torstai 19. tammikuuta 2012

Ruokaa ruokaa enemmän ruokaa


Mun kotiäiti-meininkiin kuuluu aika paljon ruuanlaittoa. Maidotonta, luontaisesti gluteenitonta jne jne. 5 ruokaa päivässä. Mulle on tärkeää ravitsemukselliset asiat, haluan että meillä pääasiassa syödään hyvää puhdasta ravintoa. Ja hyvää pitää tietysti olla! Aika paljon tulee siis vietettyä aikaa keittiössä... Napsaisin siis muutaman kuvan näistäkin touhuista.
Tällä hetkellä isin ja äidin suosikki meillä on "tex mex kanat". Eli kananfileet pyöritellään ensin kananmunassa, sitten taco-mauste - korppujauho (moilasella on valmista gluteenitonta) seoksessa (50/50) ja sit paistellaan oikein reilussa rasvassa. Guacamole tuoreesta avokadosta, salsa tuoreesta tomaatista, täysjyväriisit. Nam.
 Sen sijaan lasten kyky riemastua lihapullista ja makaroonista, joka kerta, on jotain käsittämätönä. Täysjyväriisipasta maistuu kaikille, samoin kaali-ananas raaste. Pienimmälle ei vielä käy nauta-pullat, eli teen Aatun lihapullat yleensä karitsan tai poron jauhelista (allergiaperheen ihanuuksia, ei parane ruokakaupan kuitteja katsella..) ja keitän kypsäksi niin että ovat riittävän pehmeitä 2 hampaan ruokailuun. (no niistä nyt sitten ei ole kuvaa).

 Iltapala jonka pyrin syömään joka ilta on joku "mössö", joita niin trendikkäästi nykyään smoothieiksi kutsutaan. Eli soijajogurttia, pakastemarjoja, hedelmää, samaan syssyyn eli sössöön kun heittää kaikki maca-jauheet, ruisleseet ja muut niin jo riittää mammassa potkua. Ja päälle kurpitsan ja auringonkukan siemeniä, ne on niin hyviä!

Mutta ehdoton iltapalojen ykkönen, ei usein, mutta ah, sitäkin nautinnollisemmin: mama de brutal! Lasi hyvää viiniä, ja ei mitään suklaita tai muita höpötyksiä, vaan ehtaa lenkkimakkaraa, kylmänä tietenkin. Kalkkuna UkkoPekka on tähän paras. Ja kyllä, se on ihan naisellinen iltapala jos sen kattaa kauniisti kukkalautaselle! ;)



Oikein ihanaa viikon jatkoa kaikille, nauttikaa hyvistä mauista, ruuista joista tulee hyvä olo ja hyvä mieli!

Terkuin Taina

10 kommenttia:

  1. Tuo ruokailu alkaa olla ongelma monessa suhteessa, mutta hyvältä näyttää.
    Meillä kaksi ja toinen=minä, kärsii närästyksestä eli kaksi ruokaa, kummallkein oma :(ce

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo viimeinen! Hymyilen varmaan vielä huomennakin! =)

    VastaaPoista
  3. Mama de brutal on kyllä loistava! :D Suosin itsekin, tosin enemmän kevytversiona - ihan vain punaviiniä :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Mä muistan tuo ajan ... en tosin hyvällä:(
    Eveliinalla oli pienenä todella pahat allergiat ja "kaikki" oli kielletty. Alussa en osannut tehdä kuin riisiä ja öljyssä paistettua sianlihaa. Kielletyllä listalla on maitotuotteet, nauta, kana, kananmuna, kaikki kotimaiset viljat jne...
    15 vuotta sitteen ei oikein tahtonut olla esim maidottomia tuotteita. Kun soittelin paikallisiin leipomoihinkin margariinin alkuperää, niin sieltä selitettiin, että joo, kyllä se on laktoositonta...Eikun onko se MAIDOTONTA?? Juu, tässä lukee laktoositon :O

    Toivottavasti se ei enää ole yhtä hankalaa!! Idearikas sinun ainakin tulee ola :) Ja toivottavasti erilasia ruoka-aineita löytyy nykyään kaupan hyllyiltä!

    VastaaPoista
  5. Majan Molla: meillä on kaikilla jotain rajoitteita, mutta laiskuuttani yritän laittaa vain sellaisia jotka sopii kaikille.
    Annukka ja Johanna: ko. setti sopii loistavasti esim. näin perjantai-iltaan!
    Mia: Meillä on kaikki lapset allergisia. Ja koska en jaksa sitä erityis-korvike rumbaa imetän ja oon ite samoilla dieteillä. Onhan tää puljaamista, mutta koitan ottaa niin että kaikilla on terveet jalat, kädet ja päät niin ruokarajoitteet on kummiskin aika pieni juttu! :)

    VastaaPoista
  6. Tuo punaviinilasi on tuttu juttu viikonloppuisin ja itse olen inspiroitunut makkarasta ja kiuaslenkistä.! Muistoissa velipojat pieninä lähtivät setänsä kanssa saunaan ja ottivat aina lenkkimakkaran kiuaspussissa mukaan. Aikaa noista tapahtumista on vierähtänyt reilu 40 vuotta ja noista pojuista kaksi on jo lentänyt enkelien taivaaseen, mutta niin vain tämä muisto sai minut marssimaan kauppaan ostamaan kiuasmakkarapussin. En tiedä, sopiiko tuo punkun kanssa mutta se vie minut sinne lapsuuden kultaisiin muistoihin...
    Näin kirjoitteli Leena

    VastaaPoista
  7. Kiitos Leena kun kerroit tämän muiston! Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Hyvät on sapuskat! Hihhih... mutta viimeinen EHDOTTOMASTI paras :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Tuo makkari kyllä yllätti niin täysin että meni ihan jauhot suuhun...

    VastaaPoista
  10. Meillä on ollu pienenä molemmat pojat allergisia, sillein siis oikein tosissaan allergisia. Tytöt taas ei ole olleet koskaan millekään allergisia. Apteekin maito kävi (Neocate), toiselle meni sitä 2v ja toiselle peräti 3v. Ruokavalioon kuului toisella pitkään vain tattari, possu ja mustikka. Oli melko helppoa tehdä ruokaa. =D Toisella oli ruokana varmaan kymmenkuiseksi ainoastaan kesäkurpitsa, kun ei mikään tahtonu sopia..

    Usko pois, kun 10v on kulunut, sä et enää muista ollenkaan millasta rumbaa se allergiaruokien kanssa veivaaminen oli. Meillä nää pojat on nyt 13v ja 15v. Toisella ei oo enää mitään rajoituksia (vaikkakin ajoittain jostain iho pikkuisen lehahtaa, ei vaan tiietä mistä, ja sitäkin onneks vain hyyyyvin harvoin). Toisella tuli siitepölyallergia ja edelleen on joillekin ruoille sillä lailla arka ettei halua ees kokeilla (esim porkkana ja omena). Mut selvittiin siitä ja nykyään on tosiaan onneksi kaikkea vaihtoehtoista ruokaa paljon enemmän tarjolla kuin silloin meidän allergia-aikaan oli.

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!