keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kun Sylvanian perhe muutti meille

Oletteko lukeneet Onneli ja Anneli kirjoja? Niitä, joissa Vaaksanheimon perhe muuttaa Onnelin ja Annelin nukkekotiin?
Meille kävi vähän niin. Me ollaan niitä karuja vanhempia jotka ei ostele lelulahjoja juurikaan joulujen ja synttäreiden ulkopuolella. Lupasin kuitenkin E:lle, että jos hän ostaa kovasti haaveilemansa Sylvanian Family perheen omilla rahoillaan autan kyllä tekemään niille kodin.
(Ja omaa rahaahan saa tekemämällä töitä, joista mieluisinta on pikkuveljen hoito, 45 min / 1 €.)
Ja siitä se sitten lähti.

 Jotta vitriiniin saatiin paikka perheen uudelle kodille oli koko huone siivottava. Ja voin kertoa ettei ole mikään pikkuhomma neidin kanssa joka haluaa säästää kaiken, ja joka leikkii kavereiden kanssa usein leikkejä joissa rakennetaan majoja ja pakataan kasseja, ja siivoominen sitten on vähän sitä että kaikki kamat työnnetään johonkin laatikkoon leikin loputtua...


Mutta nyt on jokainen parven alus-romulaatikko, kori ja kassi tyhjätty ja järjestetty.

Samalla käytiin läpi barbit, ponit, ja kaikki muutkin pikku tyypit. Järjestettiin siististi isoihin muovilaatikoihin, mutta otettiin "käyttökelpoiset" pikkutavarat sivuun.






























Vitriinin ylähyllyille jäi vielä tilaa kirjoille ja muille leluille. Mutta alaosastoon rakennettiin uusi koti.
























Onneksi remontoin ja tapetoin keväällä noi mun vanhat nukkekodit.
Mummolasta löytyi paljon mun 30 vuotta, ja siskojen ja serkkujen 40 vuotta vanhoja nukkekodin tavaroita.
























Kaikki on sujuvasti hieman eriparista, mutta aika sympaattista ja leikittävää.





















Käyttöön pääsivät myös mun vanhat My Little Ponyjen talot sekä monenmoiset kotoa löytyvät pikkutavarat korurasioista askartelukukkiin.
 Ja pitihän sinne pari viirinauhaakin askarrella.
On se hyvä että sain myös tytön, pääsee vielä vähän itsekkin leikkimään. ;)






















Tuo lelukaappihan on meidän vanha olohuoneen kaappi, joka joskus vuonna 2000 oli ah niin ihanastuttavasti kirsikan värinen. Nyt se on maalattu neidin huoneeseen sopivammaksi, ja suojaa uutta pikku-perheen kotia uteliaiden pikkuveljien tutkimuksilta. No, lähinnä sen pienimmän. :)























Ja samalla vinkki sukulaisille ja ystäville jotka kohta kyselee mitä lapsille jouluksi: E:lle Sylvanian Families hahmoja ja tavaroita, kiitos. :)
Leikkisää viikonjatkoa kaikille,
Taina

30 kommenttia:

  1. Oi, miten ihana sylvanian family koti!!:)))

    VastaaPoista
  2. Ihana nukkekoti!!! Ja upeita "vanhoja" juttuja:)
    Mä kuulun noihin samoihin vanhempiin, leluja tulee vain tiettyinä päivinä. Kirppikseltä voin jotain pientä ostaa.
    Nyt on vielä Ellen synttärilahja ostamatta, mutta kun se ei tiedä mitä haluaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten ne tavarat tuntuukin rakkaammilta kun ei yhtenään shopata uutta romua. :)
      Eiköhän se Ellekin keksi vielä jotain.. :)

      Poista
  3. Ihana nukkekoti<3 Niin paljon joskus pienenä leikin omalla kodillani, voi harmitus kun kaikki ihanuus meni silloin joskus tulipalon tieltä:( Mutta Onneli&Anneli kirjan olen lukenut, ainakin sen yhden, jossa neidit menivät johonkin taloon ja kaikki siellä olevat tavarat oli mitoitettu juuri heidän kokoiseksi:)) Vitsi, pitäisi ruveta metsästämään sitä kirjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TUlipalot on kyllä kamalia :(
      Nyt oon lukenut lapsille tai on kuunneltu automatkoilla niitä omia lapsuuden kirjoja, niistä tulee itelle jotenkin kotoisa fiilis. :)

