maanantai 17. syyskuuta 2012

Lisää siistejä juttuja sekä huippu tarjous!

Minähän olen tämän blogin puitteissa tehnyt yhteistyötä Koti Puhtaaksi Oy:n kanssa valokuvauksen osalta.
Edellinen postaus aiheesta löytyy täältä: KLIK :)


Tällä kertaa sain kokeilla ja kuvata patjan vakumointia.

Pidän itseäni suht siistinä ihmisenä: suihkussa käydään, lakanoita vaihdetaan ja petivaatteita tuuletellaan.

Siksi veden "ennen" kuvan ottaminen tuntui vähän hassulle. Mutta otin kumminkin.





Tämän jälkeen mimmit lastasi meidän petarin, tyynyt ja peitot jättiin pussiin joka imettiin aivan tyhjiin.
Vähän jo epäilin onko noista lituroista enää nukkumavehkeiksi, mutta perustelu moiselle litistelylle on tämä (suora lainaus):
























"Alipaineen ansiosta pölypunkit kuolevat hapen puutteeseen. jos eivät 
siihen, niin viimeistään kun kova alipaine rikkoo punkin kuoren. 
Kuolleet punkit sekä kaikki muu moska (kuollut iho, hiukset, pöly, 
kaikenmoiset muruset jos on tullut mutusteltua sängyssä, yms) nousee 
pintaan alipaineen vuoksi.
Tämän jälkeen alipaine vapautetaan, kaikki tuotteet syväimuroidaan 
tamppaavalla sähköharjalla. Kaikki lika sitoutuu veteen."


Ja voin kertoa että aikas mukavan raikas peti oli illalla, kyllä kelpasi puhtaiden lakanoiden väliin köllähtää!
Ja se vesi sitten. Veteen tuleva harmaa vaahto kuulemma kertoo että pölypunkkeja on ollut.
Arvaattekin varmaan:
























YÖK!!!
Ja selitys oli tämä:
"Jos viet petarit pihalle pakkaseen tai kuumaan saunaan, pölypunkit kuolevat mutta jäävät tuotteiden sisään. Seuraavan kannan ilmaannuttua kuhina on valtaisa- uudet syövät vanhat kuolleet punkit. Pölypunkille otollisin paikka eleskellä on sänky, sillä siellä lämpötila ja kosteus ovat oikealla tasolla ja pölypunkkien ravintoa, kuollutta ihosolukkoa, on saatavilla jatkuvasti. Miljoona pölypunkkia elää viikon yhdellä grammalla kuollutta ihosolukkoa, ja JOKA IKINEN ihminen päästää 1,5r kuollutta solukkoa joka yö!"
Eipä ihme että tämä auttaa esim aamutukkoisuuteen!

Tätä palvelua aion kyllä käyttää jatkossakin. Kyllä raikas makkari vaan on aika ihana!


 Kotomon lukijoille onkin nyt tarjous ko. palvelusta.

Vakumointityö sänkyyn, eli sängyn täysi syväpuhdistus:
 
-90 tai 120 cm leveään sänkyyn 99€ (Ovh 149€)
Hinta sisältää petarin, tyynyn sekä peiton alipaineistuksen sekä 
syväimuroinnin, sekä rungon syväimuroinnin.
-160 tai 180 leveään sänkyyn 119€ (Ovh 179€)
Hinta sisältää petarin, 2x tyynyn, 2x peiton alipaineistuksen sekä 
syväimuroinnin, sekä rungon syväimuroinnin.
 
HUOM! Hinnasta saa kotitalousvähennyksen, -45%!

Koti Puhtaaksi Oy:n toiminta-alue on Tampere-Nokia-Pirkkala, eli jos asut täällä päin tai haluat esim. antaa jollekkin tällä alueella asuvalle lahjaksi tämän palvelun, niin ei muuta kun pirauttamaan Saanalle Koti Puhtaaksi Oy:hyn
Riittää kun mainitsette "Kotomon tarjouksen", ja kannattaa toki kysyä tarjousta muustakin siivouksesta. 


