torstai 9. helmikuuta 2012

Rojuvuoria, rahareikiä ja suuria suunnitelmia

Asia jota talon rakentaminen on opettanut on kärsivällisyys. Olisi niin ihanaa kun kaikki olisi kerralla valmista. Minäkin naivisti uhosin aikanaan että "jos joskus rakennetaan niin sen on pakko olla avaimet käteen!" As if. Jos haluaa kivoja kestäviä ratkaisuja on pakko välillä pitää tuumaus, ja ennen kaikkea rahan säästö taukoja. Varsinkin jos valitsee puolison joka haluaa harkita kunnolla ennen investointeja.
Tässä muutamia investointi kohteita, heti kun niitä rahoja jostain ilmestyy.
Ja samalla niille hassuille muutamille jotka kuvittelee että meillä on jotenkin "ihanaa", tässä meidän kodin karmeimpia paikkoja. Olkaa hyvät.
Eteinen. Tarkoitus olisi teettää tuohon tapetti-seinämälle mittatilaustyönä penkki jossa olisi alla kunnon säilytysloorat kengille. Kaikki meidän kiintokalusteet keittiöstä lähtien on teetetty Remholzilla eli puusepänliikkeessä. Vaikka sentään paljon kiersin keittiöfirmojakin, osoittautui tuo meille sopivimmaksi ja edulliseksi, vaikka kaikki tehtiin vimpan päälle mittaitilaustyönä meitä varten.

Ja kyllä, mä edelleen niin rakastan tota mun meidän perhostapettia! <3

Koko tää eteinenhän on täällä hetkellä ihan hanurista. Siitä piti tulla iso tuulikaappi jossa on hyllut ja laatikot kaikkien pipoille, luistinkasseille, koulurepuille jne jne. No, tuli sitten ilmastointiputkien läpivientejä, rappusten paikka ontelolaattojen kantavuuden mukaan ym juttuja mun jätti-tuulikaappiini josta kutistui sitten lopulta aika pieni. Ja niitten ihanien hylly järjestelmien tilalla on tällä hetkellä 12 vuotta sitten meidään ensimmäiseen kotiin ostettu Ikean kenkäteline ja kirsikkapuun värinen lipasto joka oli ihan hieno silloin 10 vuotta sitten kun se on ostettu.

Näihin kuviin kun lisäät vielä vaunut, jotka on tällä kelillä pidettävä sisällä koska juniori nukkuu niissä päiväunensa alkaa olla aika tunku. Sitten tulee meidän isot ipanat ja kaverit, eli aika paljon lisää kenkää, pipoa ja vaatetta.
Eli tarttis tehdä jotain.


Alakerran vessa.
Tarviiko tähän edes lisätä mitään?
Alhaalla kun ei tällä hetkellä kukaan asu on tää vessa jäänyt tällaiseen "käyttökelpoinen"-tilaan.
Peili, valaistus, vetimet, hyllyt.... kaikkee pientä puuttuisi.
Tarttis tehdä siis jotain.

Olen yrittänyt joskus ehdotella jotain väliaikais ratkaisuja mutta ne ei passaa ollenkaan, sitten kun laitetaan laitetaan kerralla kunnolla. Että ei muuta kun kärsivällisyyttä...


Sitten olisi tää tapaus pätkän huone. Aatu nukkuu tällä hetkellä meidän huoneessa, ja tää tavara ajelehtii sitten pitkin huushollia. Koska siellähän se Aatu leikkii missä muutkin on. Sinänsä nää lelut on aika turhakkeita, koska parasta parhautta pätkän mielestä on lappaa rojua pois laatikoista ja kaapeista, kuskata ympäri huushollia ja sulloa korkeintaan vääriin laatikoihin takaisin. Mutta koska lapsi on kolmas ja serkusjonossa vaikka kuinka mones tavaraa kuitenkin on.  Lelukoreja on siis


keittiössä

olohuoneessa..
Ja kaikkien näiden kulkuneuvojen parkki on periaattessa sohvan takana.. no, arvatkaas kuinka usein ne oikeasti palautuu sinne?
Meidän makuuhuoneesta tulee siis tässä kesään mennessä Aatun huone. Ja me muutetaan työhuoneeseen. Ja työhuone takkahuoneeseen. Siihen, johon ei oo raaskittu vielä ostaa takkaa.
Mun pitää siis raaskia luopua tuosta rauhoittavasta näystä jonka olen viritellyt tuohon makkarin seinämälle. Mummin vanhan kampauspöytä, jonka ääressä ei kukaan kampaa, ja lukunurkkaus jossa ei kukaan lue. Siihen sitten vissiin pitäisi teettää joku iso kaapisto Aatun tavaroille.


