maanantai 4. maaliskuuta 2013

Leivonta arvonta! Gluteenittomia herkkuja :)


Lettujauhoseoksesta tehtyä pannaria

Meillä on perheessä jos jonkinmoisia ruokarajoitteita.
3/5 on gluteenittomia, sitten on maidotonta, laktoositonta, kananmunatonta, possutonta, sitrushedelmätöntä, pähkinätöntä, kalatonta jne, eri variaatioin. Olen jo ajat sitten päättänyt että monia eri ruokia tai leivonnaisia en rupea tekemään, omalle perheelle tai edes vieraille, vaan laitan aina ruokaa jota kaikki saavat syödä.
"Mannapuuro" Farina karkeasta riisijauhosta
Eiköhän nuo allergiset mukelot saa ihan riittävästi kokea sitä erittelyä ruokiensa takia muuallakin, "tää on muille ja tää on sulle", että ei sitä kotona enää tarvitse jatkaa. Vaikkei se noita itseään haittaa, mielummin kun valitsevat ruokaa josta vatsa ei tule kipeäksi.

Tiettyjä luottoruokia ja  tuotteita onkin sitten vuosien myötä muodostunut, sellaisia joita vieraatkin mielissään syövät eivätkä arvaa mitään "spesiaalia" edes syövänsä. 

Ehdottomia suosikkejani ovat Vuohelan Herkun Farina-tuotteet.
Paljon en valehtele jos sanon että näitä on käytetty meillä joka ikinen viikko jo vuosien ajan.
Siksipä olikin ilo saada esitellä teille lukijoillekkin näitä, 
sekä tuotevinkkausten, omien reseptien että arvonnan puitteissa.
Tämän postauksen kuvissa on ko. tuotteilla aiemmin leipomiani juttuja.
Piirakkapohjaseoksesta leivottua marjapiirakkaa
Valitsin teille palkinnoksi paketin jossa on omat luottotuotteeni
Täysjyväleipäjauhoseos, Piirakkapohjaseos, Lettujauhoseos sekä Ässä pikkuleipiä.

Näillä tuotteilla leivotuista jutuista olen täällä ennenkin postaillut, mm. meidän lasten suosikkista:
Lettujauhoseoksesta paistetut vohvelit

Nythän ravitsemustieteilijät ennustavat gluteenittomuutta seuraavaksi trendi-dietiksi karppauksen jälkeen. Gluteenittoman dietin nimeenhän vannovat mm. Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow ja Lady Gaga. 
Että tässä tarjoutuu tilaisuus olla super-trendikäskin! ;)
Itse jätin vehnän pois ruokavaliostani 9 vuotta sitten allergisen lapsen imetyksen yhdeydessä ja samalla pääsin eroon sitkeästä atooppisesta ihostumasta josta olin ikäni kärsnyt
(tein myös muita ruoka-aine muutoksia sekä mm. lisäaineiden karsimista, vitamiinilisiä jne.) 
Vehnättömänä voin paremmin ja ihottumat pysyvät poissa.
Missään nimessä en kannata ruokavalion karsimista yhtään enempää kuin on terveyden takia oikeasti tarpeen, mutta näitä tuotteita kannattaa silti testailla jo ihan maun vuoksi!

Aika monella käy varmasti myös allergisia tai keliaakikko vieraita, silloin näillä tuotteilla on helppo pyöräyttää lämpimäiset pöytään.

Ja näillä jauhoseoksilla onnistuu lapsikin, koska ovat super helppoja käyttää
tyyliin sekoita pussin sisältöön vettä, rasvaa, kananmunat, laita vuokaan, paista.
Rusinaleipää täysjyväleipäjauhoseoksesta

No mutta koittakaa itte!
Osallistuakseen ei tarvitse lukijaksi kirjautua, toki uudet lukijatkin tervetulleeksi ilolla toivotan.
Anonyymit laittakaa mieluiten sähköpostiosoite tai ainakin tunnistettava nimimerkki. 
 
1.Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen: 
mikä on teidän luotto ruoka / leivonnainen / tuote keittiössä 
 2. toisen arvan saa linkittämällä tämän blogiinsa, mieluiten alla olevaa kuvalla.

 Arvonta suoritetaan maanantaina 25.3, voittaja julkaistaan tiistaina.
Onnea kaikille arvontaan!

