maanantai 28. toukokuuta 2012

Erilainen rulla-nurmikkoTässä naapurustossa nyt kovasti laitetaan pihoja kuntoon, ja moniin pihoihin onkin rullailtu nurmikot valmiina mattoina. Siitä tulee kyllä kerralla ihana, mutta säkillinen ruohonsiemeniä on silti aika paljon edullisempi ratkaisu. Suurin osa meillä siis ihan kylvettiin.
Mutta.


Trampoliinin edusta ja alusta on vaikea pitää siistinä. Vaikea saada nurmikko kasvamaan sen alle, ja sitten vaikea leikata. Edusta on kevään ja syksyn mutavelliä. Niinpä me päädyttiin trampan kohdalla vähän erilaiseen rullanurmeen. Tämä on ehtaa hiekkatekonurmea, sitä urheilukenttä laatua. (ja oli sattumalta ilmaista, joka myös helpotti päätöksen tekoa)
Nyt on ollut lehdissä kovasti kirjoittelua trampoliinien naapureille aiheuttamasta haitasta. Onhan se toki totta että leikkivistä lapsista lähtee ääntä. Vanhempien tehtävä on määrittää järkevät aikarahat hyppimiselle ja naapureiden toiveita tulee kuunnella. Jos on vauvan nukutusta, juhlia tai muuta ei trampalla ole pakko riekkua juuri silloin. TOISAALTA, meillä ainakin on se periaate, että lapsille paras paikka on pihalla leikkimässä. Pyöräillään, pelataan, rakennetaan majoja, hypitään trampallakin. Ei istuta sisällä telkkaria tai tietokoneenruutua tuijottamassa. Jos siis ei kestä lapsiperheistä lähtevää äänimaailmaa niin miksi pitää muuttaa lähiöön? Metsän keskellä ne tontitkin on halvempia!
Meillä on naapureiden kanssa (mielestäni) mennyt kyllä hyvin, mutta vissiin Suomessa jo aiheesta käräjöidään.
Arvatkaa kuka teki maalin?

Viikonloppu oli mahtavan helteinen, aivan kesä pääsi yllättämään! Kaikenlaista puuhaakin on ennen loman alkua.

Pikkuisen pukkasi päälle sellaisia "oman elämänsä Super-Marjo" tunnelmia sunnuntaina, olisin melkein voinut teettää sellaisen "T"-paidan. (viitsi vitsi). Mutta aamulla sai isot ipanat ju-jutsu treeneissä vöihinsä uudet natsat ja valmentajat olivat kovasti kehuneet, siitä L:n jalkapallo turnaukseen, ja siitä vielä seurakunnan lasten-tapahtumaan. Siinä sivumennen tietty kokkasin, imetin ja olin muutenkin ihan ehtoinen emäntä. ;)

Taitorata talutusratsastaen

 Hoitovapailla tulee käytyä noissa perhekerhoissa ja muissakin lastentapahtumissa. Hauska oli tämäkin juhla, jossa oli mm. keppihevosratsastusta. A:n pääsi radan läpi siskon "taluttaessa" hepaa.
Tänään oli kerhon kevätjuhla, huomenna koulun. Äiti saa taas itkeä suvivirttä.
Tästä se pikkuhiljaa rauhoittuu, ja sitten ollaankin 10 viikkoa kesälomalla! Olkoonkin minimi budjetilla, mutta leppoisasti lasten kanssa. Mitä luksusta!

A antoi äidille kukkia tänään kerholaisten kevätjuhlassa
Muistatteko kun kerroin joskus meidän pyykkikuilusta? No, sehän on tosi kätsy, ja nyt myös A on keksinyt että se on hirveen hauska. Onneksi ei sentään sinne itse mahdu, mutta nykyään jos joku tavara on hukassa kannattaa sitä käydä ekana etsimässä pyykkikuilun alhaalta. A nimittäin innoissaan mättää siitä alas meidän irtaimistoa. Ehkä tämäkin on ohimenevä vaihe...

Ihanaa kesäistä viikkoa kaikille!
Taina


8 kommenttia:

 1. Mielettömän hyvä ratkaisu, on totta, että tramppaa on ikävä siirrellä nurmenleikkuun ajaksi.

  VastaaPoista
 2. Muuten hyvä, mut se on trampoliini ei tramBoliini.

  VastaaPoista
 3. Olipas taas hyväntuulisiä kuvia:)
  Meillä on täällä uudessa paikkaa tosi tarkka naapuri. Jos lapset vahingossakaan astuvat hänen puolelleen, niin jos katse voisi tappaa... ja niin edespäin.
  Se mitä meteliin tulee, niin meidän lapset saavat pitää leikkimisen ääniä niin paljonkun haluavat. Samaa mieltä, muuttakoot maalle ;)

  VastaaPoista
 4. Johanna: kiitos! :)
  Kiitos anonyymi kielipoliisi, kirjoitusvirhe korjattu. :)
  Mia: meillä on onneksi kaikilla naapureilla saman ikäisiä lapsia, niin että elämän ääniä on joka puolella! :)

  VastaaPoista
 5. Siis mitä? Miten trampoliini voi haitata naapureita? Samalla tavallahan ne kiljuu ulkona vaikka tekisivät jotain muuta. No hohhoi..

  Mutta siis hieno nurmi on!

  VastaaPoista
 6. Kiva nurmikko, erittäin siisti idea.
  Joo o- kesällä alkaa se valitus, meidänkin paikallinen lehti pursuaa nasevia kommentteja: nurmikon leikkuu on ykkönen, sitä ei leikata milloinkaan oikeaan aikaan vaan aina joku häiriintyy, toinen asia on frisbeekiekko...ai ai lentää pihoille asti, koirat pas***ja emäntä/isäntä ei korjaa jätöksiä, lapset huutaa ja nuoriso valvoo ja mopot pitää kovaa ääntä.
  Hiukan mua hymyilyttää, kerrostalossa korvat tottuvat naapurien elämän ääniin, mutta kyllä ok-talossakin pitäisi sietää normaalia perhe-elämää.
  Hauskaa ja riemukasta kesää teidän perheelle:)))

  VastaaPoista
 7. Kätevä idea tuo tekonurmi. ja mun mielipide on että lapset saavat pitää ääntä kyllä pihalla, missäs muuallakaaan!
  Kivasti edyystyy myös teidän terassi ja hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kesäpuuhia. Minulla on mennyt tuo tramppakeskustelu ohi kokonaan, kaikesta sitä keksitäänkin valittaa :(

  Iloista toukokuun viimeistä päivää, huomenna onkin jo kesäkuu!

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!