perjantai 6. heinäkuuta 2012

raparperipaistos



























Marrun blogissa oli ihana raparperipaistoksen ohje, josta muokkasin oman gluteenittoman ja maidottoman version. Kas tässä:

Pohja:
 5 dl raparperipaloja
1 dl fariinisokeria
Murotaikina:
75 g juoksevaa sunnuntaita
0,5 dl sokeria
0,5 dl ruoko- tai fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl riisijauhoja
0,5 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl soijamaitoa
0,5 rkl kardemummaa
2 dl kaurahiutaleita
Valmistus:
1. Voitele piirasvuokaa ja levitä pohjalle raparperipalat. Ripota päälle fariinisokeri.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kardemumma sekä neste.
3. Sekoita taikinaan kaura- tai kookoshiutaleita. Murustele seosraparperin päälle ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Rapsakkaa ja makeaa, lämpimänä vaniljajätskin kanssa aikas herkkua! 
 


Aika hiljaista on blogistaniassa ja itsekkin laiskasti kommentoinut edes niitä mitä on pikaiseen kurkkinut.
Nautitaan nyt näistä kesäpäivistä, sateella sit taas bloggaillaan! :D

Mukavaa viikonloppua kaikille ja riemukasta kansainvälisen pussailupäivän iltaa!
Terkuin Taina


12 kommenttia:

  1. Harmittelin ihan samaa, kun näin että oli tullut uusi postaus. Ei tahdo täälläkään ehtiä käydä :(
    Piirakka näyttää tosi hyvätä!! Mulla on vähän vastaava ohje omppupiirakalle:)

    "Odotellaan" niitä sateita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuitenkin että ehdit "piipahtaa" :)
      kyllä niitä pimeitä syksyisiä bloggailu iltoja taas kohta piisaa... ;)

      Poista
  2. Näyttääpäs herkulta ja varmasti onkin:) Joo,nautiskellaan auringosta ja lämmöstä,on se niin harvinaista herkkua näillä leveysasteilla:)
    Mukavaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Nam, rapsu toimii aina.
    Hei onks toi kukkien yläpuolella oleva lamppu oikein risainia kun on niin nätti??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitsi, se on Nordal merkkinen. vähän tyyriimpi, muttei super kallis kun ostaa ulkomailta. :)

      Poista
  4. Täällä ollaan taas ja hyvä, että ohjeesta sai muokattua hyvän piirakan :D

    VastaaPoista
  5. Meillä pidettu hiljaiseloa pidempään, kun mitään ei tapahtunut millään rintamalla. Muuttoa odotettiin ja sitten polkaistiin käyntiin älytön remppa, josta nyt vihdoin alkaa valmistumaan koti. Siitä oonkin jo kirjoitellut ja nyt aion parantaa vauhtia noissa postauksissa, satoi tai paistoi ;) . Onpa muuten ihanan näköistä herkkua, haaveissa vain tollaset meillä, kun ei ole tällä hetkellä keittiötä :D

    VastaaPoista
  6. Ui oikein suu napsaa, kun kattelee tuommoisen raparperiherkun kuvaa. :) Mukavaa kesänjatkoa sinne!

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!