Mukavaa viikkoa ja ihania talvipäiviä kaikille!
(kyllä, TALVIkelit on parhaimmillaan, talvilomaviikot menossa, ladut, rinteet ja luistinkentät upeassa kunnossa... aloitetaan niistä krookuksista ja keväästä höpiseminen sitten vaikka kuukauden päästä!)  ;)

Terkuin Taina  

PS. Muistathan vastata kysymykseen mikäli haluat osallistua arvontaan! :) 

51 kommenttia:

  1. Yhdellä arvalla mukana, oispa kiva päästä testaa noita. :) hulamaja ät gmail.com

    VastaaPoista
  2. Ehdoton luottoruoka on makaroonilaatikko, aina ja ikuisesti, luulisin =)! Myydäänkö muuten noita tuotteita ihan normikaupassa? Kyselee hän, joka ei tiedä allergioista mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikalailla kaikista kaupoista löytyy nykyään, marketeista ainakin. :)

      Poista
  3. luottotuote on banaani suklaa kuivakakku tai feta-tomaattipiirakka suolaisista. Nopeita ja helppoja molemmat. Ehdottomasti kahdella arvalla mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin ihan kokonaan, että meikäläisen blogissa on käynnissä method pesuaine arvontaa..menehän ja osallistu ;)

      Poista
    2. bloggeri hävitti kuvan arvontalinkistä tänään eli vähennä se arpa jos siltä tuntuu..poistan koko linkin pirtin puolelta.

      Poista
    3. no olihan se siellä hyvän tovin, en mä mitään enää poista. ;) mullakin joskus täällä näkyy noi sivulla olevat "linkkibannerit" joskus ei, en mä tajuu...

      Poista
  4. Mä en ole edes nähnyt tätä postausta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

    Meillä taitaa olla Essin perusmuffinssiohje, johon lisäämällä suklaanpaloja, rusinoita tai marjoja, saa erimakuisia herkuja :) Toinen on mokkaruudut! Uppoaa ainakin meidän perheelle tosi hyvin ;)

    Laitan tuonne omaan blogiin linkityksen :)

    VastaaPoista
  5. Meillä on lukuisia herkkuja, joita teen, kun koko perhe on herkkupersiäisiä pullollaan, mutta pannaria teen usein ja ja kelpaa hyvin. Suklaapiirakka uppoaa niin omiin kuin vieraiden suihin, samoin feta-pinaattipiirakka suolaisista. Ja kunnon ruoista lasagnea tehdään usein myös vieraille.

    Seitsenhampainen vilkuttelee... :)

    VastaaPoista
  6. Ja seitsenhampainen siis yhdellä mukana...

    VastaaPoista
  7. Kuulostavatpa kätsyiltä tuotteilta noi!

    Päätin valita tähän keittiömme luottotuotteen. Jääkaapissa on aina Lindahlsin "vanhan juopon jugurttia" (mistähän tääkin nimi sai alkunsa..) eli turkkilaista jugurttia luomuna! Sitä syödään marjojen, myslin, pähkinöiden ja hunajan kanssa, sitä voi laittaa burritoihin kermaviilin asemesta, siitä voi tehdä pannacottaa, kylmiä kastikkeita kalalle, lihalle, uuniperunalle...Kai siitä voisi jonkun kasvonaamionkin sekoitella :)
    http://www.lindahls.fi/tuotteet/jogurtti/turkkilainen-jogurtti-luomu-1kg.aspx?altTemplate=

    VastaaPoista
  8. Yhdellä arvalla mukana.

    Ja sit ne vastaukset, mitkä onkin muuten aika vaikea keksiä... No, ruoista varmaan aina maistuva lapsille on makaroni-jauheliha-mössö. Leivonnainen sitten... leivon tosi harvoin, mutta tosi helppo, hyvä ja onnistuva on se joku aika sitten löytämäni sitruunapiirakka. Sitä oon tehnyt muutaman kerran. Suolasia en oo leiponut juurikaan, joten sellasta en osa keksiä. Ja luottotuote keittiössä, hmm... no vaikka suola... =) Jestas, tunnempa itseni nyt kaikkee muuta kuin neljän lapsen äidiksi, joka vietti kotiäitinä noin kymmenen vuotta... ei oo paljoo meillä leivottu, ei!

