maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tulkoon valkeus - ja valkeus tuli

Kotiäitinä näitä omia nurkkia ehtii nähdä melko riittävästi. Meillä elämä keskittyy pitkälti tähän keittiö-ruokailu-olohuone tilaan. Ja vaikka kuinka rakastan noita meidän värejä ja materiaaleja verhoissa ja ruokatuolien päällysissä rupesi tekemään mieli uutta. Raikastusta, valoisuutta kevääseen.
Vaihtelua.
























Niinpä pistin harmaat verhot talviteloille ja hain Ikeasta neljä perus-valkoista lenkkiverhoa. Tapojeni vastaisesti koitin tehdä lyhennysompelukset huolellisesti, ihan siltä varalta että kestäisivät JOS noi valkoiset unelmat vaikka vetäisi puoleensa räkänokkia ja tahmatassuja ja niitä saisi heitellä pyykkikoneeseen vaikka useamminkin.

Noihin keittiön tuoleihin (Ikeasta nekin, kun se on lähellä, ja halpa) ostettiin varmuudeksi myös valkoiset päälliset vaikka heti teetin niihin (Designers Guildin) kankaista päälliset jotka ovat tähän saakka olleetkin käytössä. Nyt kaivoin käyttöön vaihteeksi nämä valkoiset.
(okei noi alareunat pitää jaksaa vielä pingotella vähän paremmin, huomaan..)
Pöytäliinahan on kerniliina jonka heitän pari kertaa kuussa pyykkikoneeseen ja muuten pyyhkäisen rätillä kuten pöydän. Violetit liinat on Tiimarin joulu-poisto laarista -70% alella, mutta passaa tuo violetti meille muulloinkin kuin jouluna. :)

Mieskin huomasi että näyttääpä meillä valoisalta. Itse tykkään tästä, vaihteeksi. Katsotaan kuinka kauan! ;)












Eilen Sappeessa oli aivan mahtava kevät keli! Aurinko paistoi ja rinteet oli silti hyvässä kunnossa lapsillekkin, ei vielä liian mössöä. Ihana kevät-talvi päivä, ja A oli ollut hyväntuulisena mummolassa (kiitos isille ja äidille laskettelu-päivästä!).
Tänään onkin sitten ollut kunnon räntä-räpäskä keli. Ketä se sitten haittaa:

Positiivista ajattelua 6 v:n malliin: "Tänään on loistava pyöräilykeli!" Äidin yrittäessä jotain järjettömästä lumipyrystä perusteli: "Paljon parempi kuin esimerkiksi ukkonen. Tai 100 astetta pakkasta." 
Kaikesta sitä aikuisena keksiikin nipottaa. No, en antanut kelien sitten haitata itseänikään vaan roudasin petivaatteet ulos ja siivosin Aatun kanssa huushollin.
pieni ulkoilua rakastava nassikka, istui lapioimassa kun äiti tomutti petivaatteet

Pikku "crossi"-pyörän on jo saanut kaivaa esille. Tästä on jo viimekesänä sudittu takarengas kankaille..
Nyt tarvisin kuulkaas apua. Meillä on tuo rappukäytävä johon tarvitsisi verhon. Sälekaihtimet joutuu pitämään lähes aina jonkun verran raollaan koska muuten tuosta tieltä näkyy meille sisälle hyvinkin suoraan. Vaikkei liikennettä paljon ole, en halua silti että ollaan "näyteikunalla". Joku kevyesti "shiftaava" tyylikäs juttu joka voisi olla suurimman osan ajasta ikkunan edessä ja olisi myös tuolta alhaalta käytettävissä. Sälekaihtimiin on tuo valokuvien päälle laskeutuva kepakko ja naru. Toimisi näköesteenä mutta päästäisi valoa, ei niin tylsä kuin tuo sälekaihdin. Huonekorkeus tässä ylhäällä on 3 m, joten toi seinä on aika korkea pötkylä. Ehdotuksia?

