keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Tunnustuksia

omppu-poika

























Viikonloppu meni mukavasti. Häät olivat ihanat mutta yhtään "blogi-kuvaa" ei tullut otettua. Ruuaksi oli sulhasen vanhempien omaa luomu-härkää sekä intialaisia herkkuja.
Seuraava aamu alkoi meilläkin aika romanttisesti. Halasin miestä ja sanoin "sä oot tosi kiva". Mies halasi takaisin ja sanoi "sä haiset tosi pahalle!". No, mitäs ei ottanut sitä ihanaa intialasta valkosipuli-papu-juttua.... jota itse taisin santsata 3 annosta...

Pullistelin eilen hetken ylpeydestä kun löysin omalta pihalta näin paljon syötävää: papuja, kesäkurpitsavauvoja ja tomaatteja. Näin paljon syötäviä juttuja oon saanut pysymään hengissä!
On siinä tietysti vielä pieni vivahde-ero siihen, kun kävin pyörähtämässä porukoilla ja nappasin heidän pihaltaan vähän syötävää mukaan..























Olen saanut kaksi tunnustusta. Siitä on tosi hyvä mieli, koska hetkittäin on ollut motivaatio-ongelmia tähän bloggailuun. Välillä kuljettelen kameraa mukana ottamatta yhtään kuvaa. Tai sitten kuvaan lapsia perhealbumi tyyliin. Välillä on juttuja mielessä joista olisi kiva kirjoittaa mutta aikaa vaan ei muka ole.  No joo, täällä vielä keikun ja tosiaan nämä tunnustukset kyllä piristää!
Ja molemmat aivan ihanista blogeista vielä, joten mikäpä tässä bloggarina ollessa! :)
Ensimmäinen olisi Annukan aurinkoisten Annukalta. Tämän olen saanut ja vastaillut ennenkin, eli tunnustus, jossa tunnustuksen saajan pitää kertoa itsestään kahdeksan satunnaista asiaa ja lähettää tunnustus edelleen kahdeksalle muulle bloggaajalle. Laitetaas tälläkertaa tällaiset:

1. Nuorena harrastin (ja opetin) kaikkia siistejä tanssilajeja sekä laskettelin. Silloin vannoin etten ikinä tanssi balettia tai paritansseja enkä ymmärtänyt ihmisiä jotka harrastaa murtomaahiihtoa. Tällä hetkellä harrastan balettia ja murtomaahiihtoa. Mies ei ole paritansseihin suostunut.

2. Olen lukenut kiinnostuneena juttuja nykyajan alkoholismista. Siitä ettei enää olla niitä housuunpissaavia puliukkoja vaan viiniä tissuttelevia ruuhkavuosi-kiitäjiä ja itsensä hemmottelijoita. En tunnusta itseäni alkoholistiksi, mutta viinilasillinen kytkeytyy ajatuksissa moniin asioihin (hyvä ruoka, elokuvailta sohvalla, ystävien kanssa seurustelu, rentoutuminen).
Kaikki raskaudet ja alkuimetyskuukaudet toki olenkin ollut tipattomana, mutta kun lapsi jo nukkuu tissittä aamun tunneille olen iltaisin voinut sen viinilasillisen toisinaan nauttia. Mutta tänä syksynä aloitin itselleni pienen testin. Laitoin korkin kiinni määrittelemättömäksi ajaksi. Katson nyt ainakin miltä tuntuu pikkujoulukausi, uusivuosi, sunttäri ja vappu mehu-linjalla.Toistaiseksi oikein kivalta.

3. Olen huono lopettamaan imetystä. Odotan aina että lapsi lopettaisi itse tai maito jotenkin mystisesti loppuisi. Näin ei ole vielä käynyt. Olen perustellut lähelle toista vuotta venyneitä imetyksiä lasten lukuisilla allergioilla ja sillä että selviämme näin ilman kalliita korvikkeita, diettaaminen (maidoton jne) ei ole minulle vaikeaa (ja on tapahtunut ravitsemustarapeutin valvonnassa). Mutta onhan se ihan silkkaa mukavuudenhalua myös. Imetyshetket ovat niin ihania, lämpöä ja läheisyyttä täynnä, ihanan kylkeen nukahtavan unimytty-pikkuisen kanssa. Meillä lapset ovat juoneet ekat 1,5 v maidoksi aina tissimaitoa tissistä, muuhun ei ole ollut tarvetta. A saa maitoa vielä aamulla kun nostan hänet kainaloon jatkamaan unia, sekä toisinaan päiväunille käydessä. (tämä on ollut MEILLE sopiva ratkaisu, pois siis ne herneet nenästä jota imetyskeskustelu tuppaa aina herättää...)
Lopettaminen on kovasti työn alla. ihan tässä joku viikko. (tai kuukausi).