    Noista Vuohelan tuotteista muuten on tosi tosi tosi herkkua kauraporkkanasämpylät! Ajetaan sukuloimaan aina siitä leipomon ohi ja kerran poikettiin sinne ja käytiin ostaa niitä matkaeväiksi. Ai että, täytyy kyllä hakea toistekin!!

    VastaaPoista
  9. Meidän luottoruoka on makaroonilaatikko, jokaisen suosikki, ja siihen ei kyllästy koskaan.... Ikävä kyllä :D Olenkin koittanut tehdä siitä aina vähän terveellisempää lisäämällä herneitä, maissia jne ;)

    Kahdella arvalla mukana! :)
    Linkitys löytyy blogini sivupalkista:)

    VastaaPoista
  10. keittiön luottotuotteita on aika monta, mutta sanotaan nyt vaikka kookosöljy! ruoista lapsille ja ruokavieraille tuntuu uppoovan aina erityisen hyvin perinteinen pottumuussi ja leivonnaisista nopea makeantaltuttaja ja varma hitti on mokkapalat/masaliisa. :D linkitän arvonnan blogiini :)

    VastaaPoista
  11. Meidän luottoleivonnainen on gluteeniton suklaakakkupohja. Siihen voi rakentaa laktoosittomilla tuotteilla ja tarvittaessa täysin maidottomilla tuotteilla kakun, riippuen ketä on uusioperheestä paikalla. Pelkästään gluteenitonta tai luontaisesti gluteenitonta on helppo valmistaa, mutta ajoittain on tehtävä sitrushedelmätöntä, mansikatonta, banaanitonta, pähkinätöntä ja suolaiset ilman lihaa... Mutta tää on tätä nykyaikaa ja nykyelämää. Juhliin teen yleensä aina kaiken gluteenittomana, niin keliaakikot/vilja-allergiset voivat syödä kaikkea, mutta laajempiallergisille on omat pöperöt ja makeat.

    VastaaPoista
  12. Yhdellä arvalla mukaan.

    Meidän perheen luottoruoka on ehdottomasti pekonipasta: nopea ja helppo.

    lof73(at)mbnet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Henna! Millaisella reseptillä teillä kokataan pekonipastaa? Juuri oli itsellänikin ko. pasta mielessä ja lautasella, tällaisella luotto-ohjeellani: http://ruuhkavuosi.blogspot.fi/2013/03/helppoa-pekonipastaa.html

      Poista
  13. Tortillat on sellainen ruoka joka maistuu aina koko perheelle, ja vähän runsaammalla täytevalikoimalla sopii myös illanistujaisiin.
    Leivonnaisista perinteinen pulla.

    Kaksi arpaa.

    VastaaPoista
  14. Kiva arvonta, yhdellä arvalla mukana. Olisipa mukava päästä kokeilemaan noita tuotteita, epäilen että itselleni tekisi gluteeniton ruokavalio hyvää. Meidän perheen luottoruokaa on valkosipulikermaperunat ja hyvälaatuisesta lihasta tehdyt possunpihvit.
    -Elli J.-

    VastaaPoista
  15. Jostakin kautta eksyin tänne ;) Meillä parhaiten 3v neidille uppoo ite tehty pinaattikeitto kananmunan ja riisipiirakan kans (ja aikuiset tykkää kans!) Juhlissa tarjotaan (aina) Britatorttua kerma-tuorejuusto-Marianne crush- mansikka (tai mustikka)- täytteellä. Koskaan ei oo yhtään palasta jääny seuraavaksi päiväksi syötäväksi (valitettavasti)!

    VastaaPoista
  16. Kahdella arvalla mukana. Luottotuote taitaa olla broileri. Suikaleena, fileenä, kokonaisena, grillattuna, jne... Välillä valmistuu uunissa, välillä valmiiks grillattuna kaupasta, kesäsin kypsyy omasa grillisä, ja suikaleista valmistuu kastikkeet pastan/riisin/makaroonin kaveriksi. Paljon käytetään myös salaateissa. :)

    VastaaPoista
  17. Yhdellä arvalla mukana, leivon aika paljon ja haluan aina kokeilla jotain uutta mutta lapsien ikisuosikki taitaa olla mokkapalat tai muffinssit tai peruspullataikina :) Veljelläni todettiin juuri keliakia joten nämä tuotteet kiinnostaisi kyllä tulevia synttäreitä ajatellen :)

    --Jenni

    VastaaPoista
  18. Heipsu!

    kokki osallistuu yhdellä arvalla :) Allergisten asiakkaiden kanssa, kun on päivittäin tekemisissä, luottotuotteet on tärkeitä.

