lauantai 10. marraskuuta 2012

Paholaisen hilloa ja mokkapaloja

ei kyllä noita yhdessä! Mutta molempia tuli tänään tehtyä.


Mulla kasvoi keittiössä tuo chili. Söpö keittiöön passaava kasvi, mutta me ei olla oikein tulisen ruuan ystäviä joten alkoi nuo chilit jo kuivahtaa puskaan. Piti siis keksiä jotain.
Kesällä sain naapurilta ihan älyttömän hyvää paholaisen hilloa, joten päätin kokeilla reseptiä itsekkin.


Paholaisen Hillo

800 g tomaatteja
400 g punaisia paprikoita
pari dl pieniä chilejä (/ 4–6 punaista chiliä)
8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) (Dansukker) Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat.
Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet.
Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet.
Hurauta tehosekoittimella pieneksi.
Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Tää on niin hyvää liharuokien kanssa! Ja mukavan "kotikutoinen" lahja.
Leivoimme myös lasten kanssa isänpäivän aamua silmällä pitäen mokkapaloja. Jäi niitä onneksi vähän aamuksikin. ;)

Allergisten Mokkapalat (gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton)

Pohja
2 prk (à 125 g)päärynäsosetta
2 dl sokeria
1 1/2 dl soijajuomaa
150 g juoksevaa Sunnutaita
5 dl Semper finmix gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
































Kuorrutus
2 dl
2 dl

 tomusokeria
kaakao tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
6 rkl juoksevaa Sunnuntaita
4 rkl valmista kahvijuomaa









Sekoita jauhoseos muiden ainesten joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki keskenään. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Leikkaa paloiksi.


Huomenna on taas se aamu kun iskä leikkii nukkuvaa ja me leikitään ettei tiedettäisi iskän leikkivän nukkuvaa, kun laitetaan isänpäivän aamupalaa..
Lapset ei ole millään meinanneet malttaa olla kertomatta lahjoistaan. Onnistuivat sentään kuitenkin, ovat jo sen verran "isoja", ja A parka ei osaa puhua. No muutamaa tarkoin valittua repliikkiä, kuten anna, ruokaa ja itte lukuunottamatta.
Isoisä ja vaari saavat lasten tekemiä kortteja kanssa, sekä ylläri ylläri - paholaisen hilloa.

Mukavaa isänpäivää ja leppoisaa sunnuntaita kaikille piipahtajille!
Terkuin Taina

23 kommenttia:

  1. Tuo paholaisen hillo on taivaallisen hyvää,tai no ainakin melkein,oon tehny kanssa useamman kerran ja nyt kun muistutit niin täytyykin laittaa pata ens viikolla pöhisemään,kuola valuu ajatuksestakin...Eikä tuo alakuva mitenkään kyllä ainakaan pysäytä sitä ilmiötä;)
    Ihanaa isänpäivää sinne<3

    VastaaPoista
  2. Oioi, nyt täytyy ryhdistäytyä ja koikeilla tuota! :)
    Herkun näköisiä juttuja :) Ihana tuo possunen tuolla ekassa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. possun on ostanut mun äiti heidän ekaan omaan kotiin, joskus yli 45 v sitten :)

      Poista
  3. Kuulostaapa hillo hyvältä! Mukavaa isänpäivää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tota on aina pakko ravintolassa saada, mutta kaupasta sitä ei löydä. kannattaa kokeilla! :)
      ja samoin sinne :)

      Poista
  4. Tuo hillo maistuu hyvältä kanaruokiin ja vuohenjuuston kanssa. Moniallergisena olen tehnyt siitä version ilman paprikaa ja vähentänyt myös Chilen määrää. Silti maistuu hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tätä ennakoivaa kirjoitusta iPadissa! Siis.... Kanaruokien ..... Chilin... :)

      Poista
    2. en mä ees huomannu mitään virhettä ensin.. :) meille taas ei käy sipuli, joten toi on hyvä lisuke :)
      toi sopii mun mielestä melkein mihin vaan, jopa makkaraan! :D

      Poista
  5. Ihanaa isänpäivää sinne!
    Lasten kanssa nuo päivät on vaan niin ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on vielä niin suloisia kun ovat ihan täpinöissään :)
      mukavaa alkavaa viikkoa sinne! :)

      Poista
  6. Tuota Hilloa ON kyllä kokeiltava..kaikki sitä kehuu ja ikuna en ole maistanukkaan..kuulostaa niiiiin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä koittaa, on siinä vähän hommaa mutta toi on sen verran tymäkkää että on aika riittoisaa. :)

      Poista
  7. HihHih, mokkapaloja täälläkin :) Hilloa kans pitäs kokeilla ehdottomasti! Lepposaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mokkapala meinigeillä! :)
      mukavaa alkavaa viikkoa! :)

      Poista
  8. Voi mä olen kuullut tuosta paholaisen hillosta, mutta en ikinä kokeillut sitä. Aineista päätellen on kyllä hyvää :)

    Ja nuo mokkapalat on meidän perheen herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mokkapalat toimii aina :)
      kannattaa kokeilla tota hillookin, toimii kans :)

      Poista
  9. Paholaisen hillo on hyvää. Itse en ole tehnyt (vielä), mutta ravintolassa se on mun vakiherkku. Nam. Mokkapalat on aina hyvää.

    Tuleeko tuosta hillo-ohjeesta 3 purkkia vai oliks ne vaan niinku näytillä ja söpöinä? ;)

    Pus o kram. <3 Du vet vem - vår lilla familj.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei sinä pikkuperheen äiti ;)
      ravintola herkkuihin toi kuuluu ja kaupasta ei saa. tarttee tehä itte. ;)
      3 lahjaksi menevää laitoin söpöksi (lahjoiksi), lisäksi tuli 2 pientä purkkia. :)
      vois tehdä vaikka tupla määrän jos meinaa lahoiksi tehtailla, toi määrä menee melkein itellä parissa viikossa (koska sitähän voi mättää lähes joka liharuokaan. no ei ehkä soppaan) ;)

      Poista
  10. Hyvät on herkut, en ollut koskaan kuullutkaan paholaisen hillosta, mut ainesten perusteella siitä tulee vakiokamaa meidän kaappiin, kiitti vinkistä =)!!!!

    VastaaPoista
  11. Paholaisen Hillo, ehdottomasi kokeilen ja taidanpa pukinkonttiinkin sitä sujauttaa. Kiitti ohjeesta.

    VastaaPoista
  12. Voi mitä herkkuja täällä onkaan! Mulla olis jotain muuta, käyppä kurkkaamassa... blogissani olisi sulle jotain :)

    VastaaPoista
  13. Hei ihanaa kun laitoit myös tuon gluteenittoman version! Täytyykin lähteä pian testaamaan ;) Itselleni selvisi omat allergiani tämän viikon maanantaina ja järkytyksestä en ole vielä selvinnyt... Tuntuu, että joudun luopumaan KAIKESTA! :(

    VastaaPoista

Kiitos paljon käynnistä ja kommentistasi!