sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Piha hommeleitaPuolen päivän aikaan tänään tilanne oli tämä. Taimia ruukuissa, mullat oikeissa paikoissa.
Koivuangervoa, pilvikirsikka puut (koriste) portinpielissä ja kaneli-omena sekä luumupuu tuohon rinteeseen päin.
Onneksi sää suosi meidän pihan laitto päivää! Ja jälleen kerran apuun tulivat myös mun isä ja äiti, kiitos siis taas avusta!
 
Lisäksi käytimme reilusti lapsi- (myös naapurin) (toki vapaaehtoista) työvoimaa. Varsinkin tuo meidän 6-v. poitsu jaksoi koko päivän auttaa ihan oikeasti.
Kasvit saivat juurelleen hevosen lantaa, suodatinkankaan ja haketta.


Siinä päivän mittaan toki pesin 4 koneellista pyykkiä ja 3 koneellista tiskiä ja illalla vielä kylvetin lapset.
Mies pesi ja putsasi vessan haisevat hajulukot, kaikkea sellaista pientä pakollista puuhaa.

Kun lapset oli saatu nukkumaan meni mies saunaan, mutta itse päätin tehdä vielä illan reenin. Eli reilu tunti crosserin intervalli ohjelmalla sitkuttelua + painojen nostelua.

Ja arvaatte varmaan, paljonko lämmintä vettä oli jäljellä sitten klo 22 kun vihdoin menin saunaan? No ei sitten pisaraakaan.

Muuten hyvä päivä.
Etupihakaan ei muistuta enää aivan täysin itäblokkia, joskaan se ny ei vehreä puutarhakaan vielä ole.
Pikkuhiljaa. :)


Ja voin muuten kertoa, että joskus kun pääsen tuosta meidän etu-rappus virityksestä eroon (mies on luvannut vielä tänä syksynä tehdä, katsotaan..) en todellakaan halua hetkeen kuulla mistään "kivoista kuormalava tuunauksista"!
Been there, done that.
Se on tätä rakentajan arkea.
Mutta tuntuupa joka nurkka ja rappunen ja pensas sitten rakkalta kun lopulta saa ITTE (eli joku meidän perheestä) tehtyä!

Tämän piha-raportin myötä toivottelen kaikille piipahtajille mukavaa alkavaa viikkoa!
Ja jos et vielä ole osallistunut arvontaan niin se löytyy pari postausta alempaa. :)

Terkkulon Taina


17 kommenttia:

 1. Se on ihana se tunne, kun on levittänyt shampoot ja sit huomaa ettei olekaan kun kylmää vettä :D

  VastaaPoista
 2. Reilun kaupan-lapsityövoimaa,kuulostaa kivalta:D Piha näyttää kivalta,sä oot kiva ja kaikkee muutakin kivaa täällä taas<3 Eiks tollasen hikisen treenin jälkeen just kaipaakin kylmää suihkua?Ai ei vai,no sit se ei kyllä ollu kivaa!Onneks mä oon jo kuormalavatuunaukseni tehny,niitä ei ole sitten ainakaan mun luona odotettavissa;)
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mut ehkä silti vierailisin sun blogissa kun oot niin kiva! <3

   Poista
 3. Hurjan työteliäs päivä on teillä ollut, mutta ehkä se on niin että sen jaksaa paremmin kun tekee sellaista hommaa, jonka lopputuloksesta tykkää ja tietää siitä nauttivansa pitkään.
  Tuo rappuviritelmä muistuttaa pikkuisen sitä, joka meillä oli aikoinaan "ihan vaan viikon" eli pari vuotta, kun Iskä purki vanhan verannan ja rakensi uuden. Siinä yhteydessä tehtiin uudet raputkin...ne tulikin lopulta ns valmiiksi, tosin siitä verannasta sitten valmistui vain kuoret (ja aikaahan tästä on noin kymmenen vuotta).

  Piha(kin) näyttää kivalle. Mahtavaa että teillä on talkooapuja ja ihanaa että osaat arvostaa saamaasi apua (ihan kaikki ei edes huomaa sellaista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis just semmoset väliaikaisen hetken rappusethan nämäkin on.... :P
   Kyllä mä tiedostan sen kuinka lellissä asemassa ollaan kun on lähi isovanhempia jotka haluaa osallistua arkeen - kiittää tietysti voisi vielä useammin!

   Poista
 4. Pihan laitto on kyllä lihaksiin käyvää puuhaa, vaan siitä kivaa, että työn jäljestä voi sitten nautiskella ja pitkään.
  Niiin ja noista "rakkaista" rapuistahan tietysti ite tuunaat jonkun hauskan virityksen johonkin... sitten voit aina mietiskellä että kerranhan ne oli portaatkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä luulen että teen noista rappusista kyllä jonkun juhannuskokon! :D

   Poista
 5. No ootte ollut ahkerana, ihan näköistä!

  Nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! vaikeintahan on se aloitus...

   Poista
  2. niin ja se kasvien hengissä pitäminen sitten.....

   Poista
 6. Sullahan on ollut oikein hikipäivä:) Ja pienet lapset on hyviä apulaisia, kun vielä suostuu. Meillä ainakin isompia saa jo kiristää, että jos et tuu niin ... ;)

  Mikä crosseri sulla muuten on? Mä olen haaveillut juoksumaton rinnalle jotain muutakin ja tuollanen "pienempi laite" oli tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä toimii vielä lahjonta, seuraavahan on sitten se kiristys. ;)
   Meillä on Tunturi C35, aivan mieletön peli mutta ei pieni. Käytän sitä myös "juoksumattona". Ne halvat pienet on sitten sellasia porras-tyyppisesti askeltavia jotka on aika rankkoja polville ja lonkille säännöllisessä käytössä. Olen tykännyt, ja raaskittiin ostaa kun oli kerran urhielukaupan vesivahinko poistossa -70%..

   Poista
 7. Mukavan näköistä pihalla! Meidänkin pitäisi tehdä kovasti jotakin tuolle pihalle. Täällä on tosin sadellut niin paljon, ettei sitä viitsisi mennä edes kumppareilla tuohon muta-multapellolle. Jää pian kengät sinne! Ja taitavat kaikki taimetkin olla jo melkein myyty kaupoista... Että jos nyt käyttäisi talven hyödyksi ja suunnittelisi kunnolla pihaa. ;)

  terkuin Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro Maria!
   Meidän piha oli kanssa ennen semmonen saapas hauta, onneksi on jo vähän päästy eteenpäin - kiitos muistutuksesta! Kaikkihan on niin suhteellista! :D
   ja kyllä se siitä teilläkin!

   Poista
 8. Kiva piha tulee! Meilläki oli aikoinaan tollanen rappusviritys, ei ollu hääppönen ei :)
  -Jonna (joka lukee kovasti, kommentoi harvoin..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos paljon kommentin jättämisestä kanssa! :)

   Poista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!