    1. puuroa kannattaa käyttää pohjana leivonnassa.
    lisää vähän maissi-tai riisijauhoa+ siemeniä ja painele ohuiksi rieskoiksi pellille öljytyin käsin.

    pullia tehdessä vähän nestettä, mihin vähän hiivaa. jos ei manteliallergisia, kannattaa kokeilla mantelijauhoa, se tuo pehmeyttä ja makua. ja muna-allergisille voitelu pullomargariinilla.

    2.Maizenalla ja perunajauhoilla onnistuu kaikki suurustaminen.Ja pelkästään perunajauhoja käyttäen kakkupohjat, kääretortut ja muffinsit saa helposti gluteiinittomiksi. ja mun mielestä on parempaakin, kun vehnäjahoilla tehty.

    3. Pannari ja letut (kaikettomina) soijamaitoo/riisimaitoo, sokeria/banaania muussana, pullomargariinia, maissijauhoa ja vähän vichya.

    Terkkuja!
    Outi S.

    VastaaPoista
  19. ihana arvonta
    eekku80@netti.fi
    Luottoruoka lihapullat

    VastaaPoista
  20. Lemppari ja samalla luottoruoka on lasagne, se onnistuu aina ja maistuu kaikille :) Siitä saa myös helposti kerralla isomman satsin josta riittää useammallekin päivälle herkuttelua!

    VastaaPoista
  21. Näin opiskelijana pakko vastata, että mun luottoruoka on pasta ja raejuusto :D Se on halpaa, ja oon rakastunut siihen! <3

    maijjju@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Meidän perheen luottotuote on jo vuosia ollut Riihipuodin `Äidin unelma` -ohrahiutale, josta saa mahtavaa puuroa helposti ja nopsaan. Yhdellä arpaliparilla mukana...

    VastaaPoista
  23. Yhdellä arvalla mukana. Luottoruokani on vuohenjuustolla täytetyt kirjolohikääryleet.

    VastaaPoista
  24. Yhdellä arvalla mukana. Luottoruokani on paprika-pekonipastakastike.

    VastaaPoista
  25. Mun luottotuote on ehdottomasti se perinteinen makaroonilaatikko. Helppo muuttaa jos kaipaa piristystä lisäämällä esimerkiksi uudelaisia kasviksia tai vaikka maustettua ruokakermaa/sulatejuustoa. Onnistuu muuten mainiosti myös gluteenittomana, ainakin Semperillä on erinomaiseksi todettua gluteenitonta makaroonia.

    VastaaPoista
  26. Ehdottomasti mukana arvonnassa. (yhdellä arvalla). Esikoisellani on vastikään aloitettu gluteeniton ja laktoositon ruokavalio. Laktoosittomana saa nykyään mitä vaan, mutta gluteeniton leivonta tuottaa hiukan ongelmia. Suosikki on tällä hetkellä mokkapalat, joista ei vieraatkaan huomaa eroa "tavallisiin". Itsekin pyrin tekemään kaikki leipomukset sellaisina, että sopivat kaikille...

    VastaaPoista
  27. Hei!
    Mukana arvonnassa kokeilemassa onneaan!
    Luottotuotteita perheen erilaisten allergioiden kanssa on Tofuline soijajäätelö, päärynä Grandi ja Kantolan Marie keksit. Pikkuhiljaa valikoimaa on voitu lisätä :)

    Sirpa

    VastaaPoista
  28. Luottoleivonnainen on nonparellipiirakka, kuinkahan monella nimellä tämä herkku oikein tunnetaan. Arvalla mukana.