  Leevin huoneessa olevia "vauvamaisia" Kidset huonekaluja olisi tarkoitus siirrellä Aatun huoneeseen päin, ja Leevi tarvisi sitten syksyllä jo koulupöydän (sniif, mun vauva menee eskariin). Nämä kuvat Leevin huoneesta on nyt kesältä, en jaksanut enää palata kuvailemaan kun tää postaus näköjään rönsyilee.. En minä näitäkään mööpeleitä enää mitenkään rakasta, mutta hyvässä kunnossa ovat joten menköön nyt kolmosellakin.
Ja koska mä en ole keksinyt mitään pätevää selitystä sille miksi isi ja äiti saa nukkua samassa huoneessa mutta lasten pitäisi nukkua yksin, nukkuu meillä isot lapset yhdessä vaikka omat huoneetkin olisi. Olen sitten suunnitellut, että josko muutettaisiinkin tuosta meidän makkarista - tulevasta Aatun huoneesta - lasten makuuhuone. Aatun tavaroille voisi olla siellä kaapit, mutta meneehän siihen aikaa että se siellä alkaa oikeasti itsekseen leikkiä. Sinne sopisi siis hyvin 3 pientä sänkyä. Kyllä Emmalla omassa huoneessaankin sänky on, mutta toistaiseksi ovat viihtyneet samassa huoneessa nukkumassa.
Ja koska nämä sänkjen siirtelyt kerrosten välillä, kaapistojen ym asennukset jne ei oo mitään pikkujuttuja mun pitäisi saada vielä "muukin perhe" motivoitua näihin järjestelyihin ja "pikku investointeihin".
Siihen nähden siis että olen hoitovapaalla, ja kaikki liikenevä raha laitetaan tänä vuonna pihaan ja alapihan terassin rakentamiseen on näitä 500-1000 "pikku investointi kohteita" vähän liikaa.
Ja se autotalli-piharakennuskin olisi kiva tässä lähivuosina saada.
Ja kylpytakkikaappi suihkuhuoneeseen.
Ja seinään kiinnitettäviä kuivaustelineitä kodinhoitohuoneeseen.
Ja valkoinen keittiönpöytä ettei tarvisi ikuisesti piilotella tätä kirsikan väristä liinojen alla. (Vaikka oli tää ihan hienon värinen silloin 10 vuotta sitten kun tämä ostettiin..)

Mutta ei auta kuin haaveilla ja olla kärsivällinen. Hyvin suuniteltuhan on jo jonkun matkaa tehty, eikös...?
Olisi hauska kuulla mikä on teidän kodissa se suurin eli kiireisin investointia taikka uudelleen järjestelyä kaipaava juttu!
Terkkuloin Taina


21 kommenttia:

 1. Mutta sehän on kivaa, kun on haaveita, ja jotain mitä toteuttaa sitten ajan (ja rahan, sitä kun valitettavasti aina menee) kanssa.

  Voi tuo teidän Aatu on itse suloisuus :) Noinhan niitä leluja on, ympäri kämppää -meilläkin vaikka KOKO AJAN kerään pois. Mutta sitä kestää aikansa. Tulet varmasti vielä kaipaamaan tuota aikaa :) Minä ainakin varmasti tulen.

  Tuo teidän eteisen perhostapetti on aivan ihanaa!!! Just jotain tollasta iloisuutta kodissa pitääkin olla:)

  VastaaPoista
 2. Huoh, tuo kaikki on mulla vielä edessä :) ikuista rakentamista ja muutosta huoneesta toiseen! Mähän en vielä konkreettisesti edes käsitä, että puolen vuoden sisään asuisin siinä talossa! Olen ollut suunnittelevani kaikki niin vimpan päälle, mutta voi olla, että kun seinät ja huoneet on paikoillaan niin käy niin, että "ai tää tila olikin tämmönen..."
  Alakerran vessassat tosi kaunis tapetti muuten! Ja aikuisten makkarissa ihana rauhallinen fiilis.
  Kyllä se siitä, jos yhtään lohduttaa niin 10 vuoden päästä on varmaan jo ihan erinäköistä :D

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun on suunnitelmia :) ja hiljaa hyvä tulee ;)
  Mieki sain tapetit makkariin 7 asuinvuoden jälkeen
  Nyt haluttas uudistaa eteinen/tuulikaappi enemmän kuistimaiseksi ja kaikenlaista muutakin on mielessä, mutta moni tyssään rahan puutteeseen :(
  Meilläkin yhteen aikaan ipanat nukku samassa huoneessa, se jotenki rauhotti ko toinen tuhisi vieressä:)

  VastaaPoista
 4. Niinhän se menee, pikkuhiljaa! Mutta mukavaa, että on mitä odottaa! Itse ainakin tykkään, kun kodin ilme muuttuu pikkuhiljaa, sitten kun se tavara tai esine on siihen hommattu ei enää osaa kuvitellakaan olla ilman! :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tutulta! Mies kanssa hyvin tarkka, jos tehdään, tehdään kunnolla... ei siis mitkään "viritelmät" tykättyjä (hyvä niin, ehkä) ;))