Kuvailtiin samalla myös ikkunan pesua. Tästä salainen sisäinen tuuletus, sillä aikanaan opiskelijana tuli kesätöissä pestyä sen verran monta ikkunaa että kiintiö on kutakuinkin edelleen täynnä.


Otin myös ennen - jälkeen fiiliskuvia kotoa. Silleen "kumpaan kotiin sinä mielummin saapuisit? Siihen jonka jätit aamulla vai siihen jonka siivoojat jättivät jälkeensä hetki sitten?"
Ja surullista kyllä, tätä ei tarvinnut edes lavastaa yhtään, vaikka juuri edellisenä iltana olin kerännyt kertaalleen kaikki tavarat paikoilleen..
Semmosta siivoustarinaa tällä kertaa. :) Eiköhän sitä sitten hetkeksi olisi, mutta en voinut vastustaa kiusausta tarjota teillekin tarjousta tästä huipusta vakumointi-jutskasta!

Mukavaa rentoa syysviikkoa kaikille piipahtajille!
Terkuin Taina

15 kommenttia:

  1. Oijjoijjoi! Oispa tuollainen vakumointi ihanaa! Mutta oon ihan liian kaukana, äh. Tarjoiskohan joku paikallinen täällä vastaavaa, voisin vaikka selvitellä.. iholla herkuttelevat pölypunkit eivät oikein ajatuksena innosta, ja kun piakkoin on tulossa siirtyminen kokonaan uuteen kotiin, olishan se aika ihanaa jos niitä alivuokralaisia ei tarttis muuttaa mukanaan. :) Kiitos hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Hyyyiiii...missäköhän sitä nukkuis ens yönä, jotenkin ei tee mieli kömpiä tuonne sänkyyn...ja huomenna alan etsiä vakumointi/ sänkysiivousfirmaa näiltä nurkilta ;) Nuo tytöt ei vissiin tänne asti raahaudu laitteineen ;)
    Mäkin pidän meidän kotia aika siistin, mutta kun vielä tuo koirakin (vaikkei se makkarissa saati sängyssä oleskelekaan) jne. niin voin vaan kuvitella millanen vesi meiltä lähtis..puuh ja yöks.

    VastaaPoista
  3. Huikeeta! Harmi ku asun täällä jeerassa! oiskohan tuota palvelua täälä meilläki päin, täytyypä tutkia!

    VastaaPoista
  4. Huhhuh. Syön tässä juuri ja melkein meni kyllä ruokahalut tohon jälkeen-kuvaan. =S Etenkin kun ajattelin miltä mahtais meidän vesi näyttää, kun meillä on kissat ja koiratkin sängyssä... =X

    Voi harmi kun ootte niin kaukana. Mäkin taidan etsiä täältä Kymenlaaksosta jos löytyis joku vastaava tekijä. Kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
  5. Miksi, oi miksi luin tän just näin yöllä kun pitäis nukkuakin vielä?!? :S :D Nyt on kyllä pakko selvittää onko tota palvelua saatavilla myös täälläpäin! Kiitti vinkistä! :)

    VastaaPoista
  6. Yyh, tätä postausta en välttämättä ois halunnut ees lukea :D Toisaalta nyt aika paljon on uutisoitu, ettei pölypunkkeja juurikaan enää olisi (esim. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/P%C3%B6lypunkit+kadonneet+Suomesta+l%C3%A4hes+kokonaan/1135235181614). No, eiköhän tommonen raikastuskäsittely tekisi meillekin hyvää, kun tuo sänky vähän saisi enemmän ikää :)

    VastaaPoista
  7. Ei tsiisus sentään... Pitäisköhän tilata tuo kaksikko myös meille petiä putsaamaan... Kiva postaus muuten! Mulla on tän päivän jälkeen pari vapaata (lapsi kuitenki hoidossa) ja tarkoitus olis pestä alakerran ikkunat. Ne on keväällä pesty, mut sit raxapölyä on kertynyt niin paljon, että on otettava uudelleen.