    VastaaPoista
  29. Arvalla mukana. Kullan kanssa (uskomatonta mutta totta, 6 yhteistä vuotta on eletty että tämä päivä on nähty:) Se on KASVISSOSEKEITTO! tpmadetoja@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Voih, näillä mie voisin piristää ruoka-aine allergioiden kanssa taistelevaa ystävääni! Minun luottoruoka on peruna, muusina tai keitettynä. 2 arpaa :)

    VastaaPoista
  31. NuuNuun (nuunuun@hotmail.fi)18. maaliskuuta 2013 klo 10.06

    Arvalla mukana. Kääretorttu helppo ja nopea tehdä kun yllätysvieraita tulee.

    VastaaPoista
  32. Lasagne maistuu kaikille.
    Osallistun yhdellä arvalla.
    Nimimerkki Neiti Kesäheinä

    VastaaPoista
  33. Harmillista. Joudun tähän toteamaan että PARASTA RUOKAA IKINÄ on olut saarioisten kinkkukiusaus :(( Kotituomaristo päätti niin..mukana 2 arvalla linkitin omaani jossa sielläkin arvontaa meneillään :)

    VastaaPoista
  34. Luotto-leivonnainen marjapiirakka pikaohje.aina yhtä hyvää. tuota gluteenitonta lättytaikinaa samalta valmistajalta on aina kaapissa ku tuttavapiirissä on paljo gluteenittomia ja itellekki teen niitä joskus.
    kivaa vk loppua =)

    VastaaPoista
  35. Luotto-leivonnainen on pannukakku, siihen päälle mansikkahilloa nam. Arvalla mukana.

    VastaaPoista
  36. Tämä oli yllättävän vaikea kysymys. Minä olen oikein anti-keittiöihminen. Mutta meiltä taitaa löytyä aina kuivakaapista purkillinen paseerattua tomaattia ja pakastimesta jauhelihaa. Niistä saa kätevästi pyöräytettyä spagetille kastikkeen. Inhoan tomaattimurskassa olevia tomaatinkantoja ja muita kovia kohtia. Tuo paseerattu tomaatti tomaatti on ihanan sileää, mutta ihan eri makuista kuin ketsuppi.
    Mukana yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
  37. Mustikkapiirakka on takuu varma joka kelpaa kaikille. Arvalla mukana.

    VastaaPoista
  38. Luottoherkkuja on meidän huushollissa aikamoinen määrä,ekana tulee mieleen Mysi Lahtisen ohjeella tehdyt lihapullat,ei mikään "kevyt" versio mutta ei luottoherkut meillä muutenkaan oo:)Letut pelastaa "pienten murheiden" päivän,suklaahyytelökakku on luottokamaa,se ei petä ikinä ja sitten taas näistä "aina jääkaapissa"-tuotteista lemppari on savuporotuorejuusto,niin kuivaa leivänkänkkyrää ei tässä huushollissa ole nähtykään ettei sen kanssa uppoaisi;)
    Yksi arpa.kiitos,linkitän kyllä mutta olen niin viime tipassa mukana ettei taida kehdata toista sen vuoksi "ruinata":)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty tulee 2 arpaa, ehtiihän se linkki siellä pari päivää olla :)

      Poista
  39. Olen yhdellä mukana kivassa arvonnassa. Luottojuttu keittiössä on mokkaruutu; jokaisen joukkuelajia harrastavan lapsen vanhemman `pakollinen` kanttiinivuorojen pelastus.

    VastaaPoista
  40. Luottoruoka on kanawokki ja leivonnaisista mustikkapiirakka
    T.Niiskuneiti

    VastaaPoista
  41. Mahtava palkinto :) Meillä luottoherkku on kääretorttu joka syntyy nopeasti jos tulee yllätysvieraita.
    Nimim. Aada
    aho_immonen(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  42. Vieläkö ehtii mukaan yhdellä arvalla? Tosi käteviä nuo pussituotteet, en ole koskaan käyttänyt, kun ei ole lähipiirissä ruoka-allergioista kärsiviä.
    Luottoruoka on pakasteperunasipulisekoitus, josta saa kätevästi laatikon kuin laatikon ja nopeasti - lisään joukkoon milloin jauhelihaa, broileria, pekonia ja aina myös jotain vihannesta esim. suikalejuureksia.
    Leivonnainen on nopea marja- tai omenapiirakka.

    VastaaPoista
  43. Kahdella arvalla mukana.
    Yli 20 vuotta on ollut tiikerikakku. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!