tiistai 4. syyskuuta 2012

Vähänks siistii!!!


Oon tässä jo tovin tehnyt vapaamuotoista yhteistyötä paikallisen siivousyrityksen kanssa.
Olen saanut harjoitella valokuvailua ja meillä on siistiä. :)

Siivous on palveluna sellainen josta maksan mielelläni. Tästä on toki ihmiset montaa mieltä - joku ei voisi kuvitella päästävänsä vieraita kotiinsa, joillakin siivooja käy joka viikko.

Meille olen kokenut mahtavaksi jos siivooja käy 1 - 1,5 kk välein. Edellisenä päivänä me raivaamme kodin - kaikki tavarat paikoilleen ja romut pois pöydiltä. Pakon edessä se tulee tehtyä, muuten harvemmin.
Siivous-aamuna heitämme petivaatteet ulos ja pyrimme lähtemään alta pois.

Kotiin tulemme 4 h päästä, ja siinä ajassa on pesty lattiat, keittiön pinnat, vessat, pyyhitty tahroja ja pölyjä ja pedattu sängyt puhtain lakanoin. Hintaa jää kotitalousvähennyksen jälkeen vähemmän kuin mitä mulla menee kerralla kampaajalla.

Kampaajalla olen käynyt viimeksi tammikuussa, siivoojasta olen maksanut tänä vuonna muutaman kerran. Töihin paluun jälkeen toivottavasti on varaa ottaa sopimus säänöliseen, kerran kuussa siivoojaan.
Koen olevani parempi äiti ja vaimo kun ei tarvii ressata / komentaa / kinata siivoamisesta. Aikaa jää muuhun perheen kanssa tekemiseen. Ja mun ei tarvii olla super-nainen ja -äiti joka jaksaa ja pystyy kaikkeen, hymy huulilla. Toki sellainen olisi kiva olla, mutta näillä mennään. :)
Kyllä sitä siivoamista silti riittää aivan omiksi tarpeiksi, lapset imuroi huoneensa viikottain, minä keittiötä ja eteistä lähes päivittäin, jne. Jokainen pikkulapsiperheen kodin nähnyt tietää kyllä!


Koti Puhtaaksi Oy:n kanssa olen päässyt kokeilemaan myös aivan mahtavia syväpuhdistuksia matolle ja sohvalle, näitä voin lämpimästi suositella.
Meillä ainakin tuohon olkkarin jätti-isoon villakangasmattoon oli A:lta livahtanut vahinko jos toinen pyllerönä juoksennellessa, mutta pesun jälkeen siitä tuli ihanan raikas ja pörröinen.
Valkoiseen sohvaan, vaikka kuinka on julkisten tilojen likaa hylkivää kangasta, oli myös pinttynyt lika poikineen, sekin ruskea viiru jonka toivoin olevan suklaata, mutta saattoi myös olla jonkun pyllerön kesäinen terveinen..... Sohvakin on nyt puhdas! :)


Huomenna avaan taas kotini ovet kun uutta työntekijää koulutetaan talon tavoille. Omistaja-Saana on niin tarkka plikka että haluaa työntekijöiden varmasti tietävän millaista palvelua heidän asikkaansa ovat tottuneet saamaan. Hommat tehdään vimpan päälle.
Taitavat pestä ikkunatkin (tuleepahan pestyä, viuh!) ja tehdä super-puhdistus-vakumointi hässäkän petarille. 
Minulla ei luonnollisesti mitään tätä harjoituskohteena toimimista vastaan ole! :)
Olisi suorastaan vähättelyä sanoa että innolla odotan huomista!Saattaapa olla että napsin huomenna lisää kuviakin. Vaikka en todellakaan ole mikään ammattilainen, enkä sellaisen missään vaiheessa ole yrittänyt esiintyäkkään, saavat Porshivon tyypit tästä jotain materiaalia esim. nettisivuilleen. Vaikka laatu on ihan kotikuvaaja tasoa, niin ompahan omat siivojat ja omat välineet kuvissa, ilman kallista studiota.
Se hyöty itsellä noista meillä aikoinaan tehdyistä lehtikuvauksista on, että osaa ehkä rajata kodistaan sellaisia selkeitä kokonaisuuksia ja katsoa että kuvassa ei ole hirmuisesti häiritsevää elementtiä viemässä huomiota. Koitin myös ottaa kuvia eri huoneissa jotta saisivat mahdollisimman monipuolista materiaalia sivuilleen. Ettei kaikki kuvat ole just siitä samasta olkkarista samasta suunnasta otettu.
matto ennen käsittelyä

matto käsittelyn jälkeen
Tämmöistä yhteistyökuviota on blogi- ja valokuvaus harrastusten kautta muodostunut. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen! Ettei mene ihan pelkän huvittelun piikkiin tää äiskän harrastus! ;)