Ja sitten niin ihanaan haasteeseen jonka sain Sannalta , kiitos vielä! :)
Haaste on kuvailtu näin:
"Rakkautta on... -sarjassa on ajatuksena koota kaikkia pieniä rakkaudesta kertovia tekoja arkielämässä. Melkoisen imelää, mutta minusta on ajoittain ihanaa pysähtyä ajattelemaan, millä hyvinkin pienillä eleillä osoitamme rakkauttamme lähimmäisiämme kohtaan. Rakkaudenosoitukset voivat olla puolisoa, äitiä, isää, sisaruksia, lemmikkiä tai vaikka itseään kohtaan. Tärkeintä on vain tuntea saavansa ja antavansa rakkautta. Teot eivät kaipaa selittelyä, vain se on tärkeää, että sinä itse tunnet sydämessäsi jotain niiden pienten tai vähän suurempien eleiden, hetkien, tekojen, ajatusten kautta." 

 Näitä on ollut hauska miettiä arjen tohelluksen keskellä, suosittelen jokaiselle! Siksi en nimeäkkään tätä kellekkään erikseen vaan toivon että mahdollisimman moni tarttuisi haasteeseen, oli blogia tai ei. Itse en jaksanut muotoilla näistä tuollaisia Kim Casali tyyppisiä kahden sanan viisauksia, mutta ajatus tärkein.
Tässä muutama mun "rakkautta on" mietteeni lähipäiviltä:

Rakkautta on... lapsen hymy neljällä hampaalla.
Rakkautta on... sunnuntai-aamun unet ja valmis aamupala.
Rakkautta on... äiti joka soittaa kysyäkseen tarvitsenko apua.
Rakkautta on... sisko joka ymmärtää puolesta sanasta.
Rakkautta on... mies joka ymmärtää ilman sanojakin.
Rakkautta on... ystävä joka kirjoittaa "moi" vain jotta tiedän hänen ajatelleen minua.
Rakkautta on... lapsi joka antaa vielä uuden kierroksen iltapusuja. 
Rakkautta on... miehen halaus kesken ruuanlaiton.
Rakkautta on... yllättävän paljon!

Mukava viikko tiedossa: 
perhekerhoilua A:n kanssa,
lapsilla kavereita tulossa kylään omien koulujensa ja kerhojensa jälkeen, ja viikonloppuna ehkä sitten koko perheelle,
 liikkarissa pidän huomenna yhteiskerran vanhemmille ja lapsille jolloin rakennamme temppuradan koulun saliin, 
ja pientä kummilasta odotellaan syntyväksi nyt ihan päivänä minä hyvänsä!

Toivotan oikein mukavaa viikkoa jokaiselle!
Terkuin Taina

17 kommenttia:

  1. Tulipas tosi raikkaan ja valoisan näköistä, me like :)

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan valoisan oloista ♥
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Mäkin tykkään valoistuneesta ilmeestä! <3

    Sanna

    VastaaPoista
  4. Näyttää oikein mukavan valoisalle. Minä tykkään ihan älyttömästi niistä sinun värikkäistä tuolinpäälisistä. Jotenkin ne vaan kuuluvat sinun ruokailupöydän ääreen : D Hetki menee ennen kun tottuu valkoisiin, vaikka valkoinen onkin hyvä väri.
    Saatko sinä tuon kerniliinan pyyhkimällä puhtaaksi. Minulla tahtoo kaikki tomaattikastikkeet jämähtää heti kiinni. Liinasta tulee hetkessä pilkullinen pojan kohdalta ; ) Vai onkohan laadussa eroa. Taisin ostaa metritavarana omani Anttilasta.
    Olohuoneen verhot ovat ihant ja tosi valoisan näköiset. Haluaisin samanlaiset, mutta perhe pistää hanttiin. Pitää kuulema olla sellaiset verhot, joilla saa auringonvalon pidettyä kurissa : (

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunista ja valoista teillä!

    Teillä on mukavan kuuloinen viikko tiedossa :) Aurinkoista tiistaita, täällä ainakin paistaa ja ihanalta tuntuu eilisen räntäkelin jälkeen!

    VastaaPoista
  6. Ihanan valoisaa :) Tosin minäkin olen aivan ihastunut niihin teidän värikkäisiin tuolinpäällisiin.

    VastaaPoista
  7. Upean näköistä ja ihanan valoisaa! Kattokruunu olohuoneessa on myös tosi hieno! T. Harakka :)

    VastaaPoista
  8. Ihanan valoisa kevät-koti!
    Sopii hyvin noi valkosetkin vaik värilliset huput on kauniit.

    Pus!
    Outi R.