  Asutaan 50-luvun rintamamies talossa ja kellari on vielä alkuperäsessä kunnossa, joten jo putkistojen takia ja tietty viihtyvyyden vuoksi myös olis aihetta tehdä sille jotain. Siellä on saunatilat ja ns kodinhoitohuono (siellä on siis pyykinpesukone), se on tila, jossa ei voi kuivata vaatteita (kellaritila). Seuraava sana onkin RAHA, ei sen kummempi!
  Ja keittiön haluaisin uusia (mukavuus), se on jo suunnitteluvaiheessa!!! Tapetit on olleet jo 12 VUOTTA seinillä... joten...
  Mutta kun toinen on hyvin harkitseva, niin... en oo hoputellut :D
  Eli kyllä noita kohteita löytyy!

  VastaaPoista
 6. On kyllä niin kauniita tapetteja! :) Meillä on kans harkinnassa vielä moni juttu eikä hetkessä sudita hetken mielijohteestas mitään vaan vasta sitten kun ollaan varmoja.. :)

  VastaaPoista
 7. Suurin ongelma on eteinen. Siinä mättää... Kaikki. Liian pieni, liikaa tavaraa. Mut ehkä se tästä helpottaa, jossakin vaiheessa. ps. meillä on muuten kovin saman näköinen kenkäteline. :)

  t. Maria

  VastaaPoista
 8. Eteiseen haluaisin paljon lisää tilaa. Symppaan niin sun suunnitelmia siitä... mulla hyvin samanlaiset - oli ja taitaa jäädäkin. Sit, kun rahaa, liekö muksut jo niin isoja, ettei enää kannata... ;)

  Halipus!

  Sanna

  VastaaPoista
 9. Oi vitsi, miten kuulostaa niiin tutulta.
  Meillä tuo siirtely toisinaan onnistuu niin ,että aloitan pontevasti ja saan omine voimineni tavarat ns. puoliväliin, jolloin miesväen on vaan ihan pakko tulla apuun, että saadaan paketti edes suunnilleen taas kasaan :)

  VastaaPoista
 10. Huippu lukea teidän mietteitä aiheesta! En taida siis olla "ongelmineni" yksin.. ;)

  VastaaPoista
 11. "Mummin vanhan kampauspöytä, jonka ääressä ei kukaan kampaa, ja lukunurkkaus jossa ei kukaan lue. " Voi että, niinpä juuri! Periaatteessa mä vastustan tuollaista sisustamista, jossa laitellaan asioita esille ja joilla ei tehdä mitään, mutta pirskatti soikoon, ne kun tuppaa olemaan kuitenkin niin nättejä aina! Miehen kanssa kun välillä haaveillaan sisustamisesta, niin minä saatan kiekua, että "mikä sen tavaran funktio on??". Ei pitäisi olla liian realistinen. Tai pessimistinen. Tai joku sellanen. :)

  VastaaPoista
 12. Janet, noikin kyseiset mööpeöit on tohon vaan niinku perinteisesti ajautunu, kun ei muuton hetkellä ollu tärkeempiäkään siihen. Nyt taitaa täyttyä toikin seinä huonekaluilla jolla on funktio. ;)
  Ja Nipsu, kannattaa ympätä mahdollisimman paljon kuluja osaan "rakennuskustannukset" jolloin tonnin ostos on halpa, koska muuton jälkeen alkaa se pihistely, ainakin meillä..

  VastaaPoista
 13. Teillä on jo nyt kaunis koti. Kyllä sitä keskeneräisyyttä kestää melko kauan, mutta jossain kohtaa tulee täysi toppi ja hermo menee totaalisesti... Silloin meillä yleensä alkaa kauhia tohina ja touhu ja ainakin yksi nurkka tulee kuntoon. :)
  Sen jälkeen on taas hieman helpompi kestää sitä loppua keskeneräisyyttä.

  Aika tylsääkin ehkä olisi jos kaikki olisi kerralla valmista ja finito...

  Minä tykkään makustella ja suunnitella asioita pitkään ja juuri sisustamisessa mulla on visio jo pitkään lopputuloksesta. Ja se muuttuu ja jalostuu matkan varrella vielä paremmaksi kuin eka visio. Tai ainakin niin yritän itselleni sitä uskotella, hih. :)

  VastaaPoista
 14. Kiva blogi sulla, en ole aikaisemmin tainnut täällä vieraillakaan.