    VastaaPoista
  8. YÖK. Voiks sängyssä enää nukkua ollenkaan? siellä voi nimittäin olla sellainen kuhina....

    -esc

    VastaaPoista
  9. Ihuna makkari! <3 En muistakaan että olisin nähnyt aikaisemmin..

    VastaaPoista
  10. Voi miten ihana makuuhuone teillä on!! <3 Pölypunkkejahan ei Suomessa juurikaan enää ole, mutta kyllä taatusti tekisi hyvää tuollainen perusputsaus meidän sänkyihinkin!

    VastaaPoista
  11. Siis, teillä on aivan upea makkari!!!

    Voikun joku tulis joskus siivoamaan meidänkin kodin. Mähän olen suoraansanottuna pilkunviilaaja noissa siivousasioissa. Luulen, että löytäsin likaa ammattisiivojienkin jäljiltä:/ Vaikka en sitä etsisi!!

    Meillä siivotaan päivittäin ja koen tosi huonoa omaatuntoa, koska se on lasten ajasta pois. Laitan ihan kylmäverisesti lapset siivoamaan omat sotkunsa, että he oppisivat laittamaan tavarat niille kuuluville paikoille leikin jälkeen. Tai että likaiset vaatteet menisivät pyykkikoriin, eikä huoneen lattialle.

    Ja mun nenän tukkosuus johtuu varmaan noista punkeista... :(

    Aikansa kutakin, ehkä ne oppivat kun ovat 20 v ;)

    Harmi, kun tuo firma on noin kaukana, olisin voinut kokeilla heitä:) Mä en edes itseasiassa tiedä onko meilläpäin vastaavaa...

    VastaaPoista
  12. Hei kaikille!

    Moni on haikaillut operaatiota omaan kotiinsa, mutta kertonut asuvansa toimialueemme ulkopuolella. Laittakaa halukkaat minulle mailia, saana.tyni@kotipuhtaaksi.fi, ja kertokaa missä päin asutte niin katson onko meillä yhteistyökumppaneita siellä. Tätä operaatiota tekeviä firmoja on erittäin vähän. Laitteiston voi ostaa omaan kotiin, se tosin on useamman tuhannen arvoinen, mutta kestävä kuin mikä (minulla on myös laitteiston edustus.)
    Mutta kokeilkaa kepillä jäätä, kertokaa s-postiin mistä olette niin kokeillaan jos vaikka saisimme järjestymään syväputsin teidänkin kotiinne!

    Ja niille, jotka uskovat että pölypunkkeja ei ole. Karu totuus on, että on. Pölypunkit ovat kyllä vähentyneet huomattavasti ja nykylakanat ovat sellaista materiaalia että niissä ei punkit viihdy (ja kun niitä pestään 60asteessa; itse pesen aina 80-90 asteessa kaikki lakanapyykit).
    Valitettava totuus on, että peitoista ja tyynyistä saati sitten petarista ei puhuta tarkemmin. Jos edelleen epäilet, tilaa meidät tekemään kunnon syväputsaus omaan sänkyysi niin huomaat eron. Ja voit nappasta vettä talteen ja viedä vaikka tutkittavaksi jos et edelleenkään usko että et ole yksin etkä kaksin etkä kolminkaan jos lapsi nukkuu myös samassa pedissä :-D

    Hymyä päivään!
    Yst.terv. Saana Tyni / Koti Puhtaaksi OY
    saana.tyni@kotipuhtaaksi.fi
    www.kotipuhtaaksi.fi
    040 9633866
    ......................

    VastaaPoista
  13. Ihana makuuhuone teillä!
    En uskalla ees ajatella, että mitä noista patjoista löytyykään ;D

    VastaaPoista
  14. Sama kuin Marrulla, tuli lievä "ahdistus" patjoja kohtaan :)

    VastaaPoista
  15. Pöly on eri asia kuin pölypunkit. Pölypunkkeja ei tutkimusten mukaan ole Suomessa ollut enää vuosiin. Mutta raikasta ja puhdasta varmasti tuli.

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!