Vuosien myötä olen myös kokeillut useita eri siivousalan yrityksiä, ja Koti Puhtaaksi Oy on firma jota voin ihan vilpittömästi suositella (ja suosittelisin vaikkei yhteistyökuvioita olisi ollutkaan).
Ja hei, heillä on nyt FB sivuillan menossa kilpailu jossa arvotaan 4h siivous ja huoneilman puhdistus toimintaaluelle, ei muutaku kipin kapin osallistumaan!Mitä mieltä te olette siivouspalveluiden käyttämisestä? Ansaittu helpotus kiireisessä arjessa, ajan vapauttamista tärkeämpiin asioihin vai turhaa ökyilyä ja uusavuttomuutta?

Eipä tässä enää olisi kuin se pikku homma että koti pitäisi raivata huomista varten..... Mutta sitä tunnetta kun illalla on puhdas koti eikä itse ole tarvinnut joka nurkkaa luututa... aah!
Ja pääsee kuvaamaan, kivaa! :) Pikku-assistenttini A tekee siitä vielä astetta jänskempää. :)

Mukavaa syyskuuta kaikille!
Terkuin Taina

31 kommenttia:

 1. IHAN OIKEIN!
  Kaikki hyötyvät, sinä kotisi siisteydestä ilman, että tarvii niska limassa vetää ja firma, jonka työntekijöitä työllistät!
  Go for it !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on mulla kyllä tärkeä pointti kanssa, että arvostan tosi paljon yrittäjiä, mielellään tukee imisiä jotka tekee työnsä hyvin!

   Poista
 2. Hieno ja todella siisti juttu! Mulle kävis samanlainen diili ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei muuta ku ehdottelemaan jollekkin nuorekkaalle firmalle :)

   Poista
 3. Meillä on käynyt siivoaja silloin, kun olin täyspäi(väi)sesti töissä ennen neitiä. Tykkäsin. Ei mua häirinnyt, että meillä oli joku vieras. Tällä alueella ei vaan ole kovin valikoimaa enkä ole viitsinyt suuremmasta citystä kysellä. Varmaan jotain pitää kehitellä sit, kun palaan töihin. Nyt vuosi vielä siivoillaan porukalla. Meillä kävi noin kerran kuussa ja siitä pidin. Ylläpitosiivouksen ehti tehdä työhässäkän ohessa, mutta kaikki sohvien siirtelyt ja muut on sen verran iso juttu arjessa tehtäväksi, että mielellään sen teki joku muu (ilman niitä apureita jaloissa)

  halipus näppyläiseltä kummipojaltakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti löydätte jonkun hyvän vuoden päästä! Tuolla väkimäärällä sitä siivottavaakin varmasti tulee melko riittävästi... :)
   halipus näppyläiselle kummipojalle ja se ihanalle äiskälle!

   Poista
 4. Hieno homma! Ja hyviä kuvia olet onnistunut näpsimään!
  Itse en haluaisi, että esim. viikottain käy siivooja, ne perus viikkosiivoukset vessojen pesuineen teen ihan mielelläni itse (mutta mulla onkin vain yksi lapsi, heh) mutta joskus olen haaveillut, että kävisipä vaikka pari kertaa vuodessa joku firma tekemässä urakalla ovien- ja ikkunoiden pesut, kylppäreissä kaakeleiden jynssäykset ja keittiön kaappejen pesut sun muut...Niihin ei tahdo oma enrgia/ huvitus riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pestiin tänään ikkunat ja oli kyllä luksusta. Kannattaahan se ottaa joku firma vaikka joskus jos kuulet suosituksia!