  Tuli ihan siskon mies mieleen tuosta harkitsevaisuudesta jota taas perheen muilla jäsenillä ei aina ole ja siitä syntyy välillä pientä sanomista..:)

  Vessakuvasta en heti edes löytänyt mitään mikä on "huonosti" kun takaseinän kaunis tapetti vei huomion. Tosi raikas ja samalla herkän kaunis, oi että :)

  VastaaPoista
 15. Haha, kuulostaapa tutulta. Me rempataan (tai siis teetetään muilla remonttia) aina huone kerrallaan. Kalleimmat (khh ja kuraeteinen) vielä tekemättä, kevään aikana tulee toivottavasti vaatehuone ja työhuone rempattua. Mies pihistelee, mulla toki hoitovapaalla ois rahaa vaikka kuinka :D Olipas kiva postaus, mä oon luullut että meidän perhe on ainut joissa edetään vähän hitaasti..

  Toinen Mari M

  VastaaPoista
 16. Heippa Taina! Kuule, olen aivan ihastunut tuohon Boråsin Linne -tapettiin, ja nyt en meinaa löytää sitä mistään (paikkakunnalla ei ko. mallistoja myyvää liikettä), lisäksi havaitsin ettei nettisivuillakaan ole enää tuota mallia.. apua! Mistä olette aikanaan sitä ostaneet, ilmeisesti tässä tarvii aloittaa suuremmanluokan etsintäkuulutus tuosta tapetista. =)

  VastaaPoista
 17. Minna: yleensä ajatus on parempi pikku harkinta-ajan jälkeen. ei se pohdinta pahaa tee, jos vaan riittää kärsivällisyyttä odotella..
  Kiitos kivoista kommenteista Mari M:t! :)
  Annukka, koitas kysellä semmosesta paikasta kuin www.seinäruusu.fi

  VastaaPoista
 18. Perhostapetti on tosiaan kiva. Muutoinkin teillä on oikein kodikasta. Ja juttusi kivoja. Pari päivää sitten blogiisi päädyin ja olen vauvaa imetellessä saanut nyt kaikki postaukset luettua.

  Voin erityisen hyvin samastua eteispettymykseesi. Tarkalla budjetilla suunnittelin mielestäni toimivan eteisen ja vaatesäilytyksen. Sitten rakennusvaiheessa ensin rakentajat halusivat välttämättä lohkaista eteisestä lisäpalan tekniselle tilalle. Silti jotain läpivientiä ja keskusta piti välttämättä asentaa vaatesäilytyksen sekaan (suorastaan itkin harmista tuon kuullessani, sillä olin senttien tarkkuudella mitannut ja suunnitellut kaikki naulakko-hylly-tanko-korihässäkät ja kaikki piti miettiä uudestaan eikä tietty saanut yhtä loistavaa). Kolmanneksi vielä olivat minulta kysymättä vetäneet jotain sähköjuttuja koteloituna eteisessä juri siihen kohtaan, jonka olin suunnitellut ylimääräiselle kenkäkaapille paikaksi.

  On tuo eteinen silti ihan toimiva ja joka toinen päivä kiittelen itseäni hyvästä suunnittelusta. Joka toinen päivä sitten kiukuttelen ajatuksissani, kun nuo eteiseen pakolla sijoitetut koteloinnit olisi oikeasti mahtuneet tekniseen tilaan -siel on yks seinä tyystin vapaana ja muillekin seinille/nurkkiin olis tavaraa saanut mahtumaan jos olis ollut viitseliäisyyttä.

  Meille talo tuli avaimet käteen. Mutta sisustusta ja pihaa toteutetaan hissun kissun. Ei ole varaa eikä aina aikaa/jaksamistakaan heti toteuttaa kaikkia tarpeita saati äkillisiä idiksiä. Välil olis kiva saada kaikki vauhdilla tip top. Mutta on ihan kiva näinkin, kun pitkäaikaiset haavet tipotellen toteutuvat. Ja saa (joutuu?) käyttää luovuuttaan :)

  Nyt haluaisin riittävästi tyylikästä kirjahyllytilaa ja laadukkaan +hyvännäköisen vuodesohvan työ/vierashuoneeseen. Senkin cd-levyille ja stereoille ja kuulokkeille. Paremmin tilaa omille käsityötarvikkeilleni. Kivan kaapin juhla-astiastolle. Ja sen juhla-astiaston :D. Jne jne.

  VastaaPoista
 19. Kiitos kovasti vinkistä, laitoin samantien tiedustelua putiikkiin! Hurjaa hommaa näiden pintamateriaalien valinta koko taloon, varsinkin kun on tällainen jahkaaja... =)

  VastaaPoista
 20. Leppoisaa Sunnuntaita:)
  T:Jenni

  VastaaPoista
 21. Ihana blogi! Tuli tehtyä pieni tutustuminen teidän kotiin ja kotielämään näin online, kun tämänpäiväinen visiitti meni meidän osalta mönkään. Mutta terkkuja tästä hoodeilta :)

  t. Nora

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!