4. Vuodenvaihteessa, A:n täyttäessä 2 v minun piti palata töihin. Viime viikolla laitoin viestiä työpaikalle että haluaisin jatkaa hoitovapaata 1.9.2013 asti. Meidän perheen näkemyksen mukaan lasten on hyvä saada viettää lapsuusvuosiaan rauhassa kotona, toki koulut, kerhot ja muut kuuluvat kuvioon mutta myös ne leppoisat iltapäivät jolloin kaverit saa tulla kylään, metsään ehtii rakentaa majaa ja äiti ehtii tarkastaa läksyt. Taloudellisesti se tarkoittaa toki tiukkaa linjaa, hiusten kotivärjäystä ja kaurapuuroa, mutta katson että se on sen väärtti - tämä on ainutlaatuinen aika elämässä, töitä ehtii silti tehdä vielä 30 vuotta.

5. Olen todella kiinnostunut hyvinvointiin liivistä asioista: terveellinen ravinto ja sen vaikutus koko mielialaan ja vireystasoon, liikunnan tuoma hyvä olo ja energisyys olematta pakonomaista ulkonäön trimmaamista, henkisen hyvinvoinnin ja tasapainon (armollisuuden, kiitollisuuden löytäminen) vaikutus myös fyysiseen terveyteen. Ahmin kirjoja, käyn kursseja, haluan oppia ja ymmärtää lisää.

6. Uskon että tylsyys tuo luovuutta. Karsastan kasvatusmallia jossa lapsilla on lakkaamatta virikevyöry päällä, aamusta iltaan ohjelmaa, pienikin hiljainen hetki tukitaan videoilla tai lähdetään vaikka kauppakeskukseen hengaamaan vaikkei kaupasta mitää tarvita. Parhaat leikithän syntyy juuri niin, että ensin maristaan hetki ettei ole mitään tekemistä, mutta kohta jo kikattaa lapsilauma jossain pöydän alle tyynyillä tilkityssä majassa. Ja sama pätee aikuisiin. Onni löytyy lopulta elämän ihan pienistä asioista, jos vaan maltaa pysähtyä.

7. Mielestäni ihmiset ottavat itsensä aivan liian vakavasti. Pitävät omia mielipiteitään ainoina oikeina ja muutenkin käyttävät turhaa energiaa sen miettimiseen mitä muut heistä mahtavat ajatella. Parhaat naurut saa yleensä kun nauraa itselleen.

8. En näköjään pysty pitämään blogia jossa ei olisi henkilökohtaisuuksia vaan iloisesti vain sipaistaisiin arjen iloista höttöä.

Tämän haasteen tuuppaan eteenpäin ihunoille bloggareille joiden tunnustuksia olisi kiva lukea, eli:
Hyypiön rouvalle
Maanvaivalle
J:lle taloon kotimetsassä
Mialle Willa Oliviaan
Janikalle
Voikukkapellolle
Villa Wallinin Anne-Marille
Ja Kirsille tiätty

Käykääs kurkkaan kivat blogit, ja kernaasti napatkaa mukaan kuka haluaa tunnustuksia tehdä ja jakaa! :)

























Ja toinen Kirsiltä Tää ois tän kodista. Tämän jaoin jo aiemmin ja nimesin 10 ihanaa blogia (klik)
Tunnustuksen mukana tulivat seuraavat ohjeet:

- Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
- Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
- Kopioi post it-lappu ja liitä se blogiisi.
- Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it-lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin
Nakataas eteenpäin seuraaviin, ja käykää ihmeessä tutustumassa muutkin näihin ihaniin:
Villa Vaniljaan
Minttulaan
Pikku-ketun puuhamaahan
Majan Mollalle
Arjen iloja etsimassä- blogiin, ja tämä linkki johtaa samallau myös arvontaan!
Arjen iloja etsimässä blogin arvonta
Mukaan saa ottaa kumman tunnustuksen vain, tai olla ottamatta. :)

Vanishilla on muuten aika kiva sottapytty vauva kuvakisa. Meilläkin olisi siellä kuva yhdestä mustikkapiirakan syöjästä, en pistä pahakseen jos vaikka käyt äänestämässä! ;)
Aa sen sijaan ei ole yhtään sottapytty vaan kovastikkin koristautuvaa sorttia. Äiti saa aamulla rauhassa pukea A:n sovitellessa koruja.