    VastaaPoista
  9. Kaunista ja valoisaa!
    Voisin vaikka napata ton Rakkautta on... haasteen ;))

    VastaaPoista
  10. Pitkiin aikoihin ei ole sun postaukset näkynyt mun lukulistalla,onneksi lähdin nyt(kin) vartavasten katsomaan mitä sulle kuuluu;)Ihana hyväntuulen postaus,aattelepa tosiaan jos olis sata astetta pakkasta,paha siinä olis pyöräillä=D Miten musta tuntuu joskus(aika usein) että viisaimmat jutut tulee lasten suusta:)Ihan hirmuisen kauniilta ja valoisalta näyttää kotisi,ja tietysti keväiseltä...Kauniit ajatukset tuossa sinun Rakkautta on-jutussasi,voisin yrittää jokupäivä samaa jos suinkin muistan:) Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin<3

    VastaaPoista
  11. Aargh! Taas Sun blogi oli HÄVINNYT mun listalta.. mä jo ihmettelin että miks ei oo postauksia tullut..

    No mutta.. haluutko muuten sen pöllötarran?
    Tänään kävin siellä kaupassa (sadatta kertaa) ja kas ku niitä oli taas!! :P Kirjoita mulle jos haluut!

    VastaaPoista
  12. Kivaa freesausta, näyttää tosi hyvältä =)!! Kyllä se vaan piristää kummasti kotiäitiä, kun ympäristöönsä vähän muokkaa ;)...Ja Ikeassahan se minäkin juuri poikkesin, kun tuntuu että jotain uutta tarvii tänne uuteen kotiinkin saada =)! Näkymiin!

    VastaaPoista
  13. Aivan loistavaa positiivista ajattelua, pitäisi kyllä ottaa oppia :) Yritän muistaa nämä ensi kerralla, kun sää ottaa päähän´.

    Pienillä jutuilla saa ison muutoksen aikaiseksi, tosi raikasta ja keväistä!

    VastaaPoista
  14. Mullakaan ei sun postaukset päivity...

    Ihanan vaaleaa ja valoisaa teillä on! Mietin tuohon portaikon ikkunaan, että mahtaisko sua kiinnostaa laittaa siihen vaikka sellanen kontaktimuovin tapainen juttu, niitä saa esim rautakaupasta. On kuvioilla tai ihan vaikka maitolasin tapainen. Helppo laittaa (tosin en tiiä miten helppo tuonne korkeelle..) ja lähtee sit taas helposti irti tarvittaessa. Valo näkyy läpi mutta siitä ei kuitenkaan näy läpi. Ainakin sellanen vaihtoehto vois siis olla siihen harkittavissa. Eikä tarttis räknätä kiinni ja auki.

    VastaaPoista
  15. Ihana rakkaushaaste ja muutenkin niin hyvän mielen postaus että! <3

    Olkkarissa näyttää ihanan valoisalta, avaralta ja raikkaalta!

    Mites...kävisköhän tohon portaikon ikkunaan vaan joku esim. yläkapan tapainen, joku yksinkertainen, vaalea... Ja jättäisit sit kuitenkin näkösuojaksi ne kaihtimet...
    Mulla ei nyt tuu muuta mieleen...

    VastaaPoista
  16. Miten mä oon niin huono vastaamaan näihin vastauksiin vaikka ne heti ryntään lukemaan?
    Kiitos siis teille kommenteista, ne lämmittää mieltä. :)
    Kyllä mäkin tässä oon tullut siihen tulokseen että ne värilliset päälliset tulee tuoleihin takaisin lähi viikkoina, likastetaan nää nyt kertaalleen ensin. :)
    Mäkin olen joutunut jotkut blogit lisäämään erikseen vielä seurattavien listaan että päivittyvät, mikä lie bloggerin jekkuilu.

    Annukka: meillä on olkkarissa sälekaihtimet aurinkoa varten, noi on vaan koristeet. Mulla on ton kerniliinan päällä vielä jotkut halvat kaitaliinat/tabletit suurimmille röpötyksille, ja vanishilla lähtee sitten ne mitä ei rätillä irtoo. :)

    Helin maitolasi-tarraus ja Liisan yläkappaus otettu harkintaan ja neuvotteluun, kiitos ehdotuksista!

    VastaaPoista
  17. Hip Hei!

    Ihanalta näyttää..kevättä rintaan..

    Mukavaa viikonloppua!

    Terkuin Outi S.

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!