sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Väriä pintaan


Tässä on ollut lähipäivinä sellaista "väriä pintaan" teemaa. Vihdoin sain valmiiksi tämä tytön huoneeseen maalaamani tuolin. Näitä tuoleja olisi vielä 5 rumana kirsikan värisenä - joka silloin 90-luvulla oli tietty ihan super-hienoa ja tyylikästä mutta ei passaa meidän nykyiseen sisustukseen enää tippaakaan.

Maaleja ostin muissakin karkkiväreissä, niin että näitä voisi käyttää arkena lasten huoneissa kaveri-tuoleina mutta vieraiden aikaan lisätuoleina ruokapöydän ääressä. Sopisivat sitten sävyiltään myös siihen tilaan, ja olisivat silleen sopivan huvikumpumaisesti hassuja, ettei oo niin justiinsa, niinku ei mikään meillä.
Ja hiomakonekkin on lainattuna vanhan lakan poistamiseen. Kun saisi jostain taas pari lisätuntia, niin tekisin.

Kuinka huolella te rikotte vanhan lakkauksen pinnan ennenkuin maalaatte uutta? Käsin hiominen on himskatin hidasta, millä ja miten te valmistelette maalattavan pinnan? Mulla nää maalausprojektit aina venyy ja venyy kun ilmeisesti nyperrän liian kauan valmisteluiden ja pohjatöiden kanssa?


Aiemminhan uhosin tekeväni liitutauluja lahjoiksi opeille ja muille lähiviikkojen lahjottaville.
Vähän kyllä harmittaa että menin oikein varta vasten Anttilaan ostamaan uusia kehyksiä, kun kummiskin on lahjoista kyse, niin sitten noista perhanoista lähti kehyksen maalia heti avatessa paketointi -uovien mukaan. Mutta ei, todellakaan en jaksa käydä kaupungilla enää joka kuukausi, eli en lähtenyt vaihtamaan vaan maalasin ne silti.

Hauska, kuinka ennen kuvainnollisesti ja konkreettisestikkin asuin keskustassa ja nautin kaupungin sykkeestä yöllä ja päivällä, ja enää mua ei saa sinne kuin pakon edessä vaikka autolla matka kestää 15-20 minuuttia meiltä Tampereen keskelle. Hulluille päiville en varmaan menisi vaikka siellä jaettaisiin jotain ilmaiseksi.
Höperryn tyytyväisenä maalla mökissäni mukula-laumani kanssa. :) (no lähiö, ja talo, mutta enivei..)

On muuten loistavia pakkaustarpeita nuo kinkkupussit! Vähän niinku sellofaani-pakkaus, mutta super helppo, siisti ja kestävä! 

Ja värjäys-teeman mukaisesti länttäsin väriä myös tukkaan ja kulmakarvoihin. Eihän ne nyt primat oo, mutta säästi taas satasen.
Kuhan on punasta! :D



Tässä olis vielä tiukka viikko edessä. Päätin torstaina ruveta ryhti-liikkeeseen äitienpäivään asti. Ei viiniä, karkkia eikä pullaa. Syöminen vain ruoka-aikoihin ja terveellisesti. Puuroa, vähärasvaista lihaa, kasviksia, marjoja. Lupa herkutella vain maanantaina kun tiedän kamun mulle varta vasten leiponeen (jes!)  ja sit äitienpäivänä seuraavaksi.
Ei kuullosta pahalta, eihän?
mutta voi hitto että on kuulkaa vaikeeta!
Kaikkea se vanhuus näköjään teettää!


Kai se on mentävä nukkumaan, että jaksaa huomenna lenkille. Näihin ryhti-sytkyihi kuuluu tietysti aina se "urheilen enemmän" lupaus myös! ;)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille! Taina

Ps. Tässä meidän perheen eka tutti-vauva, joka todellakin rakastaa tuttejaan yhtä kovaa kuin isommat aikanaan inhosivat.
Eikä se ees oo mikään vauva enää. Mutta tutit on vaan niin hot ja pop.

13 kommenttia:

  1. Inana Aatu-Tuttiritari!!!

    Outi R.