Jos jaksoit lukea tänne saakka toivottelen oikein mukavaa viikon jatkoa! :)
Terkuin Taina

21 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä tunnustuksia teit :)
    Itse imetin vain puoli vuotta ja koin sen meille sopivaksi silloin aikoinaan ja tissutteluun olen sittemmin syyllistynyt myös :)
    Mies mulle aina, että otan itteeeni ihan liian helposti kaikki asiat. Täytyis oppia ottamaan palautetta rakentavammin ja todellakin nauraa itselleni.
    Aurinkoista syysviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) imetys on niin henk. koht juttu että se "juuri sopiva aika" vaan määritellä itse.
      Tissuttelu on kivaa, nyt tässä perjantain kunniaksi tissuttelen alkoholitonta siideriä! ;D

      Poista
  2. Omppu-poika ja viel korujen kera, ihana tunnelma kuvissa!

    Blogin tökkiminen oli just hetki sitten niin pinnalla täällä ja sit tuo itselle nauraminen kiinnitti myös huomiota. Viikonloppuna, kun olin siellä kurssilla ja jouduin/pääsin myös itse malliksi, niin niitä kuvia katsellessa ja miettiessä sitä jännitystä... jota koin istuessa tuolilla toisten kuvatessa ja häärätessä ympärillä!!! "Miksi sitä jännittä? Mähän olen mä ja näytän just tältä (hehän pyysivät juuri mua malliksi) ja jos ihmiset mun seurassa viihtyy ja nauraa mun jutuille... niin eikös munkin pitäis osata nauttia seurastani ja nauraa tarinoilleni ja varsinkin itselleni"?! - Hei.. arvaas mitä, nyt mä olenkin valmis suostumaan uudestaankin kuvattavaksi, sehän oli loppujen lopuksi hauskaa :D (itsensä tutkiskelu kannattaa)

    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvattavana oleminen on aina jotenkin hämmentävää. Siinäkin pitäisi vaan antaa mennä, löysin rantein :)
      Toivottavasti bloggailu ei liikaa töki, oon koukussa sun blogiin! :)

      Poista
  3. Mielenkiintoisia tunnustuksia! Tuo on totta, että välillä lapsilla pitää olla "tylsää" sillä kuten sanoit, ei mene kauaa, kun lapsi keksii itse tekemistä päästäkseen tylsyydestä ;)
    niin ja kiitos tunnustuksesta!

    VastaaPoista
  4. Kurkistelemassa uusimmat! Ihanaa eloa murut!

    PS. Eka soselusikka suuhun laitettu. ;) Arvannet kelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kestä! Eihän vauvat voi syödä soseita.... Halit!

      Poista
  5. Tänks! <3

    Mäkin imetin mun esikoista reilu 2 v asti. Toista sitten päätin imettää ehdottomasti vain 6 kk. Koska tissit venyy ja mä en saa öisin rauhaa. No.. Se 6 kk oli oikeesti 1,5 v. :D
    en tiedä johtuiko siitä, mutta mun lapset ei oo allergisia ollenkaan. Eikä kyllä sen kummemmin kipeitäkään melkein koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä on ollu allergisia kuin perkuleet ihan ekoista viikoista, siksi oon vältelly tiettyjä ruokia ite, mutta allergiat onneksi on väistymään päin ja perus kierto-pöpöt tuntuu tarttuvatn noihin yllättävän huonosti!