   Poista
 5. Voi sinä onnellinen kun tuollaseen pääset! Kukahan siivousfirma haluais tulla meille, meillä sitä siivottavaa riittäis vaikka useammallekin harjottelijalle... =D

  Minä en ole koskaan käyttänyt siivoojaa. Mutta täytyy sanoa, että just tuollanen mitä Liisakin kommentoi kiinnostais mua. Hitsi kun joku tekis pari kertaa just noi tollaset tosi työläät ja ärsyttävät jutut, eli hinkkais ovet, ikkunat, kaapit ja kaakelitkin. Periaatteessa mä kyllä tykkään itekin niitä hinkata, mutta heh, koskaan ei vaan tuu tehtyä... Toisaalta mä en oikein koskaan pääse siihen jynssäysvaiheeseen asti, kun minusta työläintä on juurikin se, että saa kaiken kaman eestä pois. Eli meillä se imurointi ja luuttuaminen on enää loppusilaus siivouksesta. =)

  Mutta vitsi olis ihanaa kun saisi kunnolla höyrypestyä tms sängyt ja sohvat ja karvamatot. Aijai. Nautippa siis sinä siellä hyvällä omallatunnolla tuosta, että on mahdollisuus siivousfirmaa käyttää!

  Ja vielä pitää sanomani, että kivoja kuvia olet ottanut! Ja teillä on hei ihanan siistiä!! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei muuta ku ehdottelemaan jollekkin firmalle! :) Niinhän se on että se raivaus on isoin urakka, mutta toisaalta se pieni hetki kun koti on kokonaan siisti ja puhdas on aikas nanna! :)

   Poista
 6. Siinähän hyödyt sinä ja myös siivousfirma, sehän on silloin hyvä juttu. Voisin käyttää... isäntä ei kommentoinut mitenkään, kun mainitsin tästä hänelle ;D Mutta onhan se niinkin, että kaikki ei halua vieraita ihmisiä kotiinsa... onneksi on vapaus valita!

  VastaaPoista
 7. Niin ja kuvat on tosi hyviä, hyvät nettikuvat firma saa. Nettikuvien vuoksi itsekin sieltä Vanhasta Raumasta olin kuvat ottanut (siis se Kunnon Terapia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot Marru niin taitava valokuvaaja että ilman muuta kannattaa hyödyntää joka välissä! Tämä diili tuli ihan tarjottimella kotiin saakka, muuten en tohdi ehdotella yhteistöitä kun on ihan harrastuspohjaista tää mun räpsiminen. :)

   Poista
 8. Itse alan käyttää siivoojaa heti, kun aloitan työt. Juuri ehkä kerran kuussa kunnolla. Itse kyllä voin imuroida ja pyyhkä pölyjä, mutta se on vähän huithapelia ja sitten löytyy isoja pölykasoja ties mistä. Kannatan tälläistä toimintaa ja toivon että MONET vanhemmat tajuaisivat sitä käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jos vaan on mahdollisuus niin on melkoinen pelastus monelle lapsiperheelle, onnellisemmat vanhemmat, onnellisemmat lapset. Ja jää sitä hommaa silti ihan riittävästi! :)

   Poista
 9. Hienolta näyttää ja on tosi kiva palvelu! Serkkulikalle tuli siivooja kotiin vähän niinkuin vahingossa, kun hänellä oli polvi paketissa. Mies ei oikein kotihommista piitannut, jotentomera serkkuni tilasi tutun suositteleman siivoojan. Polvi parani, mutta parin viikon välein tämä ihana kotihengetär siivoaa heillä edelleen ja kaikki ovat tyytyväisiä. Yhteistyötä on jatkunut jokuutisen vuotta.

  Naapurini kuului sellaiseen neljäntai viiden perheen rinkiin, joilla oli yhteinen siivooja. Tämä kävi yhtenä päivänä yhdessä, seuraavana toisessa jne. Tavallaan kyseessä oli eräänlainen tukitöpaikka, mutta reipas nuori nainensiivosi ja vaihtoi lakanat viikottain ihan kiitettävästi! En ole kuullut keneltäkään negatiivisia kokemuksia siivojan palveluiden käytöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on tosiaan siitä kiinni että löytää sopivan tyypin! Tollanen rinki kuullostaa tosi fiksulta ratkaisulta!

