perjantai 16. joulukuuta 2011

Viikko jouluun


Ihana että käytte ja kommentoitte, kiitos suuri siitä!
Olo alkaa olla jo ihan hyvä. Vielä nuhaneniä piisaa eikä itse urheilemaan uskalla lähteä mutta voiton puolella aletaan selkeästi olla. JEE!

Kuusenkoristeita rupesin jo ottamaan esille, viikonloppuna meille saa tulla joulu oikein tosissaan.

Näitä puisia tähtiä ostimme miehen kanssa Intiasta vuonna 2000, valmistautuessamme laittamaan ekaa yhteistä joulua ekaan yhteiseen kotiin. Yhtä mukavalta tuntuu aina ne esiin kaivaa.

Jouluruokiakin olen jo valmistellut, ja tässä yksi allergialais- resepti jota voisin suositella. Meillä kun ei lapset sitten kirvellääkään näytä oppivan noille joulu-laatikoille niin on otettu omaksi perinteeksi mukaan myös kuulemma  kansallis-perinteinen, vaikka ei minun lapsuuden jouluistani, jouluruoka: maksalaatikko.

Ja se tehdään näin:
Keitä 1,5 dl puuroriisiä, 5 dl vettä, suolaa, n. 10 min
Lisää joukoon 1 muna, 6 dl soija- (tai muuta sopivaa) maitoa, 1 dl rusinoita, 3 rlk siirappia, 300 g jauhettua sopivan elikon maksaa (hallista saa)
valkopippuria, suolaa, meiramia.. sopivia mausteita.
ei se kaunista ole. mutta hyvää.
sekoita
Paistele 175-200 asteessa 1-1,5 h.

Niin tuli hyvää että ihan jouduin lusikoimaan suuhuni yhden vuuallisen siltä istumalta kun uunista nämä sain klo 22 illalla. :D
Toi jauhettu maksa on raakana todella ällöttävää, mutta mun mielestä tää on vaivan väärtti. Ja ihan sairaan halpaa ruokaa muuten!

Sitä mukaa kun räkä päässä vähenee niin joulu-fiilis lisääntyy. Joulupallot kaivoin esiin. Kultaa ja punaista, tuntuu jotenkin lohdulliselta, "lapsuuden jouluiselta", laittaa ihan niitä perinteisimpiä värejä ja esineitä aaton lähestyessä.


Ja vielä joululahjavinkki. Sen sijaan että nukkuisin univelkoja pois hihittelen yöhän saakka aivan loistavan kirjan äärellä. Suomalaiseen mielenlaatuun syväluotaava teos sopii lahjaksi niin miehille kuin naisille, eikä tarvitse olla edes mikään lukutoukka, uskon että tämä koukuttaa. Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja.

Mukavaa ja rentoa joulun valmistelu viikonloppua kaikille!
Terkkuloin, Taina

7 kommenttia:

 1. Ihana sinä! Vilkuti-vilk ja paljon joulumieltä!

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä tässä vähitellen saa joulumieltä jouluisia blogeja lueskellessa. Ulkona sataa vettä ja nurmikin vihertää, joten jouluihminekin tarvitsee vähän innostusta.

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulun odotusta sinnepäin myös:) Yhtä räkänokkia ollaan täälläkin, lohduttaa ajatus, että jouluna saa olla suht terve sitten:))Joulu tulla jolkuttaa, olen aaton aamuvuorossa, mutta sen jälkeen saan olla kolme päivää vapaalla ja vain nauttia!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa joulunodotusta...

  täälläkin duhadenä alkaa jo hellittään :)

  VastaaPoista
 5. Kuuntelin eilen ostoksilla ollessamme kuinka yksi sun toinen nuhasteli eli flunssaa taitaa tosiaankin olla liikenteessä.

  Pikaista paranemista ja iloista joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kari-Pekka Kyrö :DDDD

  VastaaPoista
 7. Olen saanut kyllä monet hyvät naurut omalla kustannuksellani: Tuomas Kyröstä oli tekstissä tullut Kari-Pekka Kyrö! Kiitos anonyymille, bimbo kuittaa ;D

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!