maanantai 5. joulukuuta 2011

Olkkaria illan hämyssä

Lauantai-iltana napsaisin muutaman kuvan meidän olkkarista illan hämyssä, kun jouluvaloja on ehtinyt laittaa jo sinne ja tänne ja kynttilätkin paloi lasten nukahdettua.
 Kuvittelin olevani tosi näppärä kun talon rakennuksen yhteydessä pyysin pistorasiat myös niiden ikkunoiden yläpuolelle joissa kuvittelin pitäväni valoja (eli aika monen). Melko rumia johto-hässäköitä niistä silti tuli, joten jos joskus vielä rakentaisin pyytäisin pistorasiat valoille seinäin yläreunaan niin että ne jäävät verhon taakse piiloon! Mutta pääasia että valoja on.
 Miesten perinteisiin on kuulunut jo kohta 25 vuotta käydä "perinteisellä itsenäisyyspäivän reissulla" jossain erämökillä tahi vastaavalla lapsuuden partio-porukkansa kanssa, silloista vartion-johtajaa myöten. Miesten ollessa reissussa on tullut tavaksi pitää Leevin kummitädin kanssa omat varjo-kokoontumiset samana viikonloppuna. Ohjelmassa lasten hoidon lisäksi vähän viiniä, herkuttelua ja paljon maailman parannusta!
Huomenna on itsenäisyyspäivä. Päivä sekä suurten kiitollisuuden ja ylpeyden tunteiden tästä meidän hienosta maastamme, että linnan juhlien kyttäämisen.
Linnanjuhlista muistan aina tyttäreni ihmettelyn joskus 4 vuotiaana. Katseltuaan ekan tunnin kättelyä hän totesi "Ton on kyllä tarvinnu askarrella ihan hirveen monta kutsukorttia!".Muistellen omaa urakkaansa synttäri-kutsuja tehdessä.
Ja poika samassa iässä: "jos aikuisten juhlat on noin tylsiä niin mä en halua ikinä kasvaa aikuiseksi!".
Aika harvoin meillä lasten kanssa telkkaria ehditään katsella, mutta linnanjuhlat on mulle kyllä must. :)

Mukavaa itsenäisyyspäivää joka niemeen ja notkoon!
Taina

5 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä niin kaunis blogi, en ymmärrä miksi en ole aikasemmin tänne tullut! Nyt on virhe korjattu ja lukiaksi jäin!

  VastaaPoista
 2. Kaunista <3

  Linnanjuhlat on must. Ihan pakko katsoa vuodesta toiseen :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista tunnelmaa!!! hyvää itsenäisyyspäivää teille!

  VastaaPoista
 4. Kaunista tosiaan!! Minulla on sinulle iloista kerrottavaa: romulyylin arpajaisissa voittoarpa oli sinun! Tuletko vilkaisemaan "arvonta suoritettu"-postauksen blogistani. Kiitos osallistumisesta ja ihanaa päivää!

  VastaaPoista
 5. Ihan hirmu kaunista teillä :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!