      Poista
  4. Loistava asenne!!! Tykkään! Ja ihanan kodin saivat sylvaanialaiset. Ne on emilläkin neidillä olleet aikanaan (ja vähän vieläkin salaa) suuria suosikkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jes, kiiitos :) toisten mielestä on liian ankaraa, mutta milläs sitä rahan arvoa muuten oppii, tai arvostamaan olemassa olevaa?
      Eiköhän noita sylvaanialaisia meillekkin muuta vielä lisää :)

      Poista
  5. On teidän neidillä ihana huone!
    Ja suloinen nukkekoti!

    VastaaPoista
  6. Ihana nukkekoti ja ihana leikkijä siellä. On hienoa, että vielä koululainen leikkii tuollaisilla. Nykytrendi kun on jotain ihan muuta. :/ Mä täällä puuhailen juuri omalle neidilleni nukkekotia. Tänä iltana oli pientä pintaremonttia eli katon uusinta ja suurimman osan lattioista pinnoitus. Edessä verhot joka huoneeseen, nukkekodin asukkaille vaatteiden tekeminen (ova raukat nakuja), osan huonekaluista metsästäminen jne. Mutta kyllä mä jouluksi ehdin ja sit on neidille joululahja puuhailtu. Toivottavasti tykkää.

    Voikaa hyvin! Halipus siltä ihanimmaltakin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sä oot muru JUST noi aktiivinen! Ihan varmasti neiti tykkää!
      Ja halipus äitille ja halipuspuspus naurunakille!

      Poista
  7. Tämä oli oikein hyvän mielen postaus. Kiitos siitä. Ensinnäkin ihana sänky teidän tytöllä. Meillä on edessä muutto, vielä ei ole tietoa minne ja koska ja tästä valtavasta epävarmuudesta johtuen, mulla on kaikenlaisia vaihtuvia visioita lasten nukkumajärjestelyistä. Mutta ei vielä tuollaista. :)
    Ja tuo lelukaappikin täytyy laittaa muistiin. Meille kun olohuoneeseen valittiin vitriiniä, niin jouduttiin etsimään kauan, että löydettiin sellainen missä ei ole alas asti lasiovet. Lasten takia. Mutta tuohan toimii loistavasti.
    Tykkään myös pienemmän perheen sisustuksesta. Meillä lapset sekoittelee ihan omatoimisesti eri leluja keskenään. Pikkuväen talossa asustaa milloin lego-ukot, milloin squinkiesit. Ja meidän neiti on niin kova askartelemaan, että saataisiin tuollaisesta talosta tosi hyvä yhteinen projekti. Kuulun myös niihin vanhempiin, joiden lapset saavat leluja vain pari kertaa vuodessa. Onneksi lapsilla on ihan eri aikaan synttärit, niin jotain pientä saavat toisenkin synttäreillä.
    Joskus itseä harmittaa kun ei voi kaikkea ostaa mitä mieli tekisi (äidin siis), mutta nyt täytyy vain muuttaa omaa asennetta. Tehdä itse ja sekoitella rohkeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista. :)
      Mä kanssa oon yrittäyt opettaa lapsille että joka leikkiin ei tarvii olla just oikeanlaisia muovisia valmiita leluja, vaan yhdistelemällä ja askartelemalla voi saada vaikka kuinka kivoja juttuja aikaan! :)
      Tuo sänky on kavereilta lainassa toistaiseksi, on kyllä ollut tosi ihana. :)

      Poista
  8. Ihana huone neidillä ja tuohon sänkyyn ihastuin heti! Oot ollut ahkera (johtuiko halusta leikkiä nukkekodilla) ja hienot talot/kodit ootte tehneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, äiti, kröhöm, siis tytär, pääsi leikkimään! ;D

