eroon :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kysymästä:) sain pitkästä aikaa itteä niskasta kiinni ja oon illalla menossa spinnig-tunnille !!!
    Kylläpäs oletkin hyvän tavan opetellut, ihan turhaan oikeesti kyllä maristaankin kaikesta pienestä ! ja tärkeät ja vaikkakin myös pienet hyvät asiat tuppaa unohtuun !
    Ja nautitaan nyt näistä kauniista valkoisista maisemista :) oikeesti vois sen kolan kohta vaikka polttaa !
    Hyvää päivän jatkoa sinne Tampesteriin päin :)

    VastaaPoista
  4. Teillä tosiaan on lunta tullut:)
    Meillä ei tullut yhtään -onneksi:)

    No mutta onhan teidän poitsu jo iso;) Meilläkin harjoitellaan syömistä ja välillä ruoka löytyy takana olevasta vitriinistäkin :O

    Kun minulta kysytään kuulumisia en ikinä kerro mitään huonoa, vaikka olisi kuinka tuttu.
    Jos sillä hetkellä tosiaan on vain niitä huonoja juttuja niin sanon vain ettei mitään kummosempaa:)
    TOisaalta olen sellainen, etten edes jaksa valittaa muille. Tuttava piirissäkun niitäkin riittää, niin antaa muiden valitella;)

    VastaaPoista
  5. Tollainen on mielettömän ihana sää.... Jos ois tammikuu. Ei jumaliste huhtikuussa :D
    Robinin levy Soimaan ja pölynimurin varsi kainaloon niin johan tulee uskottavuutta. Kokeiltu on :D

    VastaaPoista
  6. Kiva tuo vaijeri vaihtuvalla taidenäyttelyllä :) Hyvä paikka!
    tuosta lumesta en kyllä keksi mitään positiivsta sanottavaa. Täälläkin ihan riittävästi, vaikka uutta ei ole satanut. Meillä on aurinko paistanut pari viimeistä päivää, että ei voi valittaa.

    VastaaPoista
  7. Mä olen ruvennut kuntoilemaan, vaikkei sitä ulkomuodosta vielä huomaakaan. Hyötyliikunta rulettaa! Eilen reippaasti kolan ulkoilutusta ja tänään osa työmatkoista umpihankijuoksua.

    Onhan tuollainen höyhenenkevyt lumi kaunista. Paljon kauniimpaa kuin kuollut nurmikko tai likainen sora.

    Kaikki yli vuoden vanhathan syö itse. Eikä se ole pojan vika, jos olet siivousintoilija.

    Terveisin Rouva10C

    VastaaPoista
  8. No on teillä tosiaan tullut lunta todella reippaasti. Ihan hyvä varmaan ettei muistanut olla asioilla ;)
    Tänne kuuluu kanssa ihan kivaa. Meidän Aatun kerhossa käytiin ja oli valokuvaus. Toivottavasti tulee hyvät kuvat =D

    VastaaPoista
  9. Merja K: liikenne ministeriöstä tiedotettiin ettei täällä saisi autoilla. että olihan sitä hässäkkää!
    Kuolon kolareilta kai silti vältyttiin, hyvä niin.
    Marru: toivottavasti päänsäryt tosiaan loppuu!
    Riikka, huippua, pääsisipä itekkin jumpalle! syytän lapsenvahti pulaa! ;)
    Ja toisinaan toi hyvien kuulumisten kertominen onnistuu paremmin, toisinaan ei ihan... ;)
    Mia: Meillä ei oo muut ollu ihan saman sortin huiskijoita kuin tämä -kahdella lusikalla pitkin seiniä. :P Mutta kai ne joskus oppii..
    Maanvaiva: harkitsin jo liikunta-varaston sählymailoja "kitaroiksi", mutta aika loppui. Seuraavalla kerralla! :)
    Peppi: kiitos, vaijeri on ollut kyllä hitti. Sen piti olla väliaikainen täyte kunnes raaskitaan ostaa tuohon vitriini, mutta taitaa vitriini saada toistaiseksi vielä odottaa. :)
    Rouva C (eli A.?) Taisin kyllä huomata viimeksi kaventuneen olemuksen, vaikka takilla olitkin. Kyllä ne ton ikäiset SYÖ pikkuhiljaa itse, tää lähinnä nauttii sotkun tekemisestä! :D välillä mietin että millainenkohan Vaahteramäen Eemeli tyypistä vielä tulee!
    ja siivousintoilijan sijaan olen nykyään paremminkin iloinen villakoira-farmari, tai kuten mieheni sanoo: netti-Taina ;D