      Poista
  6. Rohkeita paljastuksia, pisteitä siitä! Nyökkäilin samaa mieltä useimman kohdalla. Ihme juttu että tuosta imetyksestä jaksetaan aina vetvoa ja syyllistää äitejä, milloin liian vähän, milloin liian paljon. Esikoistani en imettänyt ollenkaan, olisin kyllä tahtonut, kuopusta 1.5 vuotiaaksi, sitä jaksettiin kummastella. Kumpikaan lapsista ei ole allerginen, imetetty on sairastanut korvatulehduksia, toinen ei. Olen huomannut saman asian kuin sinäkin, että mitä enemmän ohjelmaa lapsille keksii, sitä helpommin ne kyllästyvät ja on aina vaikeampaa. Kumpaakin linjaa on kokeiltu. Omalta kohdalta voisin sanoa että omaa laiskuuttani vien muksuja harrastuksiin, kun en kestä valittamista. Mutta on se joskus niin mahtavaa kun mökillä rakennetaan käpydinosauruksia (ei siis käpylehmiä)tai muuta itsetehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä tiedä onko tää paljastelu kuinka viisasta mutta muutenkaan en näköhään osaa bloggailla ;)
      Ja niin se vaan on että aina imetät jonkun mielestä liian kauan ja toisen mielestä liian vähän.
      Ja kyllä meilläkin harrastetaan ja telkkuakin välillä katotaan, mutta just toi käpydinosaurus-juttu on se juttu johon pyrin :)

      Poista
  7. Elämä...mikä ihana seikkailu! Tunnustukset on ihan sinua.. sinun ajatuksia ja hyväksi koettuja ratkaisuja. Hyvä niin :)

    Mäkin olin ystäväni häissä viime viikonlopppuna ja kivaa oli!

    Olis kiva nähdä :)

    Terkkuja!

    Outi S.

    VastaaPoista
  8. Olipas suorasukainen vastaus sun mieheltä =D Ei voinut kun nauraa:)
    Mahtava sato omasta puutarhasta!! Meillä on omppu- ja kirsikkapuu. Kirsikat söi linnut, RAAKANA eli ei mitään toiveita ehtiä kerätä niitä. Samoin kävi viime kesänä. Omppuja tuli yllättävän paljon, vaikka kyseessä on pieni puu.

    Ajattelin ihan samaa kuin Olivieno:)
    Ihanaa, että joku uskaltaa paljastaa näinkin henkilökohtaisia asioita:)
    Otan tunnuksen kiitollisena vastaan ja palaan siihen:)

    Kävin antamassa äänen mustikkapojalle! :) En tahtonut millään löytää, sillä hain vain Taina K(otomo) nimimerkkiä:) Vasta kun olin tykännyt sivusta, pääsin suoraan linkkisi kautta sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos äänestä :)
      Varmaan tästä henkilökohtaisesta paljastelusta joskus vielä kärsii, mutta kun on hölö niin on hölö :)
      Joo, mä oon Taina Ooo. :)
      kirsikat olisi ihania, harmi että meni harakoille.

      Poista
  9. Mukava postaus! Kiitos tunnustuksesta ja arvonnan linkityksestä. Minä olisin imettänyt varmaan pitempäänkin, mutta molemmat lapset sanoivat ei siinä vuoden ikäisinä. Hyvä sekin, sillä ihan luonnollisestihan se meni. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just tuollaista mäkin olen odottanut että lopettaisivat itekseen... mutta kai se on tältäkin sankarilta vaan väkisin lopetettava. :P
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  10. Kiitos Taina haasteesta,varmasti vastaan,mä niiiin rakastan itsestäni puhumista;)Mainioita tunnustuksia sulla,3,6, ja 7 vois olla suoraan munkin kynästäni,näppiksestäni,what ever lähtöisin,enempää en vois olla samaa mieltä:)Sottapyttyä kävin äänestämässä,ihanaa ettei äipältä ainakaan pyykinpesu lopu,eikä naaman:)
    Aivan yhtä ihanaa tietty että romantiikka kukkii edelleen;)
    Ihanaa viikonjatkoa sulle ihana<3

    VastaaPoista
  11. Hauska kuullä nää 3 6 ja 7 sultakin :)
    ja kiitos sottapytty äänestä, se on muuten meidän keskimmäinen pienenä, suht saman näköinen kuin pienin nyt :)
    Ihanata viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Kiitos ja kummarrus, olen ihan hämilläni!
    Kamppailen jatkuvasti nettiongelmien kanssa, siksi asiat tahtoo venyä...
    Mukavaa viikon jatkoa sinne!

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!