   Poista
 10. Mä katselinkin FB:n puolella, että on siivousfirman kuvat kovin tutun oloisia... :)

  VastaaPoista
 11. Siivoosyrityksen käyttäminen on ihan parasta arjen luksusta :)

  VastaaPoista
 12. Meillä kävi ennen siivooja 2-3 kertaa kuussa, mutta nyt on oltu muutama vuosi ilman kun entinen yrittäjä vaihtoi paikkakuntaa enkä ole jaksanut etsiä uutta. Kiitos vinkistä, käyn katsomassa tuota käyttämääsi firmaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kolahtaa :) Mukavata syyskuuta teidän sakille!

   Poista
 13. Minäkin maksan paljon mieluummin siivouspalvelusta kuin käynnistä kampaajalla, ainakin näin pikkulapsiaikaan. Ennen lapsia tilanne oli tietty eri, mutta kun kuulimme n. 3v sitten odottavamme kaksosia, mies totesi ykskantaan että me muuten helpotetaan arkeamme kaikin mahdollisin tavoin. Tyttösten syntymästä lähtien meillä olikin apua naapurintytöstä, joka mm. siivosi, auttoi lastenhoidossa jne jne. ja me ilomielin siitä maksettiin. Muuton myötä se ihanuus jäi, mutta ehkäpä kun raksakuviot tasaantuvat ja tulot (ja ne menot...) vakiintuvat, harkitsemme jälleen apuja - nimenomaan siivouksen muodossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on kyllä fiksu mies! Mekin pidettiin raksailun ajan taukoa ja pitkästi sen jälkeenkin kun sitä yllättävää menoerää - tonni sinne, viis tonne - tulee niin paljon. Hoitovapallakaan ei varsinaisesti rahoissa kieri, onneksi voi keksiä diilejä ;)
   TOivottavasti löydätte taas mukavan sopivan tyypin arkea helpottamaan! :)

   Poista
 14. Mun puolesta siivoamisen sais hoitaa joku muu vaikka viikottain ☺
  Jotenkin vaan yksin asuvana ei luonto anna periksi siihen, mutta tuo perusteellinen siivous silloin tällöin vois olla poikaa....
  Mä niin mielelläni teen kaikkea muuta; poraan, sahaan ja maalaan -tai kuskaan vaikka soraa kottikärryillä ☺

  *hullu mikä hullu*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi yksin asuva ei muka vois käyttää siivouspalveluita? höh ja pöh! jää aikaa niille tärkeämmille hommille. niinku vaikka sahaamisille ja poraamisille! :)

   Poista
 15. Nythän mä sen keksin,mä laitan johonkin paikalliseen siivousfirmaan kuvia mun "siivoussotkuistani" ja ehdotan yhteistyötä,varmasti natsaa:) Ei vaan,oikeesti, vaikkei kuvista aina niin voi päätellä, mä tykkään siivoomisesta ja tiedätkä mikä on ehkä kieroutuneinta ikinä? Musta ei TUNNU siistiltä jos meillä siivoo joku muu kuin minä,mä saan melkein sairasta iloa siitä kun putsaan pölyt vaikka keittiön kaappien päältä,siinä olis jollekin kallomaakarille sarkaa perattavaks:D Muutoin mulla ei todellakaan ole pahaa sanottavaa siitä jos jonkun kotona käy siivooja,hittojako se mulle kuuluu ja ainakin sun tapauksessa olen suorastaan helpottunut,sä oot muutenkin niin ihmenainen että on hyvä kuulla ettet säkään ihan kaikkea itse tee:D
  Kuulostaa hyvältä firmalta tuo jonka kanssa teet yhteistyötä,varsinkin tuo kunnon perehdytys kuulostaa loistavalta,aikalailla kuulee juttuja siitä miten joissain perheissä käy joka kerta uusi tyyppi ja saat selittää kaiken aina ja aina ja aina...ja vielä joka kertakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kirsi, sulla on nyt aavistuksen vääristynyt kuva musta! :D näkisit mikä huithapeliina mä oikeasti olen... :D
   Mulle on tosiaan tärkeää että TIEDÄN kuka meillä on ja miten se siivoaa, en mä muuten lähtisi kanssa pois edes.
   Onhan siivoominen ihan kivaa jos sitä saa tehdä rauhassa, mutta kyllä mä silti makoilisin mielummin vaikka sohvalla (ainakin teoriassa- koskahan oikeesti tekisin niin enkä keksisi jotain tuiki-tähdellistä projektia joka väliin...)

   Poista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!