    VastaaPoista
  2. Huippu tuttikuva!!! AIVAN IHANA!
    Meillä Alexin harrastaa tuota monen tutin syömistä:) Ja sitten se oikein nauratuttaa meitä muita niillä jutuillaan. On nuo lapset vaan niin ihania <3

    Nuo taulut onkin tosi kiva lahja idea, saanhan napata sen sulta? Ellen kerhotätien lahja on aina sellainen ongelma;)

    Ja kauniit on hiukset! Itse olen käynyt viimeksi kampaajalla (pakon edestä) heinäkuun alussa... Noiden teinien on kuitenkin päästävä, niin se saa medän rahareiästä riittää;) Kyllä pitkä tukka onkin vaan hyvä;)

    VastaaPoista
  3. Sullahan on siellä kunnon projekteja meneillään!
    Kuinka monesti mieki onn päättäny alkaa tuohon herkkulakkoon, mutta aina oon sortunu... heikko mie!
    Hyvä tukka tuli, ihanan pitkä!, mulla on kasvatusprojekti menossa, viimeksi oli pitkä tukka ennen häitä eli 17 v sitten...

    VastaaPoista
  4. Hienoja tauluja, hyvä lahjaidea! Meillä meni just toisin päin, Lassi söi tuttia 4 v. asti (aktiivisesti 2 v. asti, sitten nukahtamiseen.) mut nää 2 seuraavaa veljestä ei oo edes juuri maistaneet =)!
    Ja mitä tuohon maalaamiseen tulee, niin sä teet varmaan sit pohjatöitä munkin edestä...mä oon tosi laiska kaikissa "valmisteluissa", pitää nähdä mahdollisimman pian valmista jälkee ;), tosin se jälkihän ei sitten oo todellakaan priimaa aina, jos hypitään joidenkin vaiheiden yli ;)...hyvähän se olis tehdä kunnolla pohjatyöt, ettei suotta tee turhaa hommaa.

    VastaaPoista
  5. Onpa ihana tutti ritari =D

    Wautsi, mitä menit lupaamaan.. Mulle oisi vaikeeta olla ilman karkkia. Oon selanen sokerihiiri että =D
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Upea tuo pinkki tuoli. Nuo värikkäät liitutaulut ovat myös mahtavia. Pitäkin idean talteen, jos joskus keksisin sille käyttöä :)

    VastaaPoista
  7. Ihanat kuvat, mistä siis aloittaisin... Tuolista tuli tosi kaunis ja voin vain kuvitella niitä muitakin karamellivärejä :)
    Todella ihanat noi sun lahjatkin!

    Samassa asiassa säästän myös minä, eli värjään hiukseni itse ja välillä myös kulmatkin!

    Lopuksi on vielä kehastava tuota viimeistä suloista kaveria tutteineen :D

    VastaaPoista
  8. Hihhii mikä tuttikuva! <3 samaa täällä ilmoilla varsinkin pienen vauvan myötä.. :) Ihana lahjaidea. Mukavaa sunnintaita!

    VastaaPoista
  9. Ihania sävyjä olet löytänyt ja hieno tuli tuolista.
    Itse olen tosi huono alustamaan maalaustöitä. Inhoan hiomista. Joskus vähän karhennan maalattavaa pintaa, joskus hieman oikaisen esim. pohjamaalilla isommissa maalattavissa jutuissa.

    VastaaPoista
  10. Ihana tuo tuoli. Melko vähällä vaivalla saisi kaikkea kivaa tehtyä kotiin, mutta.... Se ikuinen laiskamato vaan vaivaa. Meidän kettiöön sopisi hyvin 4 eriväristä tuolia.
    Liitutauluistakin tuli tosi kivoja. Värit ovat ihania ; )

    VastaaPoista
  11. Kivoja juttuja olet värkkäillyt. Oion itse teräsvillalla välillä noissa hiomisjutuissa. Liberonilla on eri karkeuksia tuota villaa, sillä saa pinnan rikki, niin että uusi maali tarttuu pintaan. Villan täytyy olla tarpeeksi hienoa ennenkuin maalaa, että pinta on kuitenkin tasainen, toinen konsti hioa kevyemmin on hioa vesihiomapaperilla. Itelläni on pieni käsihiomakone, jolla surruutaan isoja pintoja menemään.

    VastaaPoista
  12. Ihania värejä ja loistoidea tuo liitutaulu :)

    Minä ostan kehyksiä Fidasta, enkä juurikaan hio niitä ennen maalausta. Hyvin on toiminut ;)

    Iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Mitkä pohjatyöt? Mä vedän ainakin uuden maalin suoraan vanhan päälle :D
    Hyvä minää!! :D

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!