      Poista
  9. Oikun ihanan pesän sai pikkuväki! Ja hatunnosto säästäväiselle neidille!
    Onneli ja Anneli kuuntelukasetteina oli minun ja pikkusiskoni suosikki joskus lapsuudessa! Moneen kertaan kuunneltiin Ruusukujan tapahtumista uudelleen. Kiitos kun palautit sen mieleen! Ehkäpä pitäisi hankkia kertomukset itselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kuunneltiin Onnelit ja Annelit koko perhe viime jouluna kun ajettiin lappiin. Ainakin Pirkkalassa niitä saa kirjastosta. Toimii vieläkin, vaikka lapsuudesta on kirjatkin tallessa :)

      Poista
  10. Ihana! Kiva kun lapset saavat tehdä jotain sen eteen, että rahaa tulee. Ärsyttää joidenkin perheiden liiallinen lelujen osto. Entisillä ei ole väliä, uutta on saatava. Jos olisin pikkutyttö, leikkisin tosi mielelläni tällaisessa "kodissa" pikkunukeilla. Ja siksi kai olenkin parantumaton nukkekotifani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no, en minäkään ole ihan varma kumpi tuosta nyt oli enempi innoissaan ;)
      Ja mun mielestä mikään tavara ei muodostu rakkaaksi ja tärkeäksi jos aina ostetaan uutta ja uutta... kukin tietysti tavallaan, mutta vähemmälläkin kulutushysterialla kyllä mun mielestä pärjää.

      Poista
  11. Mä voisin hyvinkin kuvitella itseään siellä leikkimässä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, meillä on kovasti tuota taloa järkkäilty. en kerro kuka.

      Poista
  12. Ihanan kodin teit! Minäkin iloitsen yhdestä tyttölapsestani kahden poikalapsen joukossa, odotan innolla että pari vuotta kasvaa ja pääsen väsäämään kaikkea tuollaista. Osia olen jo kirppikseltä hamstrannut niin barbi- kuin nukkekotiin. Ja nyt kolmivuotislahjaksi sai kaverilta ekat Sylvaniat, mutta vielä ei oikein hienomotoriikka riitä ihan pienillä esineillä leikkimään :) Meillä on sama periaate, lahjoja vain jouluna ja synttäreillä plus joskus parin euron juttuja kirppikseltä. Toisaalta, kun eivät usein saa tavaraa, niin sitten erityispäivinä tulee panostettua enemmän. Tuo aikaansaannoksesi antaa ihania ideoita, täytyy muistaa parin vuoden päästä tsekata tämä postaus uudelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva jos siitä on myös jotain ideaa muillekkin. :)
      Silloin ne tavarat tuntuvatkin merkityksellisiltä kun ei yhtä mittaa saa uutta ja uutta.

      Poista
  13. Siis ihan super ihana nukkekoti <3 Määkin tahdon :)

    VastaaPoista
  14. Ihanan luova ja hauska nukkekoti! Ponien talo on ihan tositosi tuttu omasta lapsuudesta. Olisiko ponien koulu tai tarha tuosta hakaneulasta päätellen? Mulla oli ihan saman lainen!

    Mistäs muuten nuo pilkku säilytys korit ovat kotoisin? Näyttävät kovin kauniilta plus käteviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ja kiitos! :)
      Toi on ponien päiväkoti - muistan tarkasti, koska itse lapsena säästin rahaa saadakseni tuon ostettua. :)
      Pinkit ja vihreät kangaskorit on ostettu pari vuotta sitten kodin ykkösestä, vaaleansiniset kukka-kankaalliset n 8 v sitten jostain halpa-hallin tyyppisestä.

      Poista
  15. Nukkekoti...ihania muistoja omista leikistä :)

    Mukavaa viikonloppua!

    Outi S.

    VastaaPoista
  16. ihanan näköistä!! Meillä tämä perhe on miesvoittoista, joten pääsen vain haaveilemaan moisista pikkutaloista ja hörhelöistä <3

    Löysin ihanan sovelluksen, mikäli teillä esimerkiksi tarvitaan vierasmajaa pikkuasukkaille tms.
    http://southerndisposition.blogspot.fi/2011/12/diy-three-ring-binder-barbie-dollhouse.html

    /Sanna

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!