perjantai 31. elokuuta 2012

Ruuhkavuosirallia ja omenarumbaa

Tällä viikolla olen ensimmäistä kertaa pohtinut asiaa jota minulta usein kysytään:
Millä ajalla sä ehdit oikein sitä blogiakin pitää?
Ei tunnu löytyvän rakosta edes avata konetta, eikä ole ollut motskuja kuvailla "ylimääräisiä".
Kurkkijoita täällä silti on käynyt, ja kommenttejakin tullut (ne käyn kyllä kännykällä heti katsomassa..) - Lämmin kiitos siitä!

Tämä viikko on lähdetty pienimmän kanssa aina aamutuimaan mummolaan, muiden mennessä kouluun ja töihin. Ja siellä on sitten ollut tätä omena-showta.
Olen istunut lohkomassa omenoita, ämpäri toisensa jälkeen, mehumaijallinen toisensa jälkeen.
Me tykätään laittaa talvella puuron päälle omenasosetta, ja se tulee parhaitan mehumaijalla höyryttäen ja lopuksi sauvasekoittimella surauttaen.
Kyllä vanhempani niitä omenoitaan mehuasemallekkin vie, mutta tuo sose on niin herkkua, kun vaan ehtisi tehdä koko talveksi...

Siihen päälle kaikki tämä lapsiperheen pyöritys: harrastuksiin menemiset ja tulemisat, kaverisynttäreille kuskaus ja lahjojen ostaminen ja korttien teettäminen, lääkärit ja hammaslääkärit ja vanhempainillat ja kaikki se.

Voin muuten kertoa että aika lähtemättömän vaikutuksen tekee varmasti vanhempainillassa kun hampaissa kaikesta hinkkailusta huolimatta roikkuu päivällä hammaslääkärin laittamaa keltaista töhnää, ja otsaa koristaa pyöräilykypärän tekemä raita mustaa putua, joka näyttää mullalta tms lialta.Itse menin heti kahteen vanhempainiltaan juuri näin "kaunistautuneena".
No, ei se aina voi mennä niin justiinsa. ;)

Viikonloppu oli oikein antoisa ja hauska. Onhan se suorastaan eksootista olla aina joskus liikenteessä ihan "omana itsenään", ei äitinä, vaimona, työntekijänä tai missään muussakaan ennalta määritellyssä roolissa. Edelliskerrasta olikin vierähtänyt muutama vuosi.
Omien ystävien kanssa ihan omat hömpötykset ja hekotukset, ja voi kuinka maailma yöntunteina paraneekaan.. (öh, tai sit ei...)
huh.

Koko viikon kotia on pitänyt vallassaan myös majaleikki-hässäkkä joka on valloittanut alakerran... Mahtavaa että leikit sujuu ja 3-6 lasta tuolla tuntuu aina olevan, mutta tämän viikonlopun yökyläilyiden jälkeen tarvii kyllä majat taas vaihteeksi purkaa että pääsee siivoamaankin. ;)























Shoppailemaankin "jouduin" tällä viikolla, kun mun lemppari kenkäkauppa Annelin Kenkä lopetetaan ja kaikki oli vähintään -50% alennuksessa. Kävin sitten hakemassa ensi talveksi gore-tex kengät lapsille, ja parit kengät ensi kesäksi itsellenikin. Ja vähän muutakin.
Kauhea läjä laatukenkiä saatiin alle 200 €:llä, joten ei auttanut kuin ostaa.;)























Illaksi on yökylävieraille tilattu omenapannaria ja nakkeja, ei muuta ku kokkaamaan!
Näiden ruusujen myötä toivotan ihanaa viikonloppua kaikille!
Taina















21 kommenttia:

  1. Muistan kanssa ne majaleikki ajat... eihän niitä olis millään malttanut purkaa, mutta välillä oli ihan pakko päästä imurin kanssa joukkoon :D
    Hienoa, että viime viikonloppu oli onnistunut ja nyt onkin seuraava jo edessä, oikein mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
  2. Kengät. <3 Oih!

    Kaikkea ihanaa teille kaikille!

    me kaikki ja rokotteista kiukkuinen kummipoika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haleja kummipojalle ja kenkäfriikille mammalle! ;)

      Poista
  3. Ruuhkavuodet, tosiaan. Ehkä sen tajuaa sitten joskus jälkeenpäin miten hurjaa tahti on välillä ollut, nyt ei ihan aina ehdi edes miettimään. Ja muuten, mitä sitä suotta ottamaan itseään liian vakavasti - hampaat töhnässä, pyöräilykypäräviiva otsassa kuulostaa just hauskalta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se nyt tästä vielä puuttuisi että alkaisi ottaa ittensä vakavasti! :D onneksi ei ehi! :D

      Poista
  4. Kuullostaa aika tutulta... Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Sä oot kyllä semmonen touhumamma ettei paremmasta väliä,ihmettelen ja ihailen!Ihania arjen kevennyksiä nuo sun hammasmöhnät sun muut,ainakin sitten kun niitä ajattelee jäljestäpäin,välttämättä just tapahtumahetkellä ei naurata:D
    Kiva kun oot päässy "ihan omana itsenäs" liikenteeseen,ei muuten tee pahaa ollenkaan vaikka miten lapsiperheen arjesta nauttisikin...Ja kiva kun kerkiät välillä päivittelemäänkin,ihanaa viikonloppua sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Kirsi kauniista sanoista, välillä miettii että miksi tätä teke, mutta sit taas muistaa - tää antaa enemmän kuin ottaa, tääl ootte te! :)

      Poista
  6. Hyvä idea tuo mehumaija höyrytys! Pakastatko soseen vai sokeroitko ja säilytätkö viileässä? Entäs maustatko sosetta? Me tehtiin viime vuonna kaneli inkivääri sosetta mutta tuli mieleen josko joskus antaisi ihan sen omenan oman maun vain maistua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää on ihan sellaista naturellia, ei sokeria eikä mitään. Lapset saa sit ripotella mielummin vähän sokera siihen puurossa olevaan "hillosilmään". :)
      aika hyvä vitamiini-pläjäys aamuun. :)

      Poista
  7. Ison kasan olet saanut kenkiä, kannatti shoppailla. Omenasose on todella hyvää, vaikka minkä kanssa.
    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. välillä on pakko shopata kun halvalla saa! :)
      kyllä mäkin laitan tuota omenasosetta vaikka mihin.
      ihanaa viikonloppua sinullekkin!

      Poista
  8. Syyskuun eka päivä ja heti näin syksyinen ilma. Viime vuonna keittelin pari kattilallista omenoita ja pakastin rasioihin, joita taitaa kyllä vieläkin löytyä pakastimesta... Ehkä tänä vuonna en niitä sitten haalikaan. Pitäisi varmaan kirjoittaa aina ylös, mitä kaikkea pakastimeen on tullut laitettua. Mukavaa viikonlopun jatkoa! t. Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta Maria ku pannarin päälle, keität kiisselin, puuroihin jne :)
      Leppoisaa sunnuntaita sinne!

      Poista
  9. Mä en ole muistaakseni maistanut ainuttakaan omenaa tänä syksynä.
    Ja unohdin mennä vanempainiltaan. Hyvä mä! :))

    VastaaPoista
  10. Heippa!

    Me poimittiin poikien kans 15 litraa puolukoita mökiltä, jotka pitäs putsata,keittää hilloksi ja osa laittaa kokonaisina pakastimeen. Omppuja olis kans tarjolla, joten säilöntä hommat jatkuu ens viikolla...Ja hyvin natsaa tähän yksinhuoltajan kiireiseen aikatauluun, Jippe siis viis viikkoo Hesassa harjottelussa.

    Terkkuja paljon teille!

    Outi S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla on homma hanskassa nainen, hyvinhän se menee yh:nakin! ;)

      Poista
  11. HIH, sorry mutta ei voi muutakun nauraa, kun tiedän miltä tuo keltainen töhnä näyttää=D Se on elämää lasten kanssa! :) Myöhemmin asia naurattaa, vaikkei ehkä nyt.

    Mäkin teen omppuhillon noin :) Helppoa, mutta ei nopeaa;) Ei ainakaan meillä, sillä meidän mehumaija ei käy iduktiotasoon ja joudun niitä keittelemään grillin sivukeittimellä:) Ehkä ens vuodeks saan uuden maijan. Mä muuten keittelen omppuhillosta marjapuuroa, on meidän yksi herkuista:)

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!