    VastaaPoista
  10. Taika: olen kyllä tyytyväinen tuosta unohduksestani. Meidän Aatun kerhossa ei edes ollut kuvausta. Onneksi appi-ukko on hyvä muotokuvaaja. :)

    VastaaPoista
  11. Kyllä tosiaan oli hurja keli siellä eilen! Me lähdettin ajamaan sieltä kotia kohti ihan vain muutama minuutti ennen kuin samalla tiellä meidän jälkeen rytisi oikein kunnolla ketjussa. Oli enkelit ilmeisesti meidän mukana eilen.

    VastaaPoista
  12. Kurkkimassa eloanne! ihania postauksia ja kaunis noita viimeisessä. <3 Terveisiä hänellekin.

    Täällä syödään ja nukutaan vuorotellen. Välillä päräytetään kakat ja elo jatkuu taas ihanana. <3

    Halipus ja soitellaan!

    Sanna

    VastaaPoista
  13. Kiva kun "netti-Taina" män veispookkiin,sujuu tää seuraaminen helpommin;)Tänne kuuluu vallan mainioita juttuja,tytöllä viimeinen koulupäivä ennen pääsiäislomaa ja lauantaina lähdetään pohjoisiin tapaamaan miehen siskoa poikineen,harvinaista herkkua siis luvassa kun Ranskanmaalla asustelevat:)Ai sielläkin naureskellaan äidin tanssitaidoille,sama juttu täällä,itseasiassa mä aina niissä tilanteissa "lupailen" mennä antamaan tanssinäytöksen tytön kevätjuhlaan,kommentti siihen on joka kerta sama:MÄ EN MENE SEN JÄLKEEN ENÄÄ IKINÄ KOULUUN!!!Vaikka mä luulen että jos äiti vetäsis parit moovit kevätjuhlassa niin pöly kerkeis laskeutua kesäloman aikana,vai kerkeisköhän sittenkään;)Ihanaa päivää sulle<3

    VastaaPoista
  14. Tuo eilisaamu oli aika vinkeä :D Iiro olisi halunnut koko aamun vain "uida" lumessa.
    Oikein hyvä, että siirryit myös naamakirjaan, on mukava tulla ihastelemaan juttujasi.

    Pirteää pääsiäisaikaa!

    VastaaPoista
  15. Niinpä.. Pääsiäinen ja LUNTA! :) Toisaalta ihana, kun ei kuraa tuu jatkuvalla syötöllä sisälle, nyt näyttää kaukaiselta vielä tuo kevät! Pitääpä liittyä teidän Face faneiksi heti :) Mukavaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
  16. Halipus Sannalle! <3
    Kirsi, ihania kuulumisia teillä! :) Meillä ei oikein lapset uskoisi että äiti on ollut ennen tanssi-ope: ai tollastako sä opetit, haa haa haa!!! :D
    Ruususuun äiti: kuran väheneminen on ehdottomasti jees!

    VastaaPoista
  17. Heippa!

    Kivalta näyttää kaikki kuvat.

    Meille kuuluu perinteistä hyvää.

    Oliks se niin, et me tullaan ma klo 14 kaffelle?

    Näkemisiin..

    Terkuin Outi S.

    VastaaPoista
  18. Kiitos, hyvää kuuluu - paitsi..... :)
    tämä keleen lumi, eihän siitä nyt ihan oikeasti voi huhtikuussa löytää positiivisia puolia, eihän :D
    Ihanaa pääsiäistä kuitennii!

    VastaaPoista
  19. Kiitos kysymästä, meille kuuluu todellakin ihan hyvää! Tänään alkaa loma, ja aiotaan kyllä nauttia täysin siemauksin viikosta perheen kesken! :)

    Mukavaa pääsiäistä teille! :)

    VastaaPoista
  20. Tiina, onneksi näyttäisi lumi sulavan pikkuhiljaa... :)
    Johanna, ihanaa lomailua teille!

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!