tiistai 7. elokuuta 2012

arkeen laskeutumista

Tyttöseltä äitienpäivä lahjaksi saatu koruteline
 Aamulla klo 8.15. Nukuin tyytyväisenä A-pikkuinen kainalossa. Mikä ihana puuhkuttava hyväntuoksuinen unimytty.
Mies oli lähtenyt jo töihin, vaikka olin luvannut nousta aamuisin keittämään puuron niin että hänkin ehtii sitä saada.
Tyttäreni tuli kädet puuskassa sängyn viereen esitelmöimään kuinka äidinkin on nyt alettava harjoitella näitä nousemisia kun ens viikolla pitää sit laittaa aamupala aikaisin.
Kesällähän saattoivat hoitaa aamupalat ja muut aamutoimet itse jos oli kiire kavereille ja me isoimmat ja pienin laiskoteltii (esim klo 8.30 saakka) mutta nyt on sovittu että koko perhe siirtyy aikaisiin heräämisiin, aamupuuroihin ja ajoissa nukkumaanmenoon.
joo-joo.
"korulehti" on äidin yöpöydällä
Ensiviikolla pitää kaikkien olla klo 8 töissä, eskarissa ja koulussa. Onneksi ei sentään mun! ;)
A:n ja mun kerhot alkaa aikaisintaan klo 9, siihen ehkä pystytään. Ja iltapäivät saan olla kaikkien lasten kanssa kotona. <3
Hyvä tästä tulee. Kun vaan totun näihin aamuihin.....

Vihdoin kun terassi on valmistunut on ollut aikaa myös äidin "ei niin kiireellisille" projekteille. Appiukolta jo keväällä lainattu hiomakone on lopulta päässyt käyttöön. Vanhat keittiöntuolit ja iänikuiset puutarhakalusteet ovat saaneet kyytiä.

Ehkä vielä joskus pääsen tekemään postauksen siitä kuinka ne on ehditty myös maalata tai öljytä.

Nyt keskityn siihen, että hullunkiilto silmissä hiippailen ympäriinsä etsimässä jotain hiottavaa. Olen nimittäin huomannut kuinka kätevää on laittaa kuulosuojaimet päähän ja sanoa että "äiti ei nyt pariin tuntiin kuule mitään kun on nämä kuulosuojaimet, että jos tarviitte jotain niin sanokaa isille!"

 (suosittelen kaikille perheenäideille toisinaan) ;)

 
 Tähän arkeensiirtymispostauksen henkeen sopinee kuvat näistä samoista iänikuisista nurkista. Tätä samaa. Vähän niinkuin arki - tuttua ja turvallista, vähän tylsää mutta itselle kumminkin mukavaa.

FB:ssä jo ehdin tuossa hetki sitten kehua kokkailutaitojeni kehittymistä. Ilmeisesti pahanruuan ruuanlaittotaitoni ovat kohentuneet. Tai sitten 6 v. poikani  on oppinut naisten imartelun jalon taidon:
"Äiti, tää ruoka ei oo ollenkaan niin pahaa, kuin silloin kun meillä viimeksi oli pahaa ruokaa. Tää ei oo melkein yhtään pahaa, pahaksi ruuaksi!"
Saavutus kai sekin. (kanaa ja riisiä vaan ei toimi lihaa ja perunoita miehelle)
Kuinkakohan käy tuon kotiruualle oppineen eskarin koulun ruokalassa einesten äärellä....
No, opettelua sekin. :)


Tuskatonta arkeenkaskeutumista toivottelee,
Taina

PS. etsin ohjaajakaveria Kurikankulman liikkuntasaliin tiistaisin klo 17-18 MLL:n taaperoiden aikuinen/lapsi "touhutuntia" (lähinnä temppurata-tyyppinen) vetämään. Anyone?

21 kommenttia:

  1. Sama shokki täällä tulee ensi tiistaina:)
    Varsinkin toisiksi vanhimmalla on kello päyrähtänyt täysin. Pienet herää siinä vähän ennen 8 eli ei kovin paljon aikaisemmin tarvitse herätellä.

    Meillä ei onnistu tuo, että mee isille. Iskä nimittäin koomailee omien juttujen kanssa ja talossa on pommi käynyt, jos minun valvova silmä ei ole toiminnassa;)

    Voikun sulla on kaunis "meikkipöytä"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä onnistuu siis niin että isin kanssa sovitaan että vastuu on nyt hällä. :) näitäkin hiomapäiviä odottelin siis pari kuukautta.. ja koitan ottaa niin että jokainen saa hoitaa kotihommat tyylillään... ;P

      Poista
  2. Todellakin sanon samaa täällä sulle, aina pitää olla joku projekti käynnissä, pysyy virkeenä! :-)
    Ihania juttuja, samanlainen peltipurkki meillä, se on ihan lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kai se on jotain hulluutta sekin että aina pitää jotain olla duunaamassa ;D

      Poista
  3. Kaunis koruteline!
    Arki on alkanut täällä, siis aikuisilla... lapsilla se alkaa ensi viikolla. Ja olen TODELLA kauhuissani nyt jo!!! Teineillä rytmi ihan sekaisin :( Toista viikkoa olen nyt heräillyt 6.30 ja aamut on edelleen vaikeita... no kait sitä joskus taas tähän tottuu!
    Toihan on mahtavaa... kuulosuojaimet korville, eikä äiti voi kuulla, eikä siis auttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä joudun kanssa ruveta aamuisin heräämään kun noi pienet tarvii vielä huoltoa ennen koulua.. kauhulla odotan niitä aikoja kun menen töihin! :P

      Poista
  4. Meillä oli tänään pahaa isin laittamaa couscousta ja kanaa. Muistan hämärästi nuo aamut kun ei tarvinnut lähteä mihinkään. Voi nauti niin kauan kuin voit. :D Justiinsa naamassa näin yhden kuvan jossa kaikki vastaukset kysymyksiin antaa äiti. Isiltä kysytään: Missä äiti on? ;) Muksaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, noinhan se just menee! tää eroaa kyllä ekasta äitiyslomasta siinä että kun osan perheestä pitää lähteä niin aamuista katoaa osa leppoisuudesta..
      kiitos samoin :)

      Poista
  5. Molla repeilee tuon kuusi-vuotiaan kommenttien kanssa, kiitos nauruista!
    Mä muistan nuo aamut, vaikka ette uskokaan. Nyt saisin nukkua kellon ympäri, ei onnistu. Jotkut ihanat pienet kivut herättelee. No valitus seis!! Niin paljon olen saanut, kokenut, kiits siitä!
    Mukavaista elokuun alukua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin kai se menee, että joskus vielä saa nukkua kyllikseen!
      kiitos kivasta kommentista ja mukavaa elokuuta sinnekkin!

      Poista
  6. Oh My mitä turkooseja piristeitä! Maalaus, peili ja hurrrmaava linturasia! Kesänraikkaita sävyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jes, noi on niitä juttuja joista mies kyseli pitääkö vanhasta romusta oikeesti maksaa yhtä paljon kuin uudesta, mutta mä rakastan <3

      Poista
  7. Kaunis korulehti ja tuo turkoosi pikkukaappi on aivan hurmaava!
    Hih, meilläkin nukuttiin tänään vähän pommiin...koko perhe. Yleensä tyttö herää viimeistään puoli kahdeksalta, ellei aikaisemmin. Tänään minä heräsin vartin yli 8 meistä ekana ja aloin herätellä muuta perhettä. Peipposen "kindi" alkaa ysiltä ja tänään piti meidän olla siellä myös miehen kanssa molempien ekassa vanhempaintapaamisessa, kun tyttö on nyt puoli vuotta käynyt päiväkodissa. Tuli vähän kiire, mutta just ja just ehittiin ajoissa ;) Mut mikä siinä on, että aina, kun ois jonnekin meno, niin typy nukkuis vaik ysiin, mut ei vapaina ja viikonloppuina, ehei...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toi pätee niin, että kun ei tarvisi herätä niin herätä kukonlaulun aikaan ja päinvastoin :) oon kuullut sanonnan että lapsi on koulukypsä kun ei enää haluaisi herätä aamulla, että ehkä niitä aamu-unia on teilläkin tarjolla muutaman vuoden päästä :)

      Poista
  8. Musta tuntuu, et ehdin syventyä sun kuulumisiin vain blogin kautta, kun Joona kipittää pihalla aina tangentin suuntaan, kun haluaisi vaihtaa pari sanaa :D Mutta mikä tuo taaperotouhutuntijuttu on? Miten sellaiseen pääsee osallistujaksi :D ?

    VastaaPoista
  9. Niin ja hei, mä rupeen kans kokeilemaan tota kuulosuojaintaktiikkaa. Tosin veikkaan, et ihan vielä ei mee jakeluun, mutta pistän mieleen :D Eikös ompelukoneompelukin ole sen verran meluisaa, et vaaditaan kuulosuojaimet.... :P ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kiva että käyt täällä kuulumisilla, onhan tätä välimatkaa niin että hyvä että jotenkin hoituu! ;D
      No, eiköhän ruveta ulkoileen yhdessä kun arki alkaa!
      kyllä tota voi tosi hyvin soveltaa ompeluun! vielä teet jotain tosi pölisevää että ei voi poistua ompeluhuoneesta, mielellään edesa avata ovea.. :)
      Toi jumppa on siis MLL:n juttuja, paikat arvotaan mutta ohjaajan lapselle on tietty varma paikka tiedossa :) aika leppoisa homma kun kaikilla tenavilla on oma vanhempi mukana. lähekkö? :)

      Poista
    2. Tommonen jumppa ois meille varmaan tosi hyvä, mutta en tiedä riittääkö rahkeita ohjaukseen saakka.... :O Vaativatko nuo tunnit paljon suunnittelua? Millaisia jumppia olet pitänyt :) ?

      Poista
    3. siis piti tänäänkin vastailla livenä, mutta en sit muistanut... jutellaan aiheesta joku päivä hiekkiksella. :)

      Poista
  10. Mä oon kans vielä nauttinut niistä aamuista, kun lapset menee mummulaan naapuriin ja riittää suunnilleen, että niille sanoo moi. Ens viikolla tuskaillaankin sitten päiväkotiaamuja ja kaupan päälle ekaluokkalaisen koulumatkaa - iik!

    Mä tykkään kans siitä, kun välillä voi ilmoittaa että äiti ei nyt voi sitten auttaa mitenkään, kun maalaa/hioo/ompelee/tekeejotainmuuta, isi auttaa. Aaahhh.

    VastaaPoista
  11. kunhan saa isin kanssa sovittua että vastuunjako on selvä, niin toi on sitä parasta omaa aikaa! :)
    tsemppiä arkeen siirtymiseen